4.4.2013

Perhospuutarha


Kevään ensimmäinen perhonen saa vielä pysytellä piilossa. Yöt ovat niin kylmiä ettei nuo hennot kaunottaret selviä puutarhassa. Kevätfiilis hakee sijaa sydämessä sillä olo on todella ailahteleva.Vanha koiraherra jätti suuren loven elämään kun nyt Pajupirtin lattioilla ei enää kuulu kynsien rapinaa.

Pieniä keväthupsutuksia olen kuitenkin tehnyt. Ikkunanpesusta alkanut puunaus johti uusien kevyempien verhojen vaihtoon olkkarissa. Pääsiäisnarsisit istutin kukkapenkkiin ja voi miten se toi kesän askeleen verran lähemmäs. Haravoin hiekkakäytävät ja keräsin tuulentuivertamat risut kasalle. Se on minun kevättä.

Helmiperhosen olen tehnyt rautalangasta ja pienenpienistä helmistä. Houkutelkoon tuo albiino neitoperho oikeat perhoset luoksemme pian.
 
Pääsiäisenä kävimme läheisellä Ahvionkoskella kuvailemassa jäiden lähtöä. Näin ihastuttavat jääkellot soitteli lähtölaulua isoille jäälautoille. Vaikka olemmekin asuneet aina meren  ja joen läheisyydessä en ole kuuna päivänä kuullut sellaista kumeaa ääntä jota vyöryvä vesi saa aikaan. Rannan paksu jäälohkare, jonka  reunalta tuo kaunis kellorivistö on, tärähteli ja kumisi kun voimakas aalto paiskautui lohkareen alle. Meren rannalla kuuluu keväisin jäiden soittoa kun pienemmät jääpalat kilkuttavat aallokossa toisiaan vasten. Mutta
tämä jäinen koskinäytelmä kyllä oli minulle ennennäkemätöntä. Pääsiäinen oli kerrankin sopivaan aikaan.


Ruukkunarsissit on siirretty kukkapenkkiin jatkamaan kasvuaan. Pientä huijauksen makua kyllä tuntuu kun niitä katselee. Muualla on lunta vielä ihan kinoksiin asti.

                                       Kevätlomalla, halauksin Kaisa

4 kommenttia:

Suvikummun Marja kirjoitti...

Voi Kaisa, minulta on tuo edellinen postauksesi jostain syystä jäänyt ihan huomaamatta pääsiäistouhuissani.
Halauksia sinulle, ihanan lemmikin poismenoa on niin vaikea hyväksyä, tassujen rapinan puuttumiseen havahtuu vielä pitkään. Mutta vähitellen ikäväkin muuttuu kauniiksi muistoiksi ♥

Kaunis albiinoperhosesi saa ihan pian seuraa ensimmäisistä nokkosperhosista.

Ikkunat olisivat meilläkin pesun tarpeessa, makkariremppa on meneillään ja viikonloppuna mennään Turkuun puutarhamessuille. Ehkä sen jälkeen....

Sinä olet päässyt jo ihan oikeasti haravoimaan, minä olen haravoinut ainoastaan lunta kukkapenkkien päältä :)
Aurinkoista ja keväistyvää huhtikuuta kaikille teille sinne Pajupirttiin!
Marja

Hilma kirjoitti...

Niin kaunis on tuo helmiperhonen!
Kukkapenkissäsi siis jo kukkii :) kiva idea tuo onkin. Kaunis myös tuo jääkellokuva,
mukavaa loppuviikkoa !

Mai kirjoitti...

Ihan uskomaton kuva tuo jääkellot! En tiedä hahmotanko sitä edes oikein, mutta kaunis se on, ja erikoinen löytö luonnosta. Pienen, kiitävän, keväisen hetken :)
Aurinkoa sinulle sydämeen, joka päivä taas pikkuisen enemmän...

Amalia kirjoitti...

Kaipaus on varmasti suuri koiruuden pois menon jälkeen. Halauksia ja voimia. Upeita kuvia ja ihanainen keijuperhonen.