27.1.2014

Pajusydän pakkasessa


Pajua en ole taivutellut pitkään aikaan. Palloja tuli tehtyä muutamia vuosia sitten mutta innostus tähän materiaaliin laantui. Paju on siitä hauska materiaali, että katoksen alla se säilyy ja kestää. Säiden armoilla se hapristuu aika pian ja lahoaa. Keräsin nuoria,  kesän yli kasvaneita suoria vitsoja isohkon kimpun. Taivuttelin muutaman vitsan sydämen muotoon ja  kaaospunontatekniikalla käänsin oksia sikinsokin.

 

 Pajun eri värit saa pinnasta elävän.Jäähaasteessa viedään viimeistä viikkoa. 
Vielä on aikaa. 
Käykää ihmeessä vilkaisemassa valmiita töitä. 
Upeita oivalluksia löytyy jokaiselta. 
Reippaille tekijöille suuri kiitos
Kaisa9 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Kaunis, kaunis, kaunis!Paju on hieno materiaali!

Vilma kirjoitti...

Mihin vuodenaikaan pajuja olisi hyvä kerätä ja millaisia pajuja?

kosotäti kirjoitti...

Ihana pajutyö.

Maarit kirjoitti...

Ihana pajusydän!

Reija kirjoitti...

Kaunis sydän! Yritin samaa joskus koivurisusta, ja tulos oli muuten kutakuinkin onnistunut mutta koko kasvoi siinä punoessa yllättävän paljon... Plus että mun tekniikka ei ehkä ollut ihan suoraan mistään punontaoppaasta. ;)

Mun jäädytykset jäätyy vaan. =) Viikko meni iltaisin lämmitellessä sisällä ja eilisen torjuin ilmeisen onnistuneesti fllunssaoireita. Mutta vielä ehtii...ehkä... ;)

Maija kirjoitti...

Onpa kaunis! Voi kun voisi noita pajutöitä tehdä, mun kädet ei vaan kestä...enkä ehkä osaiskaan.

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Kiitos Kaisa-kaima,Vilma, Kosotäti, Maarit ja Reija, kiva kun tykkäätte.
Pajua kannattaa kerätä silloin kun siinä ei ole lehtiä. Syksyllä kun tienpientareilta ja ojanreunoilta leikkelee pajukot matalaksi niin seuraavan kesän aikana kasvaa uutta suoraa, haaratonta pajua ihan kivasti. Näitä siis yhden kesän kasvaneita vitsoja käytän askarteluissa. Kaikkien taiteen sääntöjen mukaan ne pitäisi kuivattaa ensin ja sitten liottaa notkeiksi. Mutta minä olen niin malttamaton näiden ohjeiden suhteen, että kerään pajua sen verran kuin tarvii yhdellä kertaa ja käytän sen tuoreeltaan. Kun taivuttaa pajua ja se napsahtaa poikki heti kannattaa jättää keruu siinä kohdassa. Pakkasella kun tuo pajut sisään kannattaa antaa niiden hetki olla huoneenlämmössä ja sitten vasta alkaa töihin.Nyt on ihan hyvä aika keräillä pajuja kohta niissä alkaa pienet kissat pukkaamaan. Nekin on ihan kauniita pajutöissä mutta irtoavat vaan turhan helposti työn edetessä.
Raija hei, kyllä sinä ehdit askarteluinesi mukaan.Ootellaan.

Tuia kirjoitti...

Kauniisti taivuteltu sydän :) Ja alla kivat jääkellot!
Tuoreeltaan joskus olen myös pajua vännellyt (malttamattomana), nyt ne korit jotka olen aikanaan punonut ovat kuivuessaan tehneet korit "löysiksi". Mutta ihana materiaali joka tapauksessa!

STENLYCKA kirjoitti...

Tack för din rara hälsning!
Kram Raina