28.10.2015

Sammaleinen porttikranssi


 Kirpsakkaa , aurinkoista keskiviikkoa kaikille lukijoille. Pakkasyön jälkeen vaahtaran lehdetkin oli jäässä. Onneksi ne on jo varisseet alas ja komposti täynnä keltaista höttöä. Tämä syksy ei liiemmin värjäillyt vaahteroita täällä meidän seudulla. Liekö liian lämpöiset ilmat olleet syynä moiseen? Muutama orassihtava lehti oli joukossa ja pyöräytin yhden vaahtararuusun uuden porttikranssin koristeeksi. Tein pohjan rautalangasta ja päällystin sen koivun risuilla. Risujen päälle kiinnitin sammalta jonka sidoin ihan tavallisella ompelulangalla.

 
Kranssi on muotoiltu kahdesta puolikkaasta ja ne on kiinnitetty eri portteihin. Kun portin aukaisee, aukaa myös sydän. Pienet pampulat tein tuijan juurista ja juuttinarusta yksinkertainen rusetti koristeeksi. Tuijan juuristo on hauskan näköistä ohutta juurakkoa jota on helppo muotoilla. Tämä tuija palveli isossa ulkoruukussa monet vuodet mutta juuristo täytti ruukun kokonaan. Unohdin tietysti kesällä kastella sitä riittävästi joten se suuttui ja kuivui.

Nauttikaahan ruskapäivistä ja palataan pian
sillä
PERJANTAINA 30.10. juhlitaan
Pajupirtin 8-vuotispäiviä
arvonnan merkeissä.
Heippa hetkeksi
Kaisa

13 kommenttia:

 1. Hei Kaisa!
  Oikein ihania lokakuun viimeisiä päiviä sinullekin!
  Niin kaunis syksy on ollut tähän asti, vaikka ruskaa ei tänne lounaisrannikolle tullut yhtään! Aurinkoisia päiviä on ollut senkin edestä!
  Sinä olet taas askarrellut aivan huikean ihania juttuja! Sammalsydämiä ja paisukarvetähtiä, todella kauniita. Ihanan vihreä ja vehreä tuo porttisydän.
  Kovin on ollut kaikenlaista puuhaa täällä, en ole paljon ehtinyt blogeissa vierailla, en edes päivittää omaa blogia :(
  Nyt pitää taas ryhdistäytyä, kun vihdoin pääsin eroon kuukauden kestäneestä yskästä. Perjantaina on suunnitelmissa metsäretki, havutöiden aika alkaa olla käsillä......
  Lämpöisiä Halauksia teille sinne Pajupirttiin ja rapsutuksia Sulo-puutarhurille!
  Marja

  VastaaPoista
 2. Voi eikä, mikä oivallus taas sinulta tuo sydänkranssi porttiin. Voi jospa itselläkin olisi portti, mihin ripustaisi.Siis niin huikea :) Liisa

  VastaaPoista
 3. Oi miten kaunoinen kranssi, oispa minulla portti niin ottaisin idean mukaani:)

  VastaaPoista
 4. Samaa sanon miekin, oi kun ois portti ja portissa noin ihana kranssi.

  VastaaPoista
 5. Voi miten kaunis. Hyvää loppuviikkoa Kaisa

  VastaaPoista
 6. Kaunis sydänkranssi porttiin. Hieno oivallus laittaa puolet erikseen. Pitääpä tallentaa muistiin idea. Maalle on suunnitelmissa tehdä portti ensi keväänä.

  VastaaPoista
 7. On kyllä kiva - hauska idea jakaa tuo kahtia, molemmin puolin porttia.

  VastaaPoista
 8. Onpa ihana porttisydän! Uskon, että sen portin sisäpuolellakin on sydämellinen vastaanotto, nelijalkaisen iloista teputusta ja ihmisten rupatusta. Kauniita syyspäiviä Pajupirttiin <3

  VastaaPoista
 9. Tosi kaunis ja hyvin tehty! Harmi kun ei ole itsellä tuollaista porttia...

  VastaaPoista
 10. Ensimmäisen kuvan perusteella mietinkin, että mitenkäs tuo portti aukaistaan! Antaako Sulo olla koristeen paikallaan?

  VastaaPoista
 11. Kiitos ihanat Ystävät kommenteistanne. Samaa ideaahan voi käyttää ulko-ovessa, talon ja partsin kulmissa. Täytyypä kokeilla itsekin ;)
  Vilma ihanainen, olet oikeilla jäljillä ja tietty eka ajattelet nelijalkaisia ystäviämme. Ei olisi toivoakaan jättää mitään Sulonkorkeudelle. Tuo hyppykeppi loikkii tosi korkealle ja kaikki mitä hampaisiin jää on mennyttä hetkessä. Onneksi tämä kranssi on portin ulkopuolella, ts. kotikadun puolella ja toivottavasti se säilyy niin Sulon hampailta kuin talitinteiltä. Linnut repii pesätarvikkeita joka paikasta eikä kranssitkaan jää rauhaan.
  Iloista loppuviikkoa tytteleille. Kiitos ♥ teille.

  VastaaPoista
 12. Onpa kaunis, herkkä ja tyylikäs - ja miten mahtava idea tuo kahden puolikkaan sydämen "yhteistyöstä" - voisi jopa ajatella syvällisemminkin tuota ideaa....kun avaat portin, avaat sydämenikin,,,,,portti sydämeeni,,,,

  Ihanis syyspäiviä sinullekin, idearikas immeinen!

  VastaaPoista

Kiitos viestistä♥ Skicka en kommentar♥Leave a message♥