8.2.09

Siivekkäiden Majatalo

Kuinkas siinä puuhassa oikein kävikään? Olavi!
Lintusten ystävänä olen ruokkinut siivekkäitä pyrähtäjiä koko talven. Eilen kokeilin itse tehdä
rasva-siemen seoksen ja muotoilin niistä tähtiä ja sydämiä.Ohjeen löysin vanhasta Askartelu-lehdestä. Paketti kookosrasvaa sulatetaan kattilassa ja siihen sotketaan auringonkukan siemeniä. Jäähdytetään muutama tunti ja kohmeisena täytetään piparimuotteihin. Laitetaan
yön yli jääkaappiin kovettumaan ja seuraavana päivänä voi tehdä varovasti reiän sopivaan kohtaan ja kiinnittää ripustuslenkin. Reikää ei kannata tehdä kovin reunaan sillä koko komeus murentuu helposti isojen jyvin takia. Itse lisäsin vielä pikkupussillisen pähkinöitä siihen sörsseliin. Saapas nähdä kuinka kauan kestää ennenkö meidän pihan orava-asukki löytää herkut.Hän on nimittäin tehnyt toissa syksynä pesän meidän pihan suurimman männyn oksille. Viime kesänä oli neljä poikasta ja odotellaan innolla monta tulee tänä keväänä.9 kommenttia:

 1. Itse löysin yhdestä askartelukirjasta samanmoisen ohjeen, ja toiveena olisi itse myös noiden tekemistä jossakin vaiheessa kokeilla! Hienoja ovat, hyödyn lisäksi silmäniloa pihaan! Täytyypä huolehtia että ovet ovat täällä kiinni, ettei lintuseni teile lennähdä :). Tuo "talo" on myös aivan ihastuttavan hieno!

  VastaaPoista
 2. Mitäs tänne ihanaan Pajupirttiin kuuluu....voi noita samaisia sydän tähti ym, siemenseoksella olen minäkin tehnyt kookosrasvasta.. ja alta aikayksikön tosiaan oravat napsivat ne ja kiikuttavat pesäänsä...kyllä toki linnullekin riittää.
  Tuo lintujen koti on aivan ihastuttava.
  Minä olen myös lintujen ystävä ne ovat suloisia pikkuisia ja niitä onkin tässä pikkupihassa tosi paljon samoin viisi mustarastasta, aivan kesyjä.
  Yhteen aikaan syötin kädestä noita tinttejä.

  Mukavaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 3. OIH kuinka kaunis lintutalo! Ja oravat, nuo pihan vekkulit akrobaatit kyllä löytävät nopeasti tiensä herkkujen luo:)

  VastaaPoista
 4. ..oikein hauskan näköisiä talisydämiä..

  hyvä sunnuntaita toivottaa Krisse

  VastaaPoista
 5. Sulonen orava :) pitääpä kokeilla tehdä kanssa tuollanen sydän, jänskän näkönen ja meille sattumoisin on jäänytkin kaappiin pyörimään paketti kookosrasvaa. Ihana lintujen talo teillä :)

  VastaaPoista
 6. Nonniin, johan ensimmäinen huiskahäntä löysi herkut:))
  Oravat ovat niiiin ihania veijareita, monet kerrat ollaan naurettu kun on katseltu niiden taiturointia lintulaudoilla! Joka kerran kun ne tulevat niin tuijotetaan niitä kuin suurtakin ihmettä:)))

  VastaaPoista
 7. Voi kuinka suloinen kurre! Ihana luntutalo, onko se lintulauta vai pesäkolo? Vieläkö sydän on paikallaan?

  VastaaPoista
 8. Hei kaikki ystäväiseni.
  Rasvakakut ovat saaneet kyytiä pihakunkku Olavilta. Jo heti aamusella se keikkui katolla ja järsi siemeniä oikein olan takaa. Vatsa killitti ja häntä huiski vihan merkiksi kun kaivoin kameraa esille.Ikkunan läpi piti kuvata jottei veitikka olisi luikkinut pakosalle.Vähän epäselvähän se on mut saa siitä kuvan millanen otus oikein vieraisilla käy.Hiekoitusauto pelästytti ruokailijan ja se lujahti pakosalle omaan pesäänsä.
  Olivienolle-mökki on Multiholkin lintulauta/linnunpönttö -malli.
  Tosin en ole laskenut lintusia pesimään sinne ruokatilaan kesäisin koska mielestäni se ei ole käytännöllistä. Lauta on sitä pitsi niin matalalla, että tuskin sinne kukaan pesää tekisikään.
  Pönttöjä löytyy kotipuista ihan tarpeeksi.

  VastaaPoista

Kiitos viestistä♥ Skicka en kommentar♥Leave a message♥