27.9.09

Väännetäänkö se rautalangasta ?





 
Rautalangan vääntö tuntuu olevan hauskaa pikkupuuhaa. Jos aikaa eri riitä isoihin projekteihin voi pikkupuhteena käännellä lankoja kiemuralle. Neulepuikkojen tai kynän ympärille kieputetusta rauta- tai alumiinilangasta saa hauskoja kiemuroita jotka on taas helppo kääntää vaikka sydämen muotoon.
Ylimmäisen sydämen tein vanhasta henkarista jonka oikaisin suhteellisen suoraksi ennen muotoilua.Maalasin sen spreimaalilla valkoiseksi.

Alimmainen sydän on tehty alumiinilangasta joka on kieputettu virkkuukoukun ympärille. Seuraava kieppi on laitettu vain vähän kiemuralle . Kolmas kiehkura on lasihelmillä koristeltu ohut alumiinilanka. Rusetiksi laitoin pitsinauhaa ja lisäsin vielä muutamia pikkuisia kangasruusuja sinne tänne.
Kertokaa mitä kaikkea olette itse tehneet metallilangoista.Pikkuvinkitkään ei ole pahitteksi.
 
 
Kierrätysvihje: Kerää talteen kierrevihkojen ja vanhojen puhelinluetteloiden kierteet. Tämä korento on tehty kaupunkimme sisäisen puhelinluettelon rautalangasta. Luettelo meni muuten paperinkeräykseen mutta kierteen jemmasin omiin varastoihini.


Kaisa

19 kommenttia:

  1. Voi kuinka kauniita koristeita!! :D

    VastaaPoista
  2. Kivoja olet vääntänyt =o) Viime jouluna tein pienehköjä sydämiä paksummasta rautalankasta. Sitten ohuemmalla punaisella metallilangalla kieputin punasävyisiä helmiä sykkyrälle sydämen ympärille. Annoin hyville ystävilleni joululahjaksi punaviinipullot ja laitoin aina yhden sydämen pullon kaulasta roikkumaan. Saaja voi sitten laittaa koristeen ikkunaan, kuuseen tai vaikka oven nuppiin roikkumaan. Kuvia en älynnyt silloin vielä ottaa.

    VastaaPoista
  3. Rautalangasta on kiva tehdä kaikenlaista. Esim. pyöreään kehikkoon rautalankaa sikinsokin eestaas verkoksi ja verkon päälle liimata lasikiviä ja pujotella helmiä. Koriste on hieno ikkunassa. Täytyisi laittaa joskus kuva blogiin.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Sarita, Hanna ja Trina kommenteista.Hyviä vinkkejä on teilläkin, kiitos niistä.
    Miten sitä joskus unohtaa ottaa kuvia vaikka tuntuu, että kamera tulisi olla aina mukana.
    Itsekään en muistanut tuota korentoa jonka olin tehnyt jo aikaisemmin.Kävin ottamassa kuvan siitä ja lisäsin juttuun jatkoa.
    Hyvää alkuviikkoa toivottelee Kaisa

    VastaaPoista
  5. Sinulta se sitten syntyykin kaikenlaista kaunista käsistäsi!
    Ihania ovat!!

    Ja kyllä tulee kaikkea mahdollista tallettua ennen kuin roskiin siirtyy. Kierrevihkoista tosiaan onkin näppärää ottaa kierteet talteen.

    VastaaPoista
  6. No jo on rautalanka poikineen väännetty, hih. Hauskoja ja kivan näköisiä. Hyvä idea säilyttää kirrevihkoista kierteet. Taidanpa kokeilla rautalankavääntelyä, taitaapi olla sen verran tuolla jemmassa.

    VastaaPoista
  7. Kivoja ideoita, ihan tekee mieli jo pinkaista rautalankaa etsimään...

    Minulla oli sellaista hyvin ohutta messinginväristä rautalankaa rullalla, ja kun siitä ensimmäisen palan otin, loput ampaisivat rullasta karkuun. Aikani yritin karkulaisia hillitä, mutta kun ongelma vain paheni, virkkasin siitä ketjusilmukkaa. Tuli hauskan näköistä, täytyy laittaa jatkokehittelystä postaus joku päivä.

