14.1.2012

Betonisydänten leikkiä


 Vaikka on talvi hehkeimmillään ja vihdoin lunta kylillä, ryhdyin betonileikkeihin. Tallista kaivoin pussinpohjallisen kuivabetonia ja eikun hommiin. Muoteiksi valitsin suklaasydänrasian, jääpalalevyn ja joulutähden lehden. Muotit kannattaa valella ruokaöljyllä niin ne lähtee helpommin irti. Kuivuminen kesti näillä
kylmyysasteilla hiukkasen kauemmin kuin kesähelteellä. Tosin en millään malttanut odotella kuivumista vaan taas olin sörkkimässä ja irrottelemassa muotteja ennen aikojaan. Onneksi sain kaikki kuiteskin ehjänä valmiiksi.

Hamppupellavanarun letitin ja kuumaliimasin valmiin sydämen reunoille ja ripustuslenkiksi.

 
Betonitarjotin tuikkukynttilälle on valmis

Jäälyhtyjä odotellessa voi tunnelmoida betonisydänten kanssa.

♥ Kaisa ♥
kiittää ja kumartaa kivoista kommenteista♥

11 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Voi että on hieno kynttilän alusta! Mua itseä kiinnostaa tosi paljon tuo betonihomma. Kaks kirjaa omistan aiheesta, mutta en oo saanu vielä kokeiltua. Ens kesänä aion. Ruukkuja aattelin tehdä. Ilmeisesti sinäkin oot niitä tehnyt? Ainakin tuossa edellisessä hienossa hienossa askartelussa näkyi kans betonia.=)

mate kirjoitti...

Oi että on ihana tunnema tässä betonitarjottimessasi ;)

Nina kirjoitti...

Kaunista!!

Ihana on myös tuo edellisen postauksen lumikello!

Kaunista viikonloppua sinulle Kaisa! <3

Irmastiina kirjoitti...

Hienot!

Minä viimekesänä tein raparperin lehdestä muotin ja syksyllä siinä linnut kävivät uimassa...☺

Aila kirjoitti...

Ovatko nuo jääpalasydämet ja joulutähden lehti tuossa irrallaan vai oletko nekin jotenkin kiinnittänyt alustaan? Kyselee nimim. "Ei kokemusta betonitöistä"

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Kiitos Laura, Mate, Nina, Irmastiina ja Aila kommenteista.
Lauralle- innostusta vaan kokeiluihin, kesä tosin on parempi aika tuohon betonitupsaamiseen. Saa sörsselsöidä ulkona eikä sormia palella. Minua vaan niin "betoniitti" kun löysin kirjaston kokoelmista uuden betonikirjan;Betong med guldkant.Siinä on tosi paljon juuri ruukkumalleja sekä juoma-altaita lintusille. Joo olen tehnyt itse sen aikaisemman postauksen ruukun.
Ailalle- Lehdet ja sydämet on kiinnitettu kuumaliimalla. Tavallinen Erkkiliimakin(Erikeeper)kävisi varmasti mutta kun liimasin sen lettinauhan siihen reunaan niin samalla suikkasin palatkin kiinni siihen.
Rohkeasti vaan kokeilemaan. Eikä siinä mitään kommervenkkejä ole tässä talvibetonoinnissakaan. Paitsi oikein olkkarissa ei viitsisi löössejä sekoitella. Mut veskissä tai saunassahan voisi seosvelliä tehdä jos ei ole autotallia tai työverstasta. Jaaaa ....lattianhan voi suojata pahksulla pahvilla. Kyllä sitä näppärät tytöt keinot keksii;))
Iloista innostusta. Mullakin on muutama idis odottamassa uutta betonisäkkiä.Taidan ostaa saneerauslaastia tällä kertaa, on paljon hienojakoisempaa kuin tuo kuivabetoni jossa on aika paljon isohkoa sepeliä seassa.
Ei kun kokeilemaan.
Kaisa

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Ja vielä kun oppis kirjoittamaan ilman VIRHEITÄ!
sama

aimarii kirjoitti...

Taas uutta kaunista ja kivaa. Voi, kun itse saisin edes jäälyhtyjä tehtyä. Siihen puuhan rupeankin heti! Olin aivan unohtanut.

Marsa - Sininen Kuisti kirjoitti...

Onpa upea!!! Betonijutut on tosi hienoja, tuo varsinkin!

akissfromthepast kirjoitti...

Hei, sinulla on hieno blogi ja mahtavia käsitöitä täällä. Löysin tänne Sateenkaaren takaa ja ensivisiitillä ollaan :D tulen toistekkin! :D

sateenkaarentaa Ilona kirjoitti...

Halitus ensimmäisenä, kovin taidetaan olla samanlaisia, odotan päivää jolloin nähdään!
Ilona