23.3.2009

Kevätpurot solisee

Kewään ensimmäinen narsissin nuppu on bongattu. Aamuauringon kera katsastelin pihan sulapaikkoja ja yksi narsissi joka muistaa aina kukkia keväisin oli pykännyt nuppunsa maan pinnalle. Joskus vuosia, vuosia sitten olen istuttanut pussillisen narsissin sipuleita saunan seinusta kukkapenkkiin.Siitä ne pikkuhiljaa ovat hävinneet yksi toisensa jälkeen mutta yksi sitkeä sissi vaan jaksaa ilostuttaa. Se puikahtaa ihan kuin kurillaan omasta sängystään ja nauraa iloisesti joka ikinen kevät.
Risupussi sai kyytiä kerrankin kun värkkäsin kuusi kranssia ja yhden korennon viikonloppuna.
Kokeilin Risusydämen ohjeen mukaan tehdä kransseja ja mielestäni sain aikaan erilaisia koukeroita. Kiitos Marjalle ystävällisyydestä ja selkeästä ohjeesta.Kokeilkaa tekin jotka ette aikaisemmin ole risuilleet.

Aikani sydämiä väänneltyäni ajattelin mitä muuta voisi kokeilla. Kukka voisi olla kiva ja heei, apila. Se voisi olla helppo tehdä.Kokeilusta tuli tällainen.
Kranssin teko alkoi tökkiä jo kuudennen väkerryksen jälkeen ja välipalaksi värkkäsin Ritzukalle korennon. Laitoin rungoksi pätkän noin 30mm paksua koivunoksaa ja risuja säilyi näin muihin tarpeisiin. Tää korento on sellainen perhosen ja sudenkorennon sekotus eli SuPer-yksilö.

Raikasta kevätviikkoa ystäväiset.

23 kommenttia:

Risusydän kirjoitti...

Huomenta Kaisa !
Hienoja sydämiä olet tehnyt, heti ryhdyit myös tuotekehittelyyn ;)
Korento on todellinen superkorento, vaikuttaisi varsin kookkaaltakin.
Olet ollut todella ahkerana (:
Aurinkoisia kevätpäiviä Sinulle !

TeeKoo kirjoitti...

Ai miten mahtava tuo korento!!
Kun kerroit aiemmin mulle että olet itseoppinut risutöiden tekijä...niin rohkaistuinpa siitä minäkin kokeilemaan!! :) Yksi kukka-amppeli on tehty ja toinen tekeillä, ajattelin vielä laittaa muovia sisälle niin multa pysyisi niissä paremmin. Tosin ei kovin säännöllisiä niistä tullut, mutta kivahan noita töitä on vääntää ja kokeilla uusia juttuja :)
Hyvää viikkoa!!!

Eija kirjoitti...

Aivan ihania nämäkin risut !!!

Nina kirjoitti...

Ihania, ihania, ihania!!

Todella kauniin vihreät värit pääsiäiskranssissasi!
Sydämet ovat aivan ihania ja kukka sekä SuPer ;)

Olet ollut todella aikaansaava!

Olisikohan sultakin myyrät vieneet narsissin sipulit, kuten mullekin kävi. Ja kuinka monena vuonna olen istutellut tulppaaneita maahan, niin aina ovat vain jotenkin hävinneet.
Iloitaan siis yhdessä sinun sitkeästä narsissistasi! :)

Lennu kirjoitti...

Heipsan Kaisa!
Kyllä on hienoja risutöitä, ei voi muuta sanoa, ehkä multa onnistuu tuo ympyrä...
Aurinkoa Sinulle!

Pajupirtti kirjoitti...

Hei Risusydän* , kiitos vielä kerranmainiosta ohjeestasi. Täytyy tässä tehdä ihan ohjeiden mukaankin jotain, ettei tuo oma latva mene ihan pilkkeeksi:D
TeeKoo*, anna mennä täysillä ja satasta ainakin.Ohjeet on hyvät ainakin.Amppelisi kuvia kaipailemme sivuillesi.
Eijalle* kivoja tupsauspäiviä ja nautitaan.
Nina*, ne myyrän retaleet munsipulit on syöneet.Mutta se yksi sitkeä jököttäjä sieltä vaan tulee joka kevät.Iloitaan yhdessä:)
Lennu*, anna mennä vaan kahdesta ympyrästä tulee hauska kahdeksikko:)
Talon numeroitakin voi tehdä risuista. Ainakin erilaisia saa aikaan, ei ihan läheltä löydy samanmoista.

tuikkunen kirjoitti...

Aivan ihana korento!
Tuo talonnumeroidea risuista oli kiva...täytyypä kokeilla!

Anonyymi kirjoitti...

Minä täällä taas ihailemassa töitäsi. Olette saaneet minut hullaantumaan kevääseen!En malta odottaa että lähden risuja keräämään, kunhan lumet ensin sulaa...Hyvää vauhtia lumipeite hupenee, pitänee kiertää piha jänisvauriot tutkien. Viime vuonna pitkäkorvat pisteli marjapensaan alut poskeensa. Aurinkoista alkavaa viikkoa!

olivieno kirjoitti...

