5.1.2014

Puutarhalyhty ajopuista


Paljas, lumeton puutarha on kaivannut isoa ruovia lyhtyä  mutta se ei ole onnistunut kävelemään meille, ei sitten millään. Kaupat on pullollaan jos minkälaisia lyhtyjä. On talliversioita, valkoisia pitsiunelmia, puisia tunnelmapläjäyksiä eri väreissä, teksteillä ja ilman mutta ei sitä mitä oma piha kaipaa. Ei auttanut muu kuin hiippailla verstaalle ja ajopuukätkölle. Onneksi keräsimme syksyllä ison säkillisen aarteita meren rannalta jemmaan myöhempää käyttöä varten.

 
 Puutarhalyhdyn tein ns."tikapuumenetelmällä"(omakeksimä työstönimi). Ota kolme 60-70 cm:n pitusta laudanpätkää ja muodosta niistä kotamallinen kolmio. Poraa 3mm:n poralla reikä kaikkien kolmen läpi ja pujota 2mm:n rautalanganpätkä reikien läpi. Kierrä kummatkin päät pihtien avulla kiemuralle. Kun kolmio pysyy pystyssä omin avuin aloita poikkipuiden laittaminen sivu kerrallaan.
Eikä sen ole niin väliä vaikka kaikki ei ihan suorassa olisikaan. Se on sitä persoonaa. Kun kaikki kolme sivua on tikapuoitu kiinnitä vielä jokaiseen kulmaan "koristelistat". Thatsit !
Ruuveista en niin ottanut paineita. Käytin kipsilevy- sekä terassiruuveja, ainaskin paketissa niin luki.
Nyt hämäränhyssyssä sytytin punaisen kynttilän keittiötölkkiin ja asetin sen lyhdyn sisälle ja puutarha kiittää hämärässä ;)Pajupirtin pihan tammikuu 2014 näyttää tältä. Orvokki kukkii täyttä päätä ja joulun 2012 jouluruusu jonka laitoin keväällä kukkapenkkiin availee nuppujaan. Sateenkaari on kuvattu 25.12.13 jouluaamuna. Callunat puskevat kukkaa innolla kuistin kukkalaatikoissa.

                                  Kaisa

5 kommenttia:

 1. Tosi hieno lyhty-idea ja kuvakollaasi kertoo paljon...täällä odotan ehtivätkö krookukset kukkia ennen pakkasia :)

  VastaaPoista
 2. Upea lyhty.
  Meillä hiiret söi jouluruusujen nuput, eli ei kunnollista kukintaa keväällä.

  VastaaPoista
 3. Upea lyhty! Kaupasta ei noin kaunista saisikaan...tykkään...:)

  VastaaPoista
 4. Mahtava tuo lyhty! Voi, luontokin on jo ihan sekaisin näistä ilmoista...

  VastaaPoista
 5. Iloa tuottaa omatekoinen lyhty, se on kaunis :) Ihmeellinen talvi on kyllä meillä, nyt kuitenkin tänä iltana pieni valkoinen räntäluminen peite on pihassamme, iloa tuo sekin! Toivotaan talvea tulevaksi. Hyvää alkanutta uutta vuotta!

  VastaaPoista

Kiitos viestistä♥ Skicka en kommentar♥Leave a message♥