    VastaaPoista
  8. Kauniita koristeita olet väännellytkin. Tuo alue on minulta kutakuinkin mennyt ohi, niin eipä taida vinkkejäkään löytyä.

    VastaaPoista
  9. Sulla on aivan ihania nuo rautalanka työt.Kyllä täällä ihaillaan ja ideoita otetaan,mut mitään ei ole sulle antaa.

    VastaaPoista
  10. Oi, onpas hienoja sydämiä taas kerran !!
    Itse olen vääntänyt rautalangasta vain kuvainnollisesti, eipä näin ollen ole oikein mitään ideaakaan tarjota :D Vaan sinulla itselläsi niitä kyllä varmasti pulppuaa koko ajan uusia !
    Iloista syksyä Pajupirttiin toivottelee Marja

    VastaaPoista
  11. Monesti tuntuu että joutuu vääntämään asiat rautalangasta :)
    Nytpä tuota voisi kokeilla ihan oikeasti, niin kivoilta kaikki tekemäsi näyttävät.
    Lisävinkkiä mulla ei ole antaa, mutta ehkä jos saan jotain aikaiseksi kerron sitten :)

    Edellisen postauksen sammalpallotkin ovat tosi sievät!

    Mukavaa viikkoa Pajupirttiin!

    Jossu

    VastaaPoista
  12. Kauniita koristeita olet vääntänyt rautalangasta. Vinkkiä ei ole (vielä) antaa, mutta kiitos sinulle vinkistä. Sain/otin ison kiepin rautalankaa vävyn romuläjästä muutama kuukausi sitten, ja nyt se kieppi odottaa varastossa käyttöä!
    Aurinkoisia päiviä Pajupirttiin!;)

    VastaaPoista
  13. Tosi kivoja rautalankajuttuja :) Oonkin miettinyt, että pitäisi jotain koittaa väsäillä, rautalankajutut on kivan näkösiä :)

    VastaaPoista
  14. moikka,
    harjoittelen nyt blogin tekoa...kuten Krissellekin kirjoitin niin vinkkejä ja vihjeitä asiassa edistymiseksi vastaanotetaan kiitollisena...:)

    VastaaPoista
  15. Kivoja rautalanka tuunauksia.
    Ed.post. kauniit sammalpallot.
    Täytyypä lähteä kaivelemaan rautalanka varastoja.

    Mukavaa torstai-iltaa!!
    ^_^Piitis

    VastaaPoista
  16. Voi sinua Kaisa!! Täällä taas niiiin ihastuttavia askarteluja!! Nuo sydämet ovat kyllä niin ihania, samoin sammalpallot!!

    VastaaPoista
  17. Ihania sydämiä olet tehnyt!
    En ole tullut edes ajatelleeksi että noin ihania juttuja voi tehdä noista materiaaleista mitä olet käyttänyt. Tämän jälkeen katselen ihan eri silmällä vanhojen vihkojen ja puhelinluetteloiden kierteitä ja laitan ne visusti talteen myöhempää käyttöä varten. Kiitos sinulle hyvästä vinkistä!

    VastaaPoista
  18. Voi kiitos tunnustuksesta olen ihan onnesta mykkyrässä, ja onnittelut sinulle .Sinulla on kaikkea kaunista täällä,ihania töitä.Itse pidän kursseja rautalankapunonnasta,olen ihan hurahtanut siihen.
    Otan haasteen vastaan ja toimitan eteenpäin

    VastaaPoista
  19. Aivan ihana tuo pitsillä koristeltu sydän, ihan minun näköiseni :o)
    Tervetuloa vastavierailulle blogiini www.helmimaja.vuodatus.net, siellä on muutamia rautalangasta väännettyjä kynttilälyhtyjä ja vähän muitakin aikaansaannoksiani. Jospa löytäisit sieltä jonkin inspiraationlähteen :o)125

    VastaaPoista

Kiitos viestistä♥ Skicka en kommentar♥Leave a message♥