18.3.14

Juurikranssi ja jäkäläkukat

 Juurikranssi
Tänään tyhjensin vähän materiaalivarastoa. Iso ikeakassillinen männyn juuria on odotellut pikkumökissä inspiraatiota. Kesällä käytiin Mikkiksen raksalla kaivelemassa juurikasoja innolla. Heti teinkin muutaman pienen kranssipohjan ja jätin paksut juuret suurta kranssia varten odottelemaan. Mutta kuinkas kävikään? Kuivuivat mokomat. Kranssia taivutellessa napsui juurenpätkät poikki. Onneksi sentään tein niin suuren kranssipohjan, että juuria ei paljoa tarvinnut taivutella. En sitten tiedä olisiko liottaminen auttanut tässä tilanteessa. Säilyttämiseen täytyy vastaisuudessa panostaa paremmin.



 Viikonloppuna kävimme Sinellissä hedeostoksilla. Kukkia varten otin hyppysellisen heteitä ja kieputin ruskeaa hirvenjäkälää niiden ympärille. Palleroporonjäkälästä muotoilin terälehdet ja kiinnitin rautalangalla kukat kranssipohjaan. Muutaman hiusjuuritupsakkeen sekä paisukarveoksan liimasin kuumaliimalla elävöittämään kranssia.


           Kiitti kivoista kommenteista
Halauksin
Kaisa

8 kommenttia:

  1. Niin kaunis kranssi taas kerran! Juuret on kyllä niin kaunista materiaalia, ja nuo jäkäläkukat sopivat tyyliin upeasti!

    VastaaPoista
  2. Upea, nuo jäkäläkukat on hurmaavia.
    Taitaja sie olet:)

    VastaaPoista
  3. Kyllä olet taas tehnyt niin kaunista.Luonnon materiaaleista valmistamasi ovat niin upeita Saisimpa minäkin aikaseksi, aineita olisi kyllä varmasti saatavilla kunhan vain keräilisi.

    VastaaPoista
  4. Onpa nätti juurista pyritetty kranssi. Mitä juuria käytät noihin? Eipä silti, tuskin koskaan alan juurikranssia tekemään, mutta eihän sitä ikinä tiedä. Kaunis se on.

    VastaaPoista
  5. Hejsan Kajsa.
    Nu är du igång med det vackra- du är tusenkostnär,
    Urläcker krans.
    Ser framemot dina påskider
    Glad vår fr Maj-Britt

    VastaaPoista
  6. Uskomatonta miten ihania juttuja saat luonnonmateriaaleista aikaan! Ihan kateeksi käy. Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Voi että miten kaunista!!!!

    VastaaPoista

Kiitos viestistä♥ Skicka en kommentar♥Leave a message♥