27.2.09

Auringonlasku keittiössä


Design by Pajupirtti;made by J-P

Maaliskuu maata näyttää. Kevät keikkuen tulevi ja mitä kaikkia hauskoja sanontoja sitä onkaan olemassa. Eri paikkakunnilla on olemassa omia murteellisia ja kevään ennusmerkkien mietelmiä. Olisi kiva kuulla muita kevätaiheisia Wanhan Ajan ja nykyajan lausahduksia mitä olette kuulleet sukulaisilta ja tutuilta.
Kevätaskartelujen suunnitteluvaiheessa elellään täällä Pajupirtissä. Ystävät kohta on maaliskuu ja seuraavassa kuussa on jo vappuaatto :)
Reipasta viikonvaihdetta kaikille.

Alla keittiön uusi Nallekello (Countryanniesta) löysi paikkansa lautashyllyn yläpuolelta.




Lautashyllyn aarteita.Arabian oma kahvikuppini sekä neljä kermanekkaa. Sininen on lapsuudenkodistani ja muut kirpparilöytöjä (alk.5mk) sekä Röhrstrandin pikkulautanen.




Juomalasiaarteeni on pikkiriikkiset Aino-lasit, nekin perintönä lapsuudesta. Vertailukohteena on
tavallinen Aino-lasi vedenvärisenä.


17 kommenttia:

  1. On se tuo aurinko ruvennut nousemaan yhä ylemmäs ja ylemmäs, alkuviikosta vesinorotkin tippuivat räystäiltä kuin ainakin maaliskuussa.
    Tuohon värssyyn, tällainen tulee mieleen:

    Kuu kiurusta kesään,
    puoli kuuta peipposesta,
    västäräkistä vähäsen,
    pääskysestä ei päivääkään.

    Tämä nyt ei ollut murteella, mutta eikai se haittaa ;D
    Mukavaa lähestyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Marja-Leena, kyllä ainakin nuo talitintit on meillä heränneet kevääseen. Aamuvarhaisella kuului sellanenkin ti-ti-tys kun hai aamulehteä ,että ois luullu jo huhtikuuta olevan.
    Haikeudella katselin pikkunarsissiruukkuja jo kuistin koristeeksi vaan ei nyt ihan vielä sentään.

    VastaaPoista
  3. Heippa Kaisa!
    Kiitos visiitistä, oli hymy!
    Minusta nuo lapsuudenkodista olevat astiat ovat rakkaimpia, ainakin itselläni, eikö.
    Maailmassa on mieletttömästi kauniita ihania tavaroita, eikä lopu koskaan...minä se kaivelen tavaroitani esille kaappien kätköistä:) jotenkin tuntuu et ei tee mieli hankkia nyt mitään.. enkä itse asiassa olekkaan pitkiin aikoihin , paitsi ne aterimet ja tai oikeastaan on yks, jonka näytän ensi viikolla.
    Se pöytäni on ostettu ulkomailta ja itse olemme yhdessä sitä tuunaileet...siinä on kaksi suurta laatikkoa toinen on toisella puolella, itse asiassa se on nyt myynnissä, mut koska olen siitä maksannut aikas lailla, niin luulen, että se jää meille pidän siitä kyllä paljon, mut meillä on yks toinen myös joka on ihana, mut just noi laatikot minua on aina viehättänyt ja ovat muuten tosi tarpeelliset, toisessa on ruokailuvälineeet ja toisessa servetit ja renkaat.
    Hei minä kyllä pidän päivisin narsissiruukuja ja helmi ulkona ja tietenkin tulppaaneja yötä päivää:) onpahan minulla muutama ruusukin oven ulkopuolella lasipurkissa, siis kolmessa yks roikkuu ovenpielessä ja kaksi molemmin puolin pienen katoksen alla..yötä päivää, minusta on ihanaa ilahduttaa ohikulkijoitakin ja tietenkin on mukava tulla itse kotiin, kun jo ovensuulla tervehditään. Uskon, että ymmärrät.
    Tälläkertaa tästä tulikin vähän pitempi rimpsu, just lähtivät nuoripari kotiin ja mies saattelemaan autolla, joten ihan kiva kun on seuraa:))

    Oikein ihanaa iltaa sinulle Kaisa ja aattelehan ioisia asioita:)

    VastaaPoista
  4. Ihania pikkuisia Aino-laseja.Aurinko paistaa ja sisustusninto iskee päälle.Valkoista ja tildamaista olen ajatellut ;) ja sytykeruusuja täytyy heti kokeilla.

    VastaaPoista
  5. Tiina kiva kun olet hereillä jo aamuvarhain ja intoa sisustuspuuhiisi. Eilen ostin luomulattiakanojen munia ,ihan vaan rasian takia, vaikkei niitä muutoin olis tarvinnut vielä sillä raisia oli ompunvihreä. Nam on mahtava kevätväri ja kokeilla täytyi heti uusia ruusukkeita.

    VastaaPoista
  6. Sirkka-pikkuiselle ihanan pöydän omistajalle lämpimät terkut ja kivat maukuvat maaliskuut¨~ täältä Pajupirtistä:D lämmöllä Sua aattelen ja ilolla kevättä oottelen.Hankin heti huomenissa sen narsissihässäkän! Saletti.