Voi että kuinka siellä pukkaa kransseja, ihanaa! Sait minut myös innostumaan!

Jossu kirjoitti...

Täällä kanssa sormet hypistellen innolla lähden heti kokeilemaan risutöitä kunhan risuja saan. Keväällä on tulossa polttopuuviikonloppu ja silloin saan tuoreita risuja. JEE!

piitis kirjoitti...

Huomenta!
Hienoja risutöitä:)) Korento on ihana! Kranssin vihertä sävy upea.
Kauniita:)))
Terkuin Piitis

mimmuli kirjoitti...

Tuo korento on aivan ihana! wau=)

Sanna kirjoitti...

Tosi kauniita ja siistejä on kättesi työt! Korento on mahtava, varmaan luonnossa vieläkin vaikuttavampi, koska taitaa olla aika kookas. Hauskoja omia versioita sydämistä. Antoisia risuilu ja pajuiluhetkiä! Mä olen nyt seinän maalaus puuhissa, kun maalailen tytön huoneeseen omenapuun oksaa. Ja monenlaisia muitakin sisustus puuhia olisi ohjelmassa, että tyttö pääsisi muuttamaan omaan huoneeseen. Jää vähän nyt risu- ja pajutyöt taka-alalle. Mukavaa tiistai-iltaa sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa äippä!
Täytyy minunkin vaan ihmetellä, että miten sinä aina ehdit tehdä niin paljon kaikkea. No, ehkä se on harjoittelun tulosta, olethan kuitenkin "joutunut" ÄITINÄ olemaan, ja äitien täytyy ehtiä kaikenlaista :) Hienoja kransseja olet taas saanut aikaan. Jatka samaan malliin.. T. Tyttäresi tropiikista

selma kirjoitti...

Siitä se lähtee ja paljon olet aikaan saanutkin hienoja töitä. Vai että Narskut jo työntää nuppujaan ja meillä öisinkin vielä - 20 pakkasta, epistä :)No onneksi edes risukasa kasvaa mullakin.

Pajupirtti kirjoitti...

Aurinkohymyjä Tuikkuselle*, Keijukaiselle*,Olivienolle*, Jossulle*,Piitikselle*, Mimmulille*,Sannalle*,Tropiikin Tytölle* ja Selmalle* .Kiva kun olette olemassa!
Nyt vaan risusia keräilemään sankoin joukoin ja vääntelemään.
Tropiikin tytölle ,koitahan keräillä palmunlehviä ja niitä vaan kiemuralle. Juuria luulis myös sieltä löytyvän.
Vai tuleeko äippyli apuun?

Sirkka kirjoitti...

Kiitos taas Kaisa aivan mahtavan kauniista sanoistasi!:)
Täällä senkun risut komeilevat kilpaa ja tuo surenkorentokin on aivan ihmeellisen kaunis...mahtavia taidonnäytteitä alati.....kerrassaan, sopien sinulle hyvin!
Yleensä Narsissit senkun vaan lisääntyy ja rusakotkin jättävät ne rauhaan...Tulppaanit sen sijaan häviävät vuosi vuodelta, tai siis löytyyhän niissäkin sitkeitä sissejä:)
Kevät on aina niin ihmeellistä aikaa, milloinkaan ei voi sanoa mitä ilmestyy ja ilmestyykö mitään...sehän sen varmaan tekeekin ihanaksi ja ihmeelliseksi ja jota valo ja lämpö vetäävät syliin suloiseen.

Aurinkoista ja iloista mieltä päivääsi!

Krisse /Vaarala kirjoitti...

Hyvää torstaita toivottaa krisse

olivieno kirjoitti...

Tuo Roosa-koira näyttää ihanalta! Hauska kuva!

Anonyymi kirjoitti...

Olipa mukava jos löysit blogilleni,minä vasta aloittelija näissä kuvioissa.
Risuretkeä suunniittelen ,huomasin likistöllä risusavottaa tehdyn.Kunhan yhytän omistajan,kyselen keräyslupaa.Keramiikkauunini katkaisi YYA-sopimuksen,joten lasinsulatuksessa tauko,nyt aikaa "risurustinkeihin".Aivan mahtavia sinun risuilusi,näkee ammatillisen osaamisen.
Hyvä kevät sinulle!
-Sinikka Helena-

Suvi kirjoitti...

Heips ja kiitos tunnustuksesta se lämmittää aina mieltä = )Vielä kun löytäisi jonkun joka tekisi blogistani sellaisen kun haluaisin olisin tyytyväinen.Ihanan keväisiä risutöitä : D

Pirjo kirjoitti...

Kyllä nuo risujutut ovat vaan aina niin ihania, etten saa silmiäni niistä irti. Nytkin piti huovuttaa, mutta katselen vaan näitä sinun töitäsi. IHANIA!

anpali kirjoitti...

Upeita risutöitä olet tehnyt! Minä keräilin tänään koivunrisut talteen, ettei isäntä niitä vahingossakaan vielä vie kaatopaikalle. Mahtoi tonttinaapureilla olla ihmettelemistä ;-)