21.10.20

Rantaan ajelehtinut laudanpätkä muuttui naulakoksi

  Meri, tuo toisinaan pelottava ja kuitenkin niin kiehtova, osaa yllättää meitä rantakulkijoita aarteillaan. Olen oikein himokeräilijä kun puhutaan ajopuista, laudanpätkistä, kaarnanpaloista, puhumattakaan valtavista tukeista joita on ehkä  tipahdellut satamaan puita tuovien laivojen kyydistä. Aallot ja rantakivikot hiovat näitä jättiläisiä vuosi toisensa perään. Ne harmaannuttavat niitä ja tekevät pinnasta uskomattoman sileitä ja kauniita. Rannalta saattaa löytää vanhan nuotionpohjan jonka ympärille on raahattu näitä järeitä penkkejä. Siellä on vietetty kenties iltaa nuotion ääressä ja kuunneltu laineitten sanomaa ja ihailtu auringonlaskua meren tuoksussa.

💛

                               

                                  

Pieni laudanpätkä meriaarteista päätyi olkkariin pikku naulakoksi johon vaihtelen "väkeä" vuodenaikojen mukaan. Tällä hetkellä  naulakonvaltaajina Tildaperheen äiti ja isä hiiri jotka pääsivät hetkeksi katselemaan putoilevien haavanlehtien iloista leijailua naapurin pihalla.

Laudassa olevat uurteet kertovat aaltojen kuiskeesta.

💛


Pieneen kuparilyhtyyn uskalsin hetkeksi laittaa oikean tuikkukynttilän.

 Mutta parempi onvaihtaa ledtuikku jo paloturvallisuudenkin takia.

💛Illan hämärässä ei sisällä muita valoja tarvita.

💛

Merellisissä fiiliksissä

Kaisa


15 kommenttia:

 1. Todella kaunis, itse olen tehnyt laudan pätkästä myös kivan jutun, kerään kans kaikkea metsästä ja liiterin liepeiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle Pirjo💛. Onneksi on muitakin "metsäharakoita" hyvässä mielessä.Sammalta olen yrittänyt saada kasvamaan omalle pihallekin ja isoimman , n. 3:n kuution kiven päälle on onnistuneesti juurtunut sammal ja erilaiset maksaruohot. Mulla odottelee seuraava projekti kurpitsan, sammalten ja käpyjen kanssa. Kivaa loppuviikkoa sinulle💛

   Poista
 2. Kiitos Ma-Te ihanainen. Täällä olen tänään puuhastellut pihalla kilpaa tuulen lennättämiä lehtiä vastaan. Arvaa kumpi voitti? Just tultiin koirulilenkiltä ukkokullan ja the Greatest Gardenerin kanssa. Ei olis millään malttanut tulla sisään kun on niiin lempeä keli. Kynttilät vaan palamaan ja tunnelmoidaan fudispelin merkeissä. Leppoisaa loppuviikkoa sinullekin💛

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunis naulakko ja niin söpöt hiiret :)
  Taiteilija löytää aarteita enemmän kuin moni muu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Arttu sinua💛, wuh ja kiitos. Hiirien kanssa juoksisit Archie mieluusti kilpaa ja söpöjähän hiiret on aina, vai kuinka. Sinä jos kuka mahtavalla hajuaistillasi löydä vaikka minkälaisia aarteita metsästä ja lenkkipoluilta. Sulo -ystäväsikin on viimepäivät ollut lenkillä aika levoton jossain kohdilla matkaa. Jo viikon verran on jostain metsän uumenista leijunut outo haju joka laittaa mielen valppaaksi, hännän koipien väliin ja koti tuntuisi tässä tilanteessa olevan se paras turvapaikka.Emäntä ja isäntä ovat pohtineet syytä moiseen käytökseen ja epäily jonkin isomman eläimen lähelläolosta on ehkä syynä käytökseen. Lehdessä olikin aamulla, että villisikalauma on pyörinyt lähistöllä joten jos ne saisi jollain konstilla häädettyä takaisin isommille metsille niin helpottaisikohan se oloa. Virkistäviä lenkkejä teille ja nuuhkitaan maastosta kaikkea muuta kivempaa.

   Poista
  2. Oi-voi, nyt heräsi huoli :/ Ettehän vain mene liian lähelle isoja otuksia.
   Hiiristä ei olekaan kokemusta, mutta nuo pehmohiiret ottaisin mieluusti ;)

   Poista
  3. Ole huoletta Arttu, onneksi ja onneksi ei tavitse mennä niiden reviirille. Harvoinhan niitä edes pääsee näkemään. Hyvä niin😊

   Poista
 4. Voiko tuosta enää kauniinpaa olla!
  Olet Sinä Kaisa kyllä todellinen "aarten-löytäjä...aarteiden tekijä!
  Tunnelma tuntuu lämpöiseltä sydämmessä asti.
  ..voi meillä oli to-aamuna reilu 20cmlunta,vettä satanu koko päivän...Lupasivat+8 astetta lämmintä,jospa minä sitten uskaltautuisin metsään,,,,hakemaan askartelutarvikkeita,ei hirvimiesten maalitauluksi,ei:)))
  Tiedätkö Kaisa mitä minä eniten kaipaan...?
  Kaipaan sitä aikaa kun oli termari mukana kaakota/teetä pienet voileivät,ja suuri tuntematon hiljainen metsä ympärillä...sai halata,itkeä ,nauraa ,ja metsä antoi parastaan...😧😊💚
  Oikein Ihania touhuja Sinulle Kaisa!🧡💜🌞❄
  Halauksin Liisa 💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, sinä tunteellinen tunnelmoija😊.Nämä syyskelit kyllä nyt jo saisi riittää. Vettä tulee niin että voisi kohta laittaa myllyn pihalle. Nurmikko litsuu mutta onni on pirtin lämpö ja kupponen teetä. Tosiaan kaipaa jo normaalia elämää. Muita ihmisiä, tuttuja ja vieraita. Luonnossa ollaan oltu omalla porukalla. Muutama viikko sitten käytiin koko perheemme ja vanhimman tyttären perheen