27.12.08

Risupuun kristallit

Risupuun koristeina ruostuneita piparkakkumuotteja, jääpalloja sekä minilyhdyt. Huh hei, siitä selvittiin.Syöty on puurot ja laatikot, kinkkua on vielä jäljellä hitusen verran.
Sukulaisia on tavattu ja jopa muutamat nokkaunetkin on otettu.Vyötärömakkara hieman koholla on mutta lenkkeillän se taas ojanpohjalle.
Askarrusta en toki unohtanut joulunpäivinäkään.Pakkasennätyskin taisi rikkoontua (-7).Niinpä
pakkaspäivän innoittamana ryhdyin jääkristallien tekoon. Pieniä vesi-ilmapalloja oli varastossa ja sellaisen suuaukosta sisään pujotin pätkän ohuenohutta nahkanauhaa. Täytin pallon vedellä(n 1-2dl), kiepautun pallon suun kierteelle ja ripustin pallon sukkien kuivaustelineeseen. Sit vaan teline roikuksimaan pakastimen metallikoriin ja varttumaan yön yli. Aamusella oli koko ristallipallorivi valmis ja eikun risupuun koristeeksi.Arvannette varmaan onko palloja jäljellä tänään kun on plussa-asteita.
Pirteää viikonloppua ja alethan on alkaneet, taidan pistäytyä.

15 kommenttia:

  1. Ohi on, voi laulaa Joulun suhteen, mitä nyt vielä rääppiäisiä täytyi uudelle vuodelle jättää! Aurinko on näyttäytynyt mukavasti, ja päivä on pidentynyt, ja sen aivan huomaa! Nyt ruvetaan odottelemaan kunnon pakkasia, että päästään tammi- ja helmikuun ohi. - Mukavat kristallipallot laitoit risupuuhun, vaatis vain pakkasia, että kestävät!
    Mukavia välipäiviä ja viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  2. Joulunpyhät tosiaan ohi ja kinkkun tiukka sulatus käynnissä :))

    Voi, miten kiva idea tuo jääpallot! Ja ihana on risuista tehty suuri koriste niitä pitelemään! Olet sinä melkoinen taitaja!
    Hitsit, täytyyköhän tästä joku päivä kipaista tiimariin etsiskelemään ilmapalloja tuohon jäädytyshommaan... Niinpä taidankin tehdä eli nappaan sulta idean - kiitos!

    VastaaPoista
  3. Kiva kun olette hereillä Marja-Leena ja Nina. Siit vaan jääpallukoita pykään. Ole hyvä
    Nina ja kipase Tiimariin. Miä just tulin sieltä.Ostin lyhtykynttilöitä sellasia pieniä jotka on just sopivia noihin pikkulyhtyihin.Niit on 8 kpl lootissa.Oli vaa siniset jälel mut ei haittaa, ihan kivanväriset nekin näin punasten ja valkosten jälkeen;)

    VastaaPoista
  4. Löysin tosi kivan ja mielenkiintoisen blogin,kiva nähdä muidenkin kädentaitoja ja ihania töitä:)Käyn vierailulla jatkossakin. Hyvää loppuvuotta ja alkavaa uutta vuotta sinulle ja perheellesi.

    VastaaPoista
  5. Jääkoristeita on minullakin pakkasessa, mutta en vienyt ulos kun oli +3 tänäänkin. Jäädytin ihan latteita vaan, palloja meinasin joskus kokeilla, mutta hajosivat mokomat sitä mukaa kun yritin niitä täyttää. Taisivat olla vanhoja.

    Upea sää muuten poltella roskia ja siivoilla pihaa. Näsiäkin avaa kohta nuppunsa ellei sää muutu.

