24.5.2015

KEVÄT


Raparperia voi kutsua toukokuun jokapaikanhöyläksi. Siitä saa maukasta pullataikinapiirasta, kermaviilihöystettyä namipiirakkaa, mehua sekä kiissukkaa aamupuurolle. Oma superhyperhyvä on saneerauslaasti. Viikontakaisen kasvihuoneen lattian laatoituksen ylimääräinen laasti päätyi pikkiriikkisille raparperinlehdille sekä mehumukeihin. Kylmänkalseat kevätilmat tosin vähän hidasti kuivumista. Alun alkaen olisi pitänyt ottaa tekeleet sisälle kuivumaan. Mutta kuivuihan ne lopulta takan päällä. Viinirypälevatiin jäi tuore lehti kiinni niin perusteellisesti, että nuppineula oli paras työkalu sen irrotukseen. Viisas olisi öljynnyt lehden aluksi. Seuraavalla kerralla :)
Kasvihuoneviljely on aloitettu ja isäntä on saanut mittavan taimikasvatuksensa vihdoin omille paikoilleen. Tulossa on tomaatin eri kokoja ja värejä. Kurkkua maalla, ilmassa ja vähän merelläkin.Yrttejä, kurpitsaa (kesällä ja ilman), arbuusia, brokkolia, punajuurta ja huh kaikkia ei edes muista. Lopputuloksena saattaa olla valtaisa räjähdys kasvihuoneessa kun aurinkolämpö ottaa vallan.

Mikä onkaan kesäaamuna maittavampaa kun se ikioma lämmin ja piikikäs kasvihuonelämmin kurkku. Tompuista puhumattakaan.

Oravaperheen "tavaranvaihtopäivät" on vietetty. Ikuistin muutaman päivän kestävää lasten pesänvaihtoa mielenkiinnolla. Äiti on onneksi hyvissä voimissa ja pojat selvisi trafiikista. Jalka tosin lipsui välillä mutta sisulla selvittiin.
Heleää helluntaita
Kaisa

5 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Ihanat askartelut olet tehnyt! Hauskat kuvat kurreperheen touhuista:)

Liisan kotona kirjoitti...

Minäkin tänään jouduin kaivamaan betonisäkin esiin. Siitä se lähtee (lapasesta :D). Ihana oravaperhe teillä siellä :) terkuin Liisa

Kaisa kirjoitti...

iik miten ihania betonijuttuja, kyllä se tuo säkki taas täytyy avata...kunhan heittäis tuon vesisateen pois

Maija kirjoitti...

Raparperistä on moneksi! ja ne ruoteet rapisee kyllä kuivuessaan itsestään pois, kokemusta on ;) Mainioita nuo oravakuvat. Kivaa viikonloppua!

Reija kirjoitti...

Raparperi on kyllä niin herkkua, itse tein siitä juuri tovi sitten piirakkaa. Tuo betonityö on kyllä taas niin upea! Ja nuo oravakuvat! <3 <3 <3