2.1.2009

Pajupirtin eteinen

Pajupirtin porstua on saanut uuden valaistuksen. Tuo outo suuri energialamppu on ilmestynyt pilvityynyjen takaa meitä ilahduttamaan. On hauska havaita kuinka ihmiset on
iloisia ja puheliaita kun se armas aurinko vihdoinkin paistaa.
Kaikki näyttääkin ihan erilaiselta .
Jouluksi maalasin spreimaalilla koivunrankoja valkoiseksi.Laitoin valkoiset pikkuiset tallilyhdyt oksille tuikkimaan.Kuistilla ei muuta valoa sitten tarvinutkaan.Oksat istutin tekemääni n.80 cm:n -korkuiseen
risupönttöön.Pajupallot on myös omatekemät ja ikää niillä on kolme vuotta.
Seinällä on ainoa ostamani risutyö,Koiramäen pajutallista,
jossa tuli vierailtua kaksi vuotta sitten.Todella ihana paikka, käykää jos vain on mahdollisuus.
Nyt ajattelin ryhtyä suunnittelemaan jäähaastetta.Onhan mitä mainioin sää jääkoristeiden tekoon.
Hytisyttävän huurteista ja aurinkoista viikonloppua.

10 kommenttia:

Eija kirjoitti...

On vain niin kaunis ja kutsuva eteinen :)

Reisku kirjoitti...

Onpa tunnelmallinen porstua, ihan kateeksi käy! Pajupallot on myös komeat, kyllä noiden tekemistä täytyy kanssa koittaa reenata! Ja uuden kivan pirteän sivupohjan olet kanssa ottanut! Noi pajutilat on semmonen juttu, että yöunethan siinä menee jos sellaiseen poikkeaa =). Mukavaa viikonloppua!

mimosamamma kirjoitti...

Enpä pääsisi tuosta porstuasta minnekään, se on IHANA:)
Leppoisaa lauantai-iltaa Pajupirttiin!

Nina kirjoitti...

Ihanainen on kuistisi kaikkine tekeleinesi!:)
Pajupallot on todella kauniit ja kiva idea on koivunrisujen spreijaaminen valkoisiksi.

Kipaisin Lempäälän Ideaparkkiin mentäessä Marjamäen pajutilalla ja voi autuus, mitä kaikkea ihanaa siellä oli!

Paju- ja risutyöt säilyvät melkeinpä ikuisesti, kun ne säilyttää hyvin.

Ei, mutta täytyy vissiin lähteä jäädyttämään niitä jäälyhtyjä nyt, kun pakkastakin on.

Marja-Leena kirjoitti...

Tunnelmallinen kuisti, vieras ei ehdi sisälle kun jää ihastelemaan noita kauniita tuotoksia!;) Pitäisi minunkin koittaa jäädyttää noita jäälyhtyjä, nyt siellä olisi sopiva pakkanen!
Mukavaa viikonloppua sinulle!

Pajupirtti kirjoitti...

Kiitokset lämpimät tyttökullat.Kesällä vois pitää yhteiset kekkerit Jossain blogisurffailujeni keskellä olen huomioinut, että sellaistakin yhteistä kivaa on keksitty.Omaa bloginpitoa olen harrastellut vasta muutaman kuukauden ja jo nyt voi sanoa, että kyllä teidän kaikien kommentteja aina kaaipailee.Mukava on havaita kuinka tuntemattomista tulee tuttuja.
Jäähaastetta tulee loppiaiseksi.

Pajupirtti kirjoitti...

Reiskulle palloista-
Itse sidon hamppunarulla alussa noin 6-8 rinkulaa hyvin yhteen.Sen jälkeen on helppo jatkaa pujotteluja.Työn edetessä poistan narut. Jos en naruta niin silloin meneee herrrrmo!!!Ja lentää..pallo
Ninalle: marjamäki on haaveissani vielä toteutumatta.Se on ja varmaan sellainen paikka missä menee koko päivä.Toissa kesänä oltiin Tampereen seudulla kesänvietossa,Narvassa,ja sillon piti käydä siellä mut se aikataulu ei antanu periksi, harmittelen vieläkin.Ehkä ens kesänä.

Reisku kirjoitti...

Mun bloginpitoni alkoi marraskuussa, ja olen melkein jo koukkuuntunut tähän =). Tosi mukavaa, kun saa "itsenäiselle" harrastukselle sosiaalista puolta ja tätä kautta tutustuu uusiin ihmisiin, joskaan niitä uusia tuttavuuksia ei vielä kovin paljoa olekaan ehtinyt syntyä. Ja pajupalloa täytyy kyllä taas kokeilla, risuvarannot ovat nyt huolestuttavassa jamassa, joten ehkä tästä täytyy suunnata pajupöpelikköön seuraavaksi. Hmmm... olisikohan jäähaaste mun eka haaste johon osallistun...? Mielenkiinnolla jään odottamaan! =)

selma kirjoitti...

Mukavia koristeluja sulla tuossa porstuassa. Minä en ole käynyt yhdessäkään noista kuuluisista pajutiloista. Varmaan niisä on kivaa käydä ihmettelemässä mitä kaikkea pajusta voi tehdä. Onkohan niistä kovinkin paljon ulkolaisia tekeleitä? Sitä mietin, kun kuvia netistä katselen pajutiloilta.
Pajupallon teko vaati hermoja jos ei käytä apuvanteita. Minä sidon ne ohuella rautalangalla ja kun pallot ovat tarpeeksi kuivuneet muotoonsa, poistan ne. Hauskaa talvenjatkoa. Minä jo toivon lauhempia ilmoja. Nytkun pakkasta on jo -22, ei enää huvita ulkoillkaan.

Pajupirtti kirjoitti...

Osa tuotteista on ulkomailla tehtyjä mihin olen minäkin pettynyt. Luulisi kotimaasta löytyvän tekijöitä. Vaan se työ kun on niin kallista täällä meillä.Siksi kai on edullisempaa tuoda tai teettää tavarat muilla mailla.
Hui hiisi , kylläpä teillä on kylmää.Meillä on "vain 13" ja nyt jo viluttaa.
Jääjuttuja olen teeskennellyt eilisen päivän ja aamulla aikasin heräsin jäädyttelemään lisää kokeiluja.Aattelin pistäytyä viereisellä puutarhalla kinuamassa vanhoja ruusuja.Josko niitä soveltaisi jääkoristuksiini.
Ei mutta nyt ansiotöihin.
Pirtsakkaa pakkaspäivää.Paukutaan!