9.1.2009

JÄÄHAASTE jatkuu

Jääenkelin tekoon tarvitset : muovimukin, ilmapallon ,metallivannetta, peltisakset ja intoa.
Jääenkelini
Hei kaikille innokkaille jääskentelijöille. Viime päivien pakkaset on inspiroinut monia näpertäjiä
vanhan ja perinteisen talvisen askartelumateriaalin käyttöön. Jo nyt on haasteeseeni sadellut
useta aivan uskomattoman kauniita jääteoksia.Lisää uusia ideoita kaivataa . Aina sitä jonkun toisen teoksista saa uutta idistä omiin kokeiluihin ja mikä ettei.
Omia kokeilujani tässä laita pari esille.Mietiskelin näin lomilla ollessani miten voisi tehdä enkelin.
Tiukka surina alkoi kuulua jostain syvältä sielun syövereistä. Vartalon muokkaus ei tuntunut
tuottavan tuskaa eikä liioin pää, mutta ne siivet.Millä ilveellä saisin hemmon lentämään.
Sit alkoi se ihmettely , että minkäs muotoset ne siivet oikeen onkaan.Noo nettiin siitä ja etsiskelemään siipiä. Voitte kuvitella kuinka monet ja kuin erimuotoisia siipiä löytyi.satoja.
Ei löytynyt kaapista siipimuottia , ei löytynyt. Surrr.. surrr ja blingggg. oisko autotallin unelmavarastossa, ei ollut.Sit vaan mieheltä kyselemään, sattuiskos teiltä töistä löytymään sellasta metallijutskaa millä laitetaan nippuun esimerkiks puita, eli -vannetta siis. Sekö se nimi oli.Metallivanne.(n.20mm) Iltasella muruseni tuli kassin kanssa ja sanoi, tätäkö tarkoitit?
Just sitä, jee, nyt se onnistuu.Sitten vaan muotoilemaan siipiä ja jäädyttelemään.
Päivän jäätymisen jälkeen alkoi armoton taistelu kylmiä sormia ja jäätyneitä hanskoja vastaan.
Suihkepullolla sain siivet jäätymään valmiiseen runkoon ja pään kiinnityskään ei tuottanut tuskaa. Suihkuttelin vielä jokusen kerran valmista enkuliani ja sit äkkiä kuvaamaan. Jes , se onnistui sittenkin.

18 kommenttia:

risulintu kirjoitti...

Haa... minullakin on muhinut päässä juuri enkelin teko. Hieman eritavalla ajattelin toteuttaa hameosan. Katsotaan tuleeko kokeiltua ts. mahtuuko pakkaseen. Täällä on melkein +5 astetta :( ja lumet sulaa vauhdilla.

Sirkka kirjoitti...

Tämä on kyllä paras näkemäni kautta aikojen....! Huippu! Ihana!
Sanat eivät riitä kertomaan...enkeli sen sulle kertokoon...

täällä plussan puolella...joten, arvata saatat:)

Pajupirtti kirjoitti...

Tsemppiä tytöille.Meil on 0,2 plussaa ja kylmenevää on luvassa. Tekeleet on pelastettu pakastimeen.Se sanoo vaan purs, purs ja pursuaa jäätä.
Risulintu- maltan tuskin odotella
sun versiota.
Sirkalle- kiitosta vaaan itsellesi
ihanuuksistasi, mullakin on ruusukakku pakastimessa.Jääpiiras roikuksii kuistilla toivottavasti säilyy näissä pluussissa.

PikkuBertta kirjoitti...

Aivan UPEEEEEE Jääenkeli.Miten herkkä ja kaunis.10+++++++PARAS

Reisku kirjoitti...

Tosi kaunis enkeli!!! Täällä on kans suojasäätä, ja tekeleeni ovat jäätyneet vain pinnasta, joten tänään en taida valmista vielä tulla, toivottavasti yöllä pakastaa ja homma nopeutuu! No mikäs sitä mun blogia nyt sitten vaivaa jos ei kommentoimaan pääse??? Täytyypä koittaa jos saisin jotain asialle tehtyä! Kiva kun vinkkasit ongelmasta! Mukavaa viikonloppua!

Marja-Leena kirjoitti...

Oi kun ihana jääenkeli ;) Meillä on -10 astetta 'vielä' pakkasta, mutta katsotaan nyt kuinka kauan!

Tällaisen lähetän sinulle välirupeamaksi!
Halivillitys valtaa blogistanian!
Tässä sinulle sylintäydeltä haleja, ole hyvä ja hae ne blogistani! :)

Pajupirtti kirjoitti...

Bertalle- Enkeli on lennellyt pakastimen ja kuistin väliä tiuhaa tahtia.Välillä on pakkasta ja välillä plussaa.Luvattu on vesisadetta.Enkeli muuttaa kai pakastimeen.
Reiskulle- Ei ole kiirettä haaste jatkuu koko tammikuun.Eihän näitä kelejä tiedä.Pääasia, että nautitaa niistä pienistäkin pakkashetkistä.
Marja-Leenalle- Kiitos haleista, koitan siirtää sivuille, jos osaan.
Lämmin rutistus myös Sinulle.

