7.1.12

Lumikello vuoden 2011 turhakkeesta





Suomen Luonto valitsi vuoden 2011 turhakkeeksi huuhtohylsyn.Siis sen töttöröisen joka ympäri on rullattu veskipaperimme. Kaiken hyödyllesen ja hyödyttömänkin  kerääjänä ei tullut mieleenkään huuhtoa moista aarretta veskistä. Sormet syyhyten liottelin neljä hylsyä lämpimään veteen. Tsadaa, aikaa kului noin viisi sekuntia ja pieni hyrskytys niin askartelumassa oli valmis.


 
 
Kanaverkosta muotoilin kellomaisen kukan ja uittelin sitä hetken paperimassavedessä.
Sammallehdet on tehty päällystämällä lehdenmuotoinen pahvinpala sammaleella ja kiinitin ne kanukkarunkoon rautalangalla. Heteinä käytin Kiinankärhön siementupsukoita. Eiköhän näillä eväillä lähde tämä tammikuu käyntiin.

Pajupirttiin on taas tullut uusia lukijoita, Tervetuloa ja kiitos. Aikamoinen urakka teille kun katselin, että tämä postaus on minun 181. Eihän niitä kukaan jaksa  selailla kaikkea. Sivupalkissa on lista materiaaleista joita olen käyttänyt askarteluissani. Valise niistä mieleisesi ja klikkaa, näin pääset vähemmällä ;))


 
 
Lumikello vuoden turhakkeesta

Askartelujen täyteistä vuotta 2012 kaikille
Pajupirtin Kaisa

19 kommenttia:

  1. Kaunis,olen itsekin sulatellut niitä hyljyjä ja käyttänyt mm. joulukoristeluun

    VastaaPoista
  2. Helt otroligt vacker blomma...
    Kraam
    Sanne

    VastaaPoista
  3. Ihana idea! Ei ole itselleni tullut mielen lähellekäänn moinen! itse hylsyistä ja niiden mainonnasta voisin kyllä murista...

    VastaaPoista
  4. Olet sinä uskomattoman luova ja taitavakätinen!!!!
    Tuo kukka on suloinen. Auringonkukan talviserkku:)

    Valoisia aatoksia viikonloppuusi!

    VastaaPoista
  5. Tässä taas yksi uusi lukijasi ja töittesi ihailija. Upeita ideoita!

    VastaaPoista
  6. Vautsi miten hienon koristuksen tein turhakkeesta. Tuollaisten askartelujen takia jo voisi melkein ostaa ja kokeilla tuota turhaketta :)

    VastaaPoista
  7. Tämä sinun blogisi on oikea ideoiden aarreaitta!

    VastaaPoista
  8. Tänks, tyttelit kommenteista. Olette kerrassaan ihania. Trinalle erityishuomautus ! Heh, siksi minäkin osti tuota hyyskäpaperia kun mainostettiin niin sitä hylsyä. Ja arvatenkin vain kuinka sitä papyyrusta kului kun halusin niitä hylsyjä ja vain hylsyjä.
    hauska sattuma tapahtui yhtenä päivänä kun olin vaihtamassa uutta rullaa loppuneen tilalle ja siinä söhellyksessä VAHINGOSSA hylsy putosi sinne pönttöön. Ensin kiljaisu, oi EI, aah miten sen saan pois sieltä seosten keskeltä, iikk, voi kauhee! Siinä kun ei muistanutkaan heti ettei hätää ole vaikka se hylsy sinne muiden joukkoon luiskahti. Haihtuminen nimittäin on niin nopeaa ettei kerkiä edes kättä saamaan pöntön vesirajalle asti. Huh, se siitä seikailusta.
    Iloista viikonloppua teille kaikille.

    VastaaPoista
  9. Kiva juttu, keksit jotain käyttöä turhakkeelle. Teit siitä kukkasen, vieläpä nätin.

    VastaaPoista
  10. Sinulta ei taatusti hyvät ideat lopu, että turhakkeistakin saat kaunista aikaan...tämä sinun lumikellosi on yksi kauneimpia...
    itse olen turhakkeita käyttänyt muutamiin kuivanappuloihin ja hylsyjen päät kiinni sillai runtattuna ja vieritän lattialle ja arvaa kuka on niiden perään...

    Hyvää illanjatkoa
    Kaisalle <3ja Kustille!<3

    VastaaPoista
  11. Tämäpä oli hauska idea!
    Tuo sinun lumikellosi taisi sitten houkutella sen lumisateenkin....
    On meilläkin jo tänään lunta, ihan niin paljon, että isäntä pääsi lumitöihin aamulla.Oli muuten ihan innoisssaan, luulee nyt piakin pääsevänsä hiihtämään....
    Leppoisaa lauantai-ehtoota sinne Pajupirttiin ♥
    Marja

    VastaaPoista
  12. Aivan ihana idea sinulla...taas :)

    Sen verran on pakko oikaista että en ole,valitettavsti.... avaamassa kauppaa...valitettavast...
    Voi kuinka haluaisin... ajatella vain iloisia ihmisiä ympärillä...

    Ostin vain yhden kaupan kaikki valkoiset kukat kun tein niitä nimiäisjuhlan kukka asetelmat :)

    Terkkuja Monica

    VastaaPoista
  13. Siis ei oo tottakaan tämä ihanuus. Minä olen hettänyt takkaan, kun en peraatteesta laita niitä pönttöön (olen kyllä kokeillut, että ne hajoaa veteen niin pienessä ajassa, ettei kerkee kissaa sanomaan) ja nyt on näin upea idea tästä turhakkeesta.
    Kiitos tästä blogistasi joka on niin ihana, että pitää aina hihkaista kun tänne kurkkii:)

    VastaaPoista
  14. Onpa kaunis. Raikas idea.

    VastaaPoista
  15. Eksyin blogiisi maten:n sivuilta. Ja mitä ihanuuksia täältä löytyykään! Itsekin tykkään käyttää kierrätysmateriaalia, mutta en keksi mitä niistä voisi tehdä. Kiitos Sinulle! Lisään blogisi seurattavien listalleni.

    VastaaPoista
  16. Voihan ihanuus.. mikä idea. Meillä on tuota paperia... nyt vaan rullat talteen. Mukavaa idearikasta tammikuun jatkoa sinulle ;D

    VastaaPoista
  17. Hieno idea ja tuloksena kaunis kukka. Kyllä sinä keksit!:)

    VastaaPoista
  18. Taas Kaisa on keksinyt uuden käyttätavan huussin hylsyille..mistä ihmeestä ammennat noita ideoita....ihanaa näitä on katsella.
    Mukavaa uutta viikkoa toivottaa Krisse kera Pekan...

    VastaaPoista
  19. Etsin ideoita kanaverkkopaparimassa-askarteluun ja poikkesin tänne. Ihana blogi ja kivoja ideoita täällä. Joskus kauan kauan sitten olen risujuttuja käynyt täällä tsekkaamassa. Liitän sinut seurattaviin.Käy joskus Tauvonpaikassakin, jos kiireiltäsi ehdit! :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistä♥ Skicka en kommentar♥Leave a message♥