18.6.2012

Juhannuskranssi puupaloista ja ARVONTA


 Juhannuksen helppo ja nopea kranssi syntyy suit sait kelottuneista puunpaloista.
Poraa kuuden peukalonpaksuisen oksanpätkän molempiin päihin reiät ja sido palat yhteen hamppupellavanarulla ympyrän muotoon. Liimaa kuumaliimalla eripituisia ja  -paksuisia pätkiä
kranssipohjaan useita kerroksia päällekkäin. Näin voit kasvattaa kranssia halutun paksuiseksi.
Koristele kausikukilla, kävyillä, sammalpalloilla tai kaarnasydämillä.
                                  ♥ Juhannus -arvonta♥

Suuret kiitokset teille ihanat lukijani kun jaksatte käydä kommentoimassa ja tukimassa blogissani.
Jokainen viesti on ilo lukea. Kävijöitä riittää ympäri maailmaa. Olisi mukava tietää mistä ihmeestä ulkomailla asuvat ovat Pajupirttiin löytäneet. Kiitokseksi haluan järjestää teille kaikille pienen arvonnan!

Kerro hauskin muistosi juhannuksesta 26.6. mennessä. Kaikkien kommenttinsa jättäneiden kesken arvon piikkilankakranssin. Kranssin kukat voi voittaja itse valita omasta puutarhasta tai luonnosta.


Oma mieleenjäänein juhannusmuistoni on lapsuusajoilta Mummolasta Leivonmäeltä.
Joka juhannus matkustimme linja-autolla kesänviettoon maalle. Ihaninta oli mummon leipomat kanelipullat, juhannuskoivut oven pielissä ja juhannussauna pienessä saunamökissä.
Kerran pakkasin pieneen koriin pussillisen pullia ja suunnistin maakellarille. Siellä oli säilössä korillinen Omena Poretta. Muistan sen kellarintuoksun, pimeyden, kosteuden ja vatsassa kipristelevän jännityksen kun salaa hiippasin limuvarkaille. Ei sen puoleen etteikö limua olisi saanut ottaa mutta kun minun teki mieleni juoda sitä kerralla niin paljon kuin vatsanahka antoi periksi.
....ja eihän se kestänyt kuin ne kaksi pullollista ;) ja kaksi pullaa.
      
 
 Lempeän lämpöisiä juhannuspäiviä kaikille blogivierailijoille.

                                                     Kaisa

16 kommenttia:

Mia -Willa Oliviasta kirjoitti...

Kyllä ne taitaa olla ne lapsuuden juhannukset :)
Ostettiin aina korillinen limsaa, ja sitä sai juoda niin paljon kun jaksoi. Siihen aikaan ei ainakaan meillä limsaa muuten juotu.
Limsan kanssa isän marinoimia lihoja ja makkaraa -sekä tietysti uudet perunat.
Ja tietysti se seura!
Mökillä oli aina iso joukko sukulaisia, ja tietty serkkuja:)

Nykyään kaikilla on omat menot omien perheiden kanssa. Itse kaipaan ihmisiä ympärille!

Riitta kirjoitti...

Mieleeni tulee heti lapsuuden aikaiset juhannukset, mökillä saaressa koko iso suku koolla, omppulimppari, merkkarit olivat meillä harvinaista herkkua. Saunomista , uimista , pelejä ja iltamyöhällä juhnnuskokkoa ja iltamia läheisen metsästysseuran majalla, jossa me lapsetkin saatiin olla mukana ♥
Samaa ollaan yritetty ylläpitää nyt aikuisena omien sisarten kanssa ilman metsästys seuran iltamia.
Ihanaista juhannuksen odotusta sinulle :)

Henriikka kirjoitti...

Lapsuuden ja nuoruuden juhannukset tulevat mieleen parhaimpina muistoina. Oltiin yhdessä maalla perheen ja serkkujen kanssa, koivut tuoksuivat ja käytiin vihtasaunassa, nukuttiin teltassa, hyttysiä oli enemmän kuin viitsii sanoa, uitiin järvessä, vaikka vesi oli jäätävää, etsittiin taikakukkia ja syötiin muurinpohjalettuja. Voi ihanuutta <3

Eija kirjoitti...

Juhannuskoivut rapun vieressä, sauna, kukkaset kedolla joita poimittiin. Silloin oli vielä kukkaketoja. Ihana kranssi jälleen. Mukavaa Juhannusta sinulle ;D

Hanna kirjoitti...

Hauskinta on ollut silloin, kun olemme mökkeilleet veljeni perheen kanssa Jaalassa. Meillä on kolme poikaa, veljeni perheellä kolme tyttöä ja lapsukaiset ovat aika saman ikäisiä. Siinä piisaa hulinaa ja vilskettä, joka on aika niin kivaa =o)

Päivi kirjoitti...