    Mukavia välipäiviä. Komea oli porokatraasi :)

    VastaaPoista
  6. Tervetuloa vaan Tarjuska joukkoon "tummaan".Tulen vastavierailulle ihan varmasti.
    Risulintukin on selvinnyt mahtavasta joulukalenterirumbasta, kiitos siitä Sinulle, siihen jäi ihan koukkuun.
    Joo ei noi munkaan pallukat kestäny kun sen yhen päivän. Nyt on jäljellä vaan nahkanauhat risupuussa.Tarttee tehrä uuret kun nyt on oikee 5 pakkasta jos taas säilyis päivän ulkona.
    Hauskoja välipäiviä teille kaikille!

    VastaaPoista
  7. Jos lumi ois peittänyt risupuun...ja hiukan pakkasta niin kauniina kristallipallotkin säilyisi , toivotaan että se pikkupakkanen tulisin, ja paukkuraketit häviäisi...!
    Kiitos taasen silmänilosta.
    Mukavaa viikonalkua.

    VastaaPoista
  8. Sirkalle kiitos vieraillustasi.
    Uuskristallit on valmistumassa, onhan luvattu pakkasta.Kyllä sitä tomusokerikuorrutusta on hitusen mut tarvis oikeen kunnon hahtuvat.Muuten kuulutko suklisteihin?Ovat kuulemma tänä jouluna syöneet suklaata ihan olan takaa.Itselläni on jo yksi päivä ilman suklaata takana. JEEEE

    VastaaPoista
  9. Suklaateja oon säästelly, nyt aion syödä niitä hillitysti ja kuntoilla kovasti :) Messuilla täälläpäin oli noita risupuita kovasti myynnissä ja kivallehan nuo näyttää koristeltuna. Oikein HYvää Uutta Vuotta ja idearikasta sellaista, mukavaa sinulle :)

    VastaaPoista
  10. Oikein Hyvää Uutta Vuotta 2009 Pajupirtin väelle, Iisakille myös:))

    VastaaPoista
  11. Onnellisesti poreilee ja ilon kuplia toivottelee...otetaan se juhlavasti vastaan!

    Onnea alkavalle Vuodelle 2009!

    VastaaPoista
  12. Helmeilevät, risahtavat ja sammaleiset Uuden Vuoden terveiset
    Pajupirtistä myös Selmalle, Sirkalle ja Mimosamammalle. Tosin en vielä kovin paljoa ole kerinnyt sammaloitumaan , tuskin kukaan teistä intokässärit.
    Iisakki varmaan hymähtelee terkuista tuossa ikkunan alla.
    Pikkuporojen synnytyksissä on seesteinen vaihe. Ei pojalla puhti riitä. Tarttee jättää ensjoulun alle seuraava ponnistus.Sentään yksi poropoika jäi omaan tokkaan mut siitähän se taas alkaa.Halaus ja rutistus KAIKILLE kivoille .On ollut ilo kanssanne vaihtaa kuulumisia ja ihastella töitänne.

    VastaaPoista
  13. Wautsi mitä kristallia! Hauska idea. Mukavaa uutta vuotta sinulle!

    VastaaPoista
  14. Hyvää uutta vuotta Sinullekin Kati.
    Jääjuttuja on nyt hyvä tehdä.Yöllä oli uunipellillinen piparkakkumuotteja jäätymässä ulkona.Ämpärissä oli pelkkä jäälyhty tekeillä ja tänä aamuna yhdistin nuo kaksi tekelettä.
    Tuloksena oli jäälyhty jonka ulko-puolelle "liimasin"(vedellä)valmiit jääsydämet, tähdet ja kuut.
    Sit vaan kynttilä sisään ja vot uusi ulkovalo on valmis.
    Raikasta viikonloppua!

    VastaaPoista
  15. Nyt jäälyhdyt jäätykin, kun pakkasta saatii jo -16 tällepäivää. Toivottavasti ei ihan kamalasti kiristy enää. Joululyhtyjä ei saatu jäätymänkään kunnolla. Hyvää alkanutta vuotta sinne Pajupirtillekin ja kaikensorttisia uusia hauskoja juttuja toteutettavaksi :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistä♥ Skicka en kommentar♥Leave a message♥