    VastaaPoista
  7. Ihanaa maaliskuuta Pajupirttiin.
    Hienoja astioita ja varmasti rakkaita muistoja.
    Itselläni on rakkaimmat muistot mummostani Arabian sinivalkoiset astiat, jotka ovat vielä jäljellä mummun häälahja-astiastosta. Kunhan ehdin,laitan kuvia blogiini. Nyt iski risulintuinspiraatio. Onneksi, oli jo aikakin ;)

    VastaaPoista
  8. Ihania risutöitä tuossa otsikkokuvassa. Voisitko myydä minulle esim. tuollaisen hatun? Voisin sen itse koristella.
    Nuo vanhat astiat ovat kauniita ja kermakannut ovat heikkouteni.
    Tosi kauniita kuvia.
    Jos voit myydä risutöitä, laita viestiä elina.kinnunen1@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Tervehdys Pajupirttiin!
    Maaliskuu maata näyttää on hyvin tuttu sanonta, äitini "viljeli" sitä paljon:) Toivottavasti maata näkyisi tässä maaliskuussa.
    Aino-lasit ovat ikivihreitä suosikkeja, vuosikymmenestä toiseen hyvän näköisiä, minulla on sininen Aino-kannu, ilmeisesti kermalle tarkoitettu kun ei ole suuren suuri.
    Oikein kivaa alkavaa viikkoa:)

    VastaaPoista
  10. Ihanat pikkuiset Aino-lasit ja nalle-kello on oikein soma.
    Kevät tosiaan keikkuen tulevi enkä muista muita kevään lorutuksia kuin, että: "Kuu kiurusta kesään, puolikuuta peipposesta jne.

    VastaaPoista
  11. Keväisiä sanontaoja: Jos ei Maariana malolla(malkakatto, tiedät varmaankin )niin ei Vappuna vaolla. Ja Urpo turjus turkki päällä ,kesät kaiket paita päällä.
    Siinä pari :) Kiva on astiakokoelmasi. Noita Aino tai Aaltolaseja on mullakin :)

    VastaaPoista
  12. Marjalle* intoa lintuparven tekoon, sinullahan niitä onkin mahtavasti.Koivunrisuja vaan tarvis saada lisää meillekin niin voisi näperrellä.

    Elina* laitan sulle postia. Kermakannuja vaan on niin vaikea löytää kirppareilta.Antiikkiliikkeet pitää aika kovaa hintaa niistä.

    Mimosamamma* ne äitien sanonnat on muistissa vieläkin. Ennenvanhaan oli näitä viisauksia enemmän liikkeelllä kuin nykyään.Ei ollut
    pitkän ajan sääennustuksia.Kissat, sammakot ja karhut ym.ennusti tulevia säitä.Ehkä se on tää ilmastonmuutos joka tekee säät vaikeasti ennustettaviksi. Leppoisia kevättuulia.

    Nina* , eipä niitä kovin monia kevätsanontoja ole olemassa.Pikkupakkasta ilmassa -4¤
    aurinko vaan saisi paistella.
    Tinttien lauleloita Sinulle toivottelen.

    Selmalle*Kiitosta, en ole tuota ensimmäistä kuullutkaan.Mutta Urpon turkki muistui mieleen kun kerroit. Jos Urpona turkki niin koko kesän paita päällä.Toivotaan,että 25.5. on lämmintä jotta saadaan lämmin kesä.
    Lauhoja maalistuulia Selmalaan.

    VastaaPoista
  13. Heipsan Kaisa! Olen palannut reissulta ja tulin heti vierailulle.
    Ajatella että ensi kuussa ollaan jo Vapun kynnyksellä!! En tullut ajatelleeksikaan. Söpöjä kermakkoja sinulla. Upeita aurinkoisia päiviä toivottelee Lennu

    Ps.Minä olen kuullut tuon kevät keikkuen tulevi, en muunlaista kevääseen liittyvää.

    VastaaPoista
  14. Hei vielä!
    Ei ole kristallia se lautanen joka on blogikuvassa. Puristettua lasia, minusta se on hyvin kaunis. Puulaatikko on löytynyt ystävän vintiltä, Suomen Sokeri 5 kg lukee siinä ja se oli ihan osina, entrasin sen kuntoon, olisi muuten joutunut roskiin! Pitsipalloja ei taida olla mun kotona, mitähän tarkoitit?

    VastaaPoista
  15. Sorry,sulla on niitä pitsisydämiä tossa sivupalkissa.
    Kiva kun oleta taas linjoilla.
    Hyvää viikkoa, lumisateista sellaista.

    VastaaPoista
  16. No minä taas!
    Pitsisydämen sain ystävättäreltäni ja hän on tuonut sen Amanda B:stä/Marjam Interior. En tiedä noiden tavaroiden halpuudesta mutta piti saada kotiin jotain kivaa ja ihanaa. Vähään aikaan ei ole kyllä kauppoihin asiaa.....

    VastaaPoista
  17. Heips !
    Semmoinen vinkki vaan, että niitä kollaaseja on tosi helppo tehdä, kun lataat koneellesi netistä ilmaisen Picasa 3 kuvankäsittelyohjelman.
    Minulla on myös Paint shop pro- ohjelma, oikein kaupasta ostettu, mutta se on paljon hankalampi käyttää. Tuon Picasan latasin ihan itse (vähän abi auttoi). Siinä on sekin hyvä puoli, että se on suomenkielinen. Googletapas Picasa 3 ja johan löytyy ;)
    Minä siirryn tästä koneelta taas risuverstaalle.....

    VastaaPoista

Kiitos viestistä♥ Skicka en kommentar♥Leave a message♥