Nina kirjoitti...

Siis aivan ihana enkeli!
Vautsit!!
Kerrassaan upea ja kaunis muotoinen.
Minullakin olisi tuota leveätä ja lättänää rauta"lankaa" mökillä ja monasti miettinyt pystyisikö siitä jotakin tekemään.

Mutta olet sinä kekseliäs, se täytyy kyllä nyt tunnustaa.

Meillä täällä juuri ja juuri pakkasen puolella, mutta jäädytykseni ovat kestäneet.

olivieno kirjoitti...

Upea enkeli! En vain ymmärtänyt kuinka sait veden pysymääm siivissä... mites jos olisi sydänmuottiin pakastanut nehän ovat kuin kaksi siipeä? Sinä olet kyllä mahdottomasti nähnyt vaivaa ja hieno tulos myös! Sain myös omat tekeleeni pakastearkusta, käyhän kurkkaamassa.

selma kirjoitti...

Hei hurraa, kerkesin jäädyttää ennekuin ilma lauhtui. Pakastimeeni ei olisi mahtunut nämä muottini. Kuvat näkyvät jos näkyvät, mutta haasteeseen on vastattu :)

Sirkka kirjoitti...

Heipsistä!

Meillä plussaa 4C:))

entiset kakut viehättävät nyt lettujen muodossa...:))

kaunista enkeliäsi edelleen ihaillen!

mimosamamma kirjoitti...

Hyvät hyttyset sentään kun olet taitava!!!Enkeli on aivan ihastuttava:) Nyt on litsläts-keli, toivottavasti pakastuu pian että enkeli liihoittelisi vielä pitkään!

Pajupirtti kirjoitti...

Ninalle- Se vannejutska on mitä mainiointa muottiainesta.Olen tekemässä tähtimuottia jos tulis pakkasta et sais jäätyyn.Kokeile vaan taivutella,pöydänkulmassa tai lautojen välissä on hyvä taivutella kulmia. vaikka vaskulla vielä vähän avittaa niin tulee terävät kulmat. Sain muuten justiinsa mökkituliaisina kiepin piikkilankaa sellasta ruostunutta ihanaa. maltan tuskin pitää näppejäni irti siitä.
Upeat kakut on myös Olivienolla, käykää muutkin katsomassa.Siivet liimaantu kuin itsestään kun liimailin niitä ulkona kympin pakkasessa. Vähän aikaa tosin sai vartoilla että jähmettyvät.
Selmalle ja Sirkalle- Teillä onkin urakka ehtynä,Hienoa nyt voi keskittyä taas johonkin muuhun.
Kaikille mukavaa alkuviikkoa.
Mimosamammalle- Ihana kuulla Sinusta. Haluutkos jäädytellä?
Jos vain tulis pakkasta, eikö?
Lempeää iltaa Sinullekin.Hag

kati kirjoitti...

Oi miten kaunis!
Mutta voi, nyt täällä sataa vettä...

Krisse /Vaarala kirjoitti...

Heips, kiva kun vierailit sivuillani. Missäpäin Kymenlaaksoa sinä asustelet? Kerrohan..uteliaana odottelen.

Jos ja kun tulee pakkasta, laittelen jäähaasteen tulemaaan..

risulintu kirjoitti...

Kauanko haaste on vielä voimassa. Minulla on jutut pakastimessa kun on niin synkkää ja tuulista. 4,8 oli päivällä mittarissa. To-pe on luvattu taas pakkasia, ehdinkö kuvailemaan vielä sitten?

Pajupirtti kirjoitti...

Risulinnulle- Aikaa on koko tammikuu, jos kelit ei suosi niin pidennetään sitten.Se on tää Suomen kesä, lyhyt ja vähäluminen.
Eli ei siis mitään hoppua pidetä.
Ihan hyvin kerkiät. Sullahan on muutenkin tuhat rautaa tulessa.Ihailin niitä sun piikkilanka-askarruksiasi elleissä.Sain eilen itsekin lahjaksi kiepin ruosteista piikkaria Aika tämäkkää tavaraa tuntuu olevan. tarviikohan oikein jotain työkaluja taivutteluun. On niin viehkeesti kiepillä tää rautis, etten taida tehdä sille mitään muuta kun seinälle siitä.

Reisku kirjoitti...

Täällä vesi lorisee ja litisee, lämpöasteita en edes ole katsonut, mutta se mitä mun jäädytyksistä on jäätynyt on uudelleen vedeksi palautunut. Ei siis mitään valmista vieläkään, ja lisää aikaa tarvitaan jos valmista meinaan saada! Pakkasta odotellessa siis!