8.10.2011

Sadonkorjuujuhlaan lyhty mandariiniverkosta


Sadonkorjuuaika alkaa vedellä viimeisiään. Iso kurpitsa odottelee vielä noutajiaan naapurissa. Eilisiltainen myrskyilma sai meidät pysymään pirtin takkatulen loimussa. Ihana on lämpöisissä kääreissä käpertyä takan eteen ja sytyttää kynttilät.
Uudessa Viherpiha -lehdessä on ihana ohje kurpitsalyhdyn tekemiseen. Saapas nähdä tuleeko Villojen lahjakurpitsasta samanlainen ☺. Vai meneekö hermo ennenkuin  teos on valmis.

Vähän jotain oranzzia kaipaa näin syyspimeällä. Meillä kun tuo ruska on tänä vuonna minimissä. Vaahteratkin on niin värittömiä ettei edes ruusuja voi niistä tehdä. Mihin lie kaikki kainiit värit lionneet, sateessa hukkuneet.
                                                   -  ♥  ♥  ♥  -

Mandariinit on ainakin maukkaita ja oranssiin väriin hurahtanut saa oivaa askartelumateriaalia verkkopussista, hahaa.
Tarvitaan: Lasipurkki, pussillinen mandariineja( siis se oranssi verkkopussi), rautalankaa, musta nappi ja iloista mieltä.
Aloitetaan syömällä mandariini pussista joka on leikattu auki toisesta päästä. Poistetaan ylimääräiset mainokset siististi saksilla. Kaikissa pisseissa ei onneksi ole ikävästi pusseihin kiinni ommeltuja tuoteselosteita.
Nyt sinulla on pussimallinen verkkosukka.Ota rautalangasta lasipurkin yläreunanmittainen reilu pätkä. Leikkaa yläosa pussista suoraksi ja pujota yläreunaan rautalanka. Kiinnitä rautalanka lasipurkin yläreunaan ja vedä ylimääräinen pussi  rullalle lasipurkin yläreunaan. Kauhee miten vaikee tätä on selittä. Niin helppo kuitenkin tehdä.
Leikkelin vielä kolme ympyränmuotoista palaa toisesta mandariinipussista ja tein siitä pienen kukkasen. Ompelin muutamalla pistolla ja mustalla napilla sen kiinni lyhdyn yläreunaan. Kierittelin rautalankaa neulepuikon ympärille ja siitä tein ripustuskahvan ja muutaman koristekiepin. Kynttilä sisään ja tunnelmoimaan!  Askarrellaan lyhtyjä iltojen iloksi. Aatella miten ihanat ne olisi omppopuussa.

Tuhannesti kiitoksia viesteistä , olette ihania!

Kaisa , syyslomalainen ♥

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiva idea tuo lyhty ja aineksetkin löytyy kotoa. Kiitos. Kiva blogi sulla. T. Sariliini

mate kirjoitti...

Ihanan tunnelmallinen lyhty. Piristää syysiltaa jo kuvakin ;)

Mantelikakku kirjoitti...

Hauska idea:)

Riitta Sinikka kirjoitti...

Onpa kiva ja tunnelmallinen!Hyvää viikonlopun jatkoa!

Tuta kirjoitti...

Kauniisti kierrätetty.. upea tuikkulyhty tuli:)

Onnesta Unelma kirjoitti...

Hieno idea! Kauniita!

Monica kirjoitti...

Kiitos kivasta ideasta,
elikä sellainen lyhty rappusille :)

Terkkuja
Monica

sanna kirjoitti...

Ihana, syksyinen idea! :) Ja suurkiitokset aina yhtä piristävistä vierailuistasi blogissani! <3 Hyvää alkavaa viikkoa ystävä!

Riitta kirjoitti...

Nyt kyllä on mentävä mandariiniostoksille...oli kiva idea!

Nina kirjoitti...

Näppärä idea taasen Kaisalta! Ja sopii ajankohtaankin!
Keräillyt olen minäkin nuita samaisia verkkoja, mutta vielä odottaa ideaansa.

Pidän kovasti tuosta bannerikollaasistasi! :)