Eiköhän se ole paras muisto kun oma rakas Santalahden leirintäalueelta löytyi ja siitä saakka ollaan yhteisiä Juhannuksia vietetty :)

Nina kirjoitti...

Suit sait se Kaisa aina kranssejaan tekee! Ihana tuli!!

Jaahas, vai mukavin juhannusmuisto. Se taisi olla se juhannus jolloin täytin 18 ja perheen piirissä lisänä serkut, aloimme noki hippaa ja lopulta kaikkien naamat ja vaatteet olivat ihan noessa.

Betong ute och inne kirjoitti...

Hej
Åhh vad skoj att du gillar mina betongsaker...det värmer alltid att få höra att någon tycker det är ok, det som man själv älskar att göra..

Ha en bra midsommar
Kram Malin

tinttarus kirjoitti...

Kyllä suloisimmat juhannusmuistot kumpuavat lapsuuskesistä. Kesämekot, juhannuskokon ihmettely, kukkataikojen lumo.....
Mitään erityistä tapahtumaa ei nouse mieleeni. Vain se suloinen kesälämpö, yhdessäolo, herkuttelu ja kukkien kerääminen niin, että varmasti löytyi seitsemän erilaista kaunista:) Olen minä murkkuiässä saunan ympärikin juossut ja kaivoon kurkkinut:)Vaan ei siellä silloin vielä rakkaan kasvoja näkynyt:)

Valokki kirjoitti...

Mieleen on jäänyt juhannus kun olin 4 v vanha. Vanhin sisareni vihittiin silloin. Äiti oli ommellut meille uudet puvut valkoisesta kankaasta, jossa oli punaisia pilkkuja. Jalkoihin saimme ihanat pitsipolvisukat, sekä kiiltonahka kengät. Oltiin niin hienoja. Juhlapaikan läheisyydessä oli pellolla lampaita ja menimme niitä sisareni 7v kanssa katsomaan. Välissä oli kuraoja jonka yli piti hypätä. Sisko yritti auttaa, mutta putosin silti ojaan. Voi sitä harmistusta. Marssin keskelle tanssisalin lattiaa ja kajautin kirkkalla äänellä. " ..tanan, .. kele, kaikki ihan paskassa". Oijoi eikä meillä koton edes kirjoiltu. Ehkäpä olin kuitenkin kuullut jonkun käyttävän tällaisia sanoja kiukkuisena. Iloista juhannusta sinulle ;)

Rahkasammal kirjoitti...

Tämä juhannus on jäänyt mieleen. Olimme kaikki sisarukset perheineen kokoontuneet lapsuudenkotiini. Siinä oli porukkaan pyörimässä juhannuskokon ympärillä. Juoksimme pitkin peltoja hakemassa erilaisia kukkia ja tottakai asettelimme ne penkille järjestykseen. Äitini oli seurannut ikkunasta 'kumarteluamme' ja sisälle mennessämme suutahti, että 'mitä ihmeen palvojaisia siellä pidettiin..... ja kumarrusten kanssa ... ' Eihän hän tiennyt, että kasveja siinä vain asettelimme.
Aurinkoista juhannusta Pajupirtin perheelle :)

Henna73 kirjoitti...

Mullakin limsa on suurimpia lapsuuden juhannusmuistoja. Meille ostettiin aina kori limsaa ja jokainen sai yhden rivin. Korkkeihin kirjoitettiin nimikirjaimet, ettei vaan kukaan juonut toisen limsaa.

Miia kirjoitti...

Ihanin juhannus oli varmaan 2003, kun kunnolla tutustuttiin mieheni kanssa Kalajoen Juhannuksessa :)

Liisa kirjoitti...

Kyllä ne ihanimmat juhannusmuistot kulpuaa sieltä lapsuudesta ja mummolasta. Mummola siivottiin aatonaattona katosta lattiaan ja aattona mummo leipoi isossa puu-unissa hirmusen paksuja pullapitkoja joita mummo sanoi vehnäs-elteiksi :) se pullan tuoksu puhtaassa pirtissa ja illalla savusaunan löylyt. oi, niitä aikoja.

Ihana arvonta. mukana ollaan.

Oikein hyvää juhannust sinulle!!

Eija k kirjoitti...

Meillä on joka juhannus sama porukka koolla ja vuorotellen ollaan jokaisen tykönä

Sirpa kirjoitti...

Hyvää juhannuksen jälkeistä KESKIKESÄN aikaa!
Ennen oli kesät kuumia ja aurinkoisia - nyt ne on kylmiä ja sateisia!!!
Ihania kransseja täällä on taas:)