29.6.2014

Merestä syntyy tuulikellot


Hento tuulikellon ääni on kuin pumpulia korville. Valitettavan usein kaupasta ostettu härpäke tuottaa meteliä ihan liiaksi asti. Ainainen kilkutus ei mielestäni anna aikaa  luonnon omille äänille. Varsinkin kaupunkiseudun pienillä pihoilla ei ole kovin mukavaa nauttia aamukahvia oman tai naapurin  tuulikellon raikuvassa paukkeessa.

Melkein joka kesä olen virittänyt kuistille rautaisen lintukilkuttimen jonka vauhdikkaampia lintuja olen joutunut joka kerta hillitsemään. Meteli kovalla merituulella on sitä luokkaa, että parempi ottaa koko vekotin alas koukusta pahimpien myrskytuulten ajaksi.


Lempeän, luonnollisen ja ainakin minun silmiä ja korvia hivelevän meriaiheisen tuulikellon rakentelin rantaretken aarrejahdin löydöistä. Täältä löytyy vanha säkkipussi joka pitää sisällään jumppavehkeet, iilimato, purjevene kuvastuneena tyynen järven pinnalle, balettitanssijan jalkaterä sekä spittari. Kaikki nämä voi nähdä kun lempeä kesätuuli heiluttelee ajopuun paloja ja simpukankuoria yhteen. Ääni ei ole korvia huumaava. Vieno kalkatus ja simpukoiden helähdys on sitä kauneinta  musiikkia tuulisessa kesäpäivässä.

Kun katsoo oikein tarkkaan voi miettiä mitä keikkea nämäkin puunpalaset tuo mieleen.

 

Monivärisen lobeliani kera jaan teille kesäpäivän iloisia puuhaideoita.
Kiitän kommenteista ja juhannusterveisistä.
Vielä on muutama viikko työrupeamaa jäljellä.

Aurinkoa odotellen
Kaisa

5 kommenttia:

Ritva kirjoitti...

Mielenkiintoisen näköinen onkin, ja ajatuksella tehty. Totta, joskus tuntuu, että oikein päässä soi, kun kilkatus kuuluu jostain,,,,,,,,,
Kaunis kukkakin
ja nuo aiemmat ihanuudet, olet todella idearikas!

Iloa, valoa ja aurinkoa elämääsi ja kesäistä leppeyttä!

Kaisa kirjoitti...

Kyllä luonto luo ihmellisen kauniita asioita! Upea!

mate kirjoitti...

Oi Kaisa, miten kaunis tuulikello.
Ja ihanan raikkaat värit lobeliassasi.
♥lämmintä kesäkuun loppua☺

Reija kirjoitti...

Ihana tuulikello! Tuollaisen minäkin ottaisin ilolla parvekkeelleni, mutta en sellaista kilkattajaa! =)

Sirkka kirjoitti...

Lempeän merellisen tuulikellon soidessa saa olonsa tuntemaan pieneksi merenneidoksi simpukankuoressa laideiden liplattaessa lumpeenkukkien ympäröimänä:)
Kiitos Kaisa<3
Hyvän aurinkoisen kesän toivotus, josta nautit sitten lomallasi täysin sydämin<3