1.9.2012

Mosaiikkilyhty "ajolaseista"

 

Meri on oikea aarreaitta meille satamakaupunkilaisille. Lempeä etelätuuli soitteli rannan haavikossa kesäillan valssia kun tanssahtelimme juniorin kanssa sataman vastarannalla. Hennot aallot pyyhkivät hienoa rantahiekkaa kuin silitellen ja lohduttaen. Kesä on ohi, syksy tekee tuloaan. Vielä nuo loppukesän ihanat auringonsäteet lämmittää (+19) ja vesi on yllättävän lämmintä. Sittenkin on kesää jäljellä.

Hyppelemme kiveltä toiselle ja pysähdymme hiekkarannalle. Taskuun on varattuna muutama muovipussi sillä tarkoituksena on kerätä aaltojen hiomia lasinsiruja. Se ei ole ollenkaa niin hirveää puuhaa kuin miltä kuulostaa. Hiekasta löytyy helposti vihreitä, valkoisia ja ruskeita siruja. Lukuisat myrskytuulet, jäätalvet ja rajuilmat ovat niistä hioneet pois kaikki terävät särmät. Jäljellä on pyöristyneitä reunoja ja väritön lasi on hioutunut maitolasin valkoiseksi.

 
Mosaiikkilyhty ajolaseista, ei,ei, ei niistä Arskan ajolaseista vaan meren rannalta löytyneistä lasinpalasista.
 
Pienen lasipurkin päälle liimasin kolme valkoista kaarta . Vihreänsävyisistä laseista tein auringonsäteitä ja pienet valkoiset helmet on muistoja kesästä.
Nyt voi vaikka viettää länsirannikon Venetsialaisia täällä meilläkin.
 
Hectorin Syyskuu -biisin sanoin ihaninta syksyn alkua
 
Nuo huokaukset tuulien
taas rannat kuulla saa....
Kaisa
 

16 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Tulipas siitä suloinen! Varma syksyn merkki on se, että kaivan kyntteliköt esiin ja rupean polttamaan kynttilöitä viikonloppuisin. Leppoisaa syksyä Kaisalle =o)

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Kiitos Hanna, meitä on monta näitä kynttilähöpöjä. Iltahämärän laskeutuessa puutarhaan on kiva piilotella tuikkuja kukkien ja pensaiden sekaan. Tuo lyhtytekele omppopuun oksalla, omenanvihreät lasinpalat ja pilkahdus kynttilänliekkiä täysikuuyössä, tunnelmaa kerrassaan.
Ihanaa ja lämmintä syyskuuta sinullekin Hanna♥

Irmastiina kirjoitti...

Ihanat lyhdyt!

Olen lukenut kirjan "Merilaisia" ja tykkäsin siitä kovasti. Kirjassakin nainen keräsi rannalle huuhtoutuneita lasinpalasia...:)

Heidi-Maaria kirjoitti...

Hauska ajatus. Suloisia syysiltoja varten ihanat kynttiläkipot :)

Oikein mukavaa ja tunnelmallista syksyä!

Suvikummun Marja kirjoitti...

Oi, mikä tunnelmalyhty! Saat syksynkin kuullostamaan lähes ihanalta ajalta :)

Ihan uusi asia minulle nuo meren huuhtomat lasinsirut! Vaikka satamakaupungissa asutaankin, ei tule kovin usein rannalla tepasteltua, täällä onkin aika vähän rantaa, jonne vapaasti voisi mennä kulkemaan...

Tänään viedään Artisti Turkuun takaisin opintojen pariin, viikon kuluttua on naapurkylässä syyssadon markkinat ja sen jälkeen lähdetään Pohjoiseen. 3 vrk:n Hurtigruten-risteily on varattu. Katsellaan Pohjois-Norjaa välillä meren puolelta :)
Oikein ihania kuutamoisia kynttilälyhtytunnelmia teille Pajupirttiin ♥
Marja

Hilkka kirjoitti...

Kaunis lyhty! Ja tarinasi vielä lisää tuon lyhdyn arvokkuutta!
Hyvää syksyä!

Riitta Sinikka kirjoitti...

Onpa ihana! Mulla myös tuollaisia löytöjä. Ne on niin söpöjä.

Minna kirjoitti...

Olen seurannut blogiasi jo jonkun aikaa vaikka en ole kommentoinutkaan. Täällä on aina mitä hienompia juttuja. Mun blogissa on sulle jotain.

Vanha rouva kirjoitti...

No voi sun vietävä! Ensin mulla meni koko Lapin loma, kun kolusin Tenon rantoja ajopuita keräämässä. Kiitos sun sivujen. Nyt mun täytyy lähteä merenrannalle etsimään lasinpalasia...

Kiitos ideoista!

jonna kirjoitti...

Hei. Löysin blogisi Minnan kautta ja ihastuin heti tekmiisi töihin, niin, että piti lähteä metsään hakemaan tarvikkeita. Kiitos ihanasta blogista. Minun blgista löydät jotain joka kuuluu sinulle. terv. Jonna

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

IrmaStiinalle♥, kiitos! Täytyy etsiä se kirja ksiin, lieköhän meissä jotain yhtäläisyyksiä;p

Heidi-Maarialle halauksia♥ ja tunnelmantynkää sinnekin.

Marjalle♥! Ajattelen siruista sen verran positiivista, että niistä voi tehdä jotain arvaamatonta. Toisaalta ei ne lasinsirut kivoja ole paljaan jakapohjan alla.
Tyrskyt onneksi tekee tehtävänsä. Hyvällä mielin voi kuvitella sirujen olevan peräisin laineille laskettujen pulloposti"kirjekuorten"paloista:-

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Hilkka, Riitta-Sinikka ja Vanha Rouva♥♥♥ kiitos lämmittävistä sanoista.

Minnalle ja Jonnalle lämpimät kiitoshalaukset tunnustuksesta. On iso ilo saada uusia lukijoita ja kyllä nämä kommentit osaa piristää päivää ihan kummasti. Kiitos!

Kaisa

Enkelin Siivin - Leena kirjoitti...

Voi, kun kaunis lyhty! Kerrotko Kaisa, millä liimalla olet lasinpalat lyhtyyn liimannut? Kuumaliimalla? Täytyykin tästä alkaa suunnittelemaan matkaa merenrantaan, niin saisi itsekin jotain vastaavaa kotia koristamaan! :) :)

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Hei Leena! Kuumaliimalla liimailin. Ole varovainen pienten palojen kanssa. Kuumaliima on KUUMAA! Vielä kun yrittää laittaa mahdollisimman vähän sitä liimaa palaseen on olta va erityisen tarkka. Mulla on näpit muutaman kerran saaneet palovammoja kun tulikuuma liima jää sormeen. Mutta rohkeesti vaan askartelemaan. Pinsetit on ihan hyvä apukeino.
Onnistuneita rantaretkiä ja innostusta puuhailuun.
Kaisa

Olivieno kirjoitti...

Kateellisena ihmettelen, mitä kaikkea kivaa materiaalia meren rannalta löytyykään. Hienoja tuunauksia!

Aava kirjoitti...

Oi oi mitä ihanaisia olet tehnyt <3