3.7.17

Kesän kukkia
 Eilinen Loviisan avoimet puutarhat -tapahtuma oli taas mahtava kokemus. Päivä oli superhieno niin osallistujapihoille kuin kävijöillekin. Saimme ihastella upeita kukkaistutuksia ja kasvitarhoja. Kasvihuoneissa pykäsivät kurkut jo alkujaan sekä tomaatinraakileet  kypsyttelivät kupeitaan kesäauringossa. Kesää tuntuu saavan odotella ihan liian kauan mutta eilinen kyllä antoi hippusen esimakua. Yksi kohde ylitse muiden oli Muurinkukka. Jo pihaan tullessa sai vain huokailla. Ihastuin kukkapenkin reunalla kasvavaan hentoon varjorikkoon. Sen keijuhenkäystä muistuttava kukinto on vertaansa vailla.

Varjorikkoja omassa kukkapenkissä

 Mitä pidemmälle pihaan asteli sen uskomattomamppa oli tulossa. Piha ikäänkuin loppui kymmenisen metriä portista tultua. Kaunis monivärinen kukkapenkki reunusti jyrkkää rinnettä joka oli kerroksittain porrastettu alas varsinaiselle piha-alueelle. Suihkulähde solisi hennosti ja pihan useat siilitalot sekä hyönteishotelli houkutteli pikkueläimiä pihapiiriin. Kotiintuomisina sain monta pehkoa taimia sekä kutsun syksymmällä kun perennoja taas jaetaan.


Muistojen kivipuutarhan innoittamana kokeilin oman mehikasvirykelmän kasaamista. Alumiiniseen vatiin istutin hiekka/multa -seokseen mehiruusukkeita jotka ostin myös Muurinkukasta. Toivottavasti kasvavat ja tykkäävät olostaan.Oma piha on saanut muutaman uuden kukkapenkin. Jaoin vain omia suuriksi levinneitä perennoja: kuunliljoja, esikoita, siperiankurjenmiekkoja, töyhtöangervoja, päiväliljoja sekä kylvin kesäkukkia 
sekaan. Nauhukset on mun lemppareita. 


Kuistin kukista tämän kesän kruunu on tämä petunia.Pikkuliiterin kuisti odottelee vielä väriä pintaan. Marketta löysi oman paikkansa metallisista vaunuista kuin aavistellen tulevaa.

Omaa Lomaa täytyy vielä odotella.
Mutta hauskoja kesäisiä päiviä lomalaisille.

Kaisa


5 kommenttia:

 1. Upeat mehikasvi-istutukset olet tehnyt ja tuo sinivalkoinen petunia on aivan huippu! Sopii niin tähän vuoteen juhlistamaan kotimaatamme.

  VastaaPoista
 2. Kauniita kukkia ja kuvia :)
  Varjorikko näyttää samantapaiselta kuin posliinirikko, jonka ostin parvekkeelle laakeaan saviruukkuun. Laitoin myös koristesoraa sen juurellejälkeen, ja aikomus on siirtää se talvehtimaan toiseen astiaan syksyllä. En halua saviruukun särkyvän pakkasessa.
  Asetelmasi on kiva. Jotain tuon tapaista olen suunnitellut pyöreään lasimaljaan.
  Siniset petuniat Suomen väreissä on huippu!

  Leppoisaa kesää kohti lomaa. Mitähän Sulolle kuuluu?

  Terkuin Mai ja Arttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon viestiin kännykkä kirjoitti vain yhdenyhden sanan omiaan... ihme kapistus!

   Poista
 3. Olen ihan heikkona mehikasveihin!

  VastaaPoista

Kiitos viestistä♥ Skicka en kommentar♥Leave a message♥