14.4.13

Oodi puutarhalle

 
Oma puutarhani on ansainnut omanlaisen kunnianosoituksen minulta. Kun vuonna -83 ostimme tämän Alvar Aallon suunnitteleman puutalon oli pihamaamme todella surkea. Puolet puutarhasta oli metrinkorkuisen heinokon peitossa eikä kasvimaasta ollut tietoakaan. Aluksi raivasimme perunapellon. Kokeeksi kylvetyt punajuuret oli niin isoja ettei niitä mahtunut kattilaan kuin kaksi kerrallaan kiehumaan. Taisi tulla hiukka liikaa lannoitettua. Eka porkkanasato oli niin pieni, että vaalin suurella rakkaudella saalistani ja säilöin ne yöksi liiteriin kuivahtamaan. Aamulla näky oli surkea. Pikkurillinkokoiset porkkanat oli nakerrettu ja muutama jämä oli selvästi matkalla hiiriperheen talvivarastoon. Itku siinä tuli. 
 
 
 Pikkuhiljaa se viljelyinto on laantunut ja tyydynkin vain kasvattamaan pienessä kasvihuoneessani kesän tomaatit ja kurkut. Mikä onkaan maukkaampaa kesäleivän päällä kuin tuore kasvihuonelämmin kurkku.


Kokeilin kirjain- ja numerosabluunoita juuttikankaalle. Ostin varjostushupun joka on tarkoitttu arkojen havujen kevätauringon suojaksi. Leikkasin sopivan palan kankaasta ja töpsyttelin tekstin askartelumaalilla. Ajopuista väkersin raamit ja pikkiriikkinen harava, ämpäri ja kastelukannu riittää rekvisiitaksi. Kesällä sitten juhlitaan.

                                                 Haravat ja hihat heilumaan
                                                    Kaisa



6 kommenttia:

  1. Kurkinkin blogiisi sillä mielellä kun haluaisin tehdä muutaman kivan kyltin. Muistelen täällä joskus nähneeni niitä aiemminkin..

    VastaaPoista
  2. Taulusta tuli tosi kaunis. Noi raamit ovat upeat.

    VastaaPoista
  3. ...kasvihuonelämmin kurkku...nam!
    Kaunis taulu ja ihana idis <3
    T:päiväkahviseuralaisesi ;)

    VastaaPoista
  4. KAsvihuonelämmin kurkku sai veden herahtamaan kielelle. Oi, saavu jo kesä!
    Minua hymyilytti lukiessani. Omakin puutarhurointi on alkanut kompastellen ja tietoa vailla. Luulinpa ekana kasvimaasatovuonna, että nyt ne sipulit ovat kuolleet, kun en ollut istutusta pitemmälle asiaa opiskellut:) No, nyt tyytyväisenä myhäilen kun ne nuukahtavat kypsyyden merkikisi:)

    Tuo plakaatti on ihana!!

    Pian päästään heiluttelemaan haravia!!

    VastaaPoista
  5. Kunnianosoitus myös minulta sinulle ystäväin<3
    Kokeilusi ovat ain yhtä onnistuneita ja jälleen tämäkin kirjain-numerosabluuna juuttikankaalle on mitä mainioin idea pienine rekvisiittioineen. Värisävytkin sopivat toisiinsa paremmin kuin hyvin! Hyvä olet ja lahjakas Kaisa ystäväin<3

    VastaaPoista
  6. Kiva idea kyllä! Ja mukava tarina, mistä kaikki alkoi..

    VastaaPoista

Kiitos viestistä♥ Skicka en kommentar♥Leave a message♥