5.6.2010

Pienet betonitaiteilijat kesäretkellä

Oi miten kauniina tervehti kesäkuun toinen päivä aamuvirkkuja. Aurinko helotti täydeltä taivaalta, linnut visertelivät kilpaa ja lämpöä oli yllin kyllin.
Tänään saan luokseni nuo suloiset päiväkotilapset kesäretkelle Pajupirttiin. Idea sai alkunsa kahvihetkikeskustelussa kun mietittiin miten kaupungin niukkien virkistysrahojen puutteessa saataisiin lapsille järjestettyä kesäretki. Eipä hätää, kyllä me naiset järjestetään~¨~¨ tulkaa meille ja askarrellaan jotain ajankohtaista, vaikka betonihommia, niistä ne lapset tykkää.
Voitte vain arvailla miten innolla nuo seitsemän vilperttiä ryhtyivät tositoimiin. Kasattiin hiekoitushiekasta(kierrätysmateriaalia työpaikan pihalta) pieni keko muovin päälle ja sen kasan päälle raparperin tai vuorenkilven lehti. Sitten ei muuta kuin Huopa-Pekan sekoittama kuivabetonimössö päälle. Pienet kertsihanskoilla peitetyt kädet taputteli omat lintujen juoma-/kylpyaltaat valmiiksi. Voi sitä puheen sorinaa ja
intoa puhkuvien lasten kikatusta, kuinka sitä oli ilo kuunnella.
Pienimmät lapsista taputteli hiekkismuotteihin omat "kuivakakut". Muutama lapsi teki muovisista limu- ja mehupulloista leikattuihin pohjiin kynttilänjalat. Muovinen tuikkukynttilän pohja on painettu kynttiläpesäksi. Se on helppo irrotta kun sen käsittelee ruokaöljyllä ennen betoniin painamista.
Pikku-Elsan lintujen juoma-allas


Mestari työssä
Valmista tuli


Nyt ei muuta kuin kylpemään.
Västäräkkiemo oli kylpemässä tässä mallikappaleessa kun odottelimme betonin kuivumista. Ei meinannut jaksaa odotella uusien töiden valmistumista, mokoma.
Ihanat kiitokset kaikille lapsille ja ohjaajille ikimuistoisesta retkestä. Oli kiva tuntea tehneensä jotain hyvää ja antoisaa. Lasten riemu on parasta maailmassa!
Aina ei tarvita puuhamaita eikä mieletöntä riekkumista. Annetaan lapsille AIKAA.
Viedään heidät metsään, ongelle ja kasvimaalle. Luonto tarjoaa niin paljon.

Iloista kesälomaa koululaisille!
Onnittelut kaikille valmistuneille!

16 kommenttia:

keijukainen kirjoitti...

Ollapa vielä itsekin lapsi! Huoleton ja vallaton. Kuinka sitä osaisikaan nauttia niin ihmeellisen pienistä asioista, aivan erilailla kuin näin aikuisena.
Ihana kun olet järjestänyt pienille ikimuistoisen retken, ja kivat muistot saivat kotiin viemisiksi.

Runotalon Sari kirjoitti...

Tämä oli tosi kiva juttu! Ihan tässä väkisin inspiroituu itsekin. Hyvin toimittu, saman soisi kaikille lapsille. Ja lapsenmielisille...

Vikki kirjoitti...

Loistava idea :)
Voin kuvitella miten mukavaa lapsista oli näitä tehdä ja kun vielä saa mukaan äidille ja iskälle näytettäväksi.
Kiva kun jaksat tällaista.

Lissu kirjoitti...

Kiitollinen ajatus kaikille, jotka mahdollistivat tuommoisen elàmyksen pikkuisille.

Eija kirjoitti...

Ihana idea touhuta lasten kanssa betonityöt. Varmaan mukava kuunnella sitä puheen pulputusta ;D Minäkin tein innoissani muutama vuosi sitten betonista laatat, valumuottiin. Painelin kiviä yms koristeeksi. Jotenkin se vaan jämähti koko laatta siihen muottiin kinni ja maassa ovat vieläkin muotin kanssa ;D

Mantelikakku kirjoitti...

tykkään!:)

Anonyymi kirjoitti...

ISOT kiitokset Kaisalle ja Pekalle:D Meillä oli IHANA päivä luonanne! Kiitäen pienet ja isot Otsot

Päivi kirjoitti...

Hyvä Kaisa !
Minäkin ajattelin tehdä omien neitojeni kanssa betonitaidetta jahka aloitetaan loma 1½ viikon päästä. Ihanaa kun joku järjestää lapsille tällaista kivaa tekemistä. Onko parempaa "terapiaa" kuin päästä itse tekemään taidetta

selma kirjoitti...

Kivat kesäpuuhat näyttävät jatkuva Pajupirtissäkin. Tuo lasten touhutempaus on kyllä aivan ylivertainen juttu. Alempien kuvien sarvipäätkin hauskoja. Aurinkoista kesänjatkoa ja hauskoja puuhasteluja edelleen :)

LENNU kirjoitti...

Minäkin tilasin Juju-kerhosta betoniaskartelukirjan. Saa nähdä tuleeko tehtyä mitään. Sulla täällä vilskettä riittää ja kätten töitä syntyy. Kesäkranssi on UPEEE!!

tinttarus kirjoitti...

IHANISTA IHANINTA!!!!!Juuri näin. Ei tarvita kaikenmoisia riekuttimia kalliine hintoineen ja pitkine matkoineen. TArvitaan aikuinen, joka jaksaa antaa AIKAA. Ilo ja innokkuus tarttui täältä mukaan! Ja wau, miten upeaa jälkeä. Meidän katonharjan reunalla västäräkkipariskunta pitää kotiaan. LApset nimesivät ne Matiksi ja Maijaksi. Niiden liikkeitä seuraillaan innolla. En uskalla kertoa niille kuinka upeita juoma-altaita teilläpäin puuhattiin:) Meillä kallionkoloon lurautellaan niille juomavettä. Siinä käyvät muiden pikkulintusten kanssa iltapesulla ja juomatauolla:)
Ihania hetkiä kesäänne!!

Marge kirjoitti...

Samaa mieltä:)

Niin hienoja lopputuloksia tulikin!:)

Nina kirjoitti...

Kylläpä olitte ideoineet ja toteuttaneet huippu kivan päivän lapsukaisille! Näistä tempauksista ne mukavat muistot syntyy ja ihan konkreettinen muisto kotiin viemisiksi.
Hienoa!

Krisse kirjoitti...

Hienoa...lapsilla on ollut ihana päivä...

Susanne kirjoitti...

Ihana idea! Tosi kiva oli lukea tämä. Olen kanssasi samaa mieltä, että parasta lapsille on antaa aikaa.

Sirkka kirjoitti...

Lasten riemu on parasta maailmassa! Mitäpä tuohon enää lisäisi, aivan totta ja kuinka he muistavat tämän tapahtuman koko elämänsä ja muistelevat sitä...
linnuille kylpy ja juomavesiä siitä olen itsekkin pitänyt aina huolen!
Minä en halua koskaan kasvaa "liian aikuiseksi"!

Suloisesti matkustaa teidän Roosakin
limulaatikossa, aivan ihana juttu!
juu annetaan aikaa koiruleillekkin!

Mukavia kesäpäivien puuhasteluja Kaisalle ja Roosalle!