19.10.11

Hirvenjäkäläkranssi

 
Laiskuus on ollut vallalla Pajupirtissä, hyi olkoon. Mutta nyt se on stop! Ei auttanut  muu kuin ottaa ihtiä niskasta kiinni ja rettuuttaa metsään. Eikä se niin vaikeaa ollutkaan. Aikoihin en ole tehnyt kransseja mutta nyt kokeilin päällystää kranssipohjan hivenjäkälällä.
Aluksi muutama pajunoksa taivutellaan sydämen muotoon ja jätetään hännät vapaiksi. Rautalanka on napakkaa sitomiseen. Päällystin aluksi pohjan markkinoilta ostetulla juuriaineksella. Tämä on sitä samaa juurta mistä on ns. valmiit kranssipohjat tehty. On aikakin ihan sen näköistä.
Kostea jäkälä on helppo sitoa kranssiin kiinni. Otetaan pieni hyppysellinen hirvenjäkälää ja sidotaan se kiinni ruskealla ompelulangalla. Jatketaan pienten nippujen sitomista peräperää kunnes haluttu lopputulos on valmis.
Tuo hirvenjäkälä on siitä mainio matsku, että sitä on niin monenväristä. Harmaa, ruskea, vihreä ja jopa tiilenpunainen pilkistelee karnssista. Ruskea verkkorusetti ja ilman verijälkiä omatekemä kaarnasydän on pirtsakkeena. Tämä syyskranssi löytyy työkaverini kotoa, iloisia eläkepäiviä sinne toispuoltietä.

Kerätään voimaa kauniista asioista.
Kaisa

 Ai niin, meinas unohtua. Kiitos Nina mainiosta kurpitsahillo-ohjeesta. Minäkin, keittiöiden "hilloihme" kokeilin reseptiä ja jo toisella kertaa onnistui, heh!
Todisteet yllä;)

11 kommenttia:

 1. Ai että on sitten kaunis! Laiskana on oltu täälläkin,aamulla päätin minäkin jotta nyt riitti...

  VastaaPoista
 2. Vai laiskoteltu on siellä, siinä laiskotellessa on sitten tuo kurpitsahillokin ihan issekseen valmistunut vai ;)
  Sinä sitten ehdit jäkälän jo nätiksi kranssiksi taivutella......minä viikonloppuna olin Mansikkapaikan metsässä; ensin kuvailin hirven- ja poronjäkäliä. Sen jälkeen keräsin niitä koreihin talven varalle.
  Siellä nököttävät edelleen samoilla sijoillaan koreissa. Mitään kranssia niistä ole tullut! Mutku ensin täytyy tehdä suursiivous risuverstaalla, että mahtuu itse sinne sekaan väkertelemään.Pitäiskö jo tänään tehdä se siivous!?
  Reipasta ja raikasta lokukuun loppupuoliskoa Pajupirttiin ♥
  Marja

  VastaaPoista
 3. Tulipas ihanainen tuosta kranssista! Luonto on ammollaan kaikkea näpertelymatskua, mutta minuakin niin vaan laiskottaa.
  Kiva, että hilloke onnistui, se on niin, niin namia! :)
  Kuvakollaasi on kaunis!

  Terkkuja Pajupirttiin! :-D

  VastaaPoista
 4. Kylläpä onkin ihana kranssi!! Mukavia syyspäiviä kurpitsahilloillen =o)

  VastaaPoista
 5. Kaunis kranssi!

  Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 6. Nami, minkä väristä hilloa :) Äitkin teki kurpitsahilloa, kun olin pieni. Kiva nähdä taas uusi kranssikin, niitä voi näköjään tehdä vaikka minkälaisia.
  PS: Meillä asuu nyt kaksi karvanaama-apinaa...

  VastaaPoista
 7. Kaunis kranssi!
  Minäkin olen tehnyt metsään askartelutarpeiden keräämistä varten lähtöä, mutta mikä se niin laiskottaa ettei millään saa itseään liikkeelle. Tänään taitaa metsäreissu jäädä tekemättä, mutta viikonloppuna otan itseäni niskasta kiinni ja lähden askartelutarpeiden keruureissulle.
  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 8. Nätti tuli kranssista! Täällä myös pitäis hipsasta tuohon lähipusikkoon/metikköön keräilyreissulle. Kumma ettei saa aikaseksi, vaikka on kuin lähellä.=)

  VastaaPoista
 9. Oi,miten kauniita osaatkaan tehdä!!!!

  VastaaPoista
 10. hei :)
  Aivan ihana kranssi, arvaa vaan olenko monta viikkoa sitten ensimmäisen kerran sanonut että lähen metsään hakeen sammalta ja kaikenlaista askarteluun tarpeellista, no juu en ole vieläkään sinne menny, kohta olisi jo pakko mennä ennenkuin lumi hautaa ne alleen..
  Eilen meillä päin jyrisi ja salamoi koko illan..vettä tuli kaatamalla, et ei ihan viel taida meidän kulmille tulla lunta :)

  VastaaPoista
 11. Mielettömän kaunis kranssi.

  VastaaPoista

Kiitos viestistä♥ Skicka en kommentar♥Leave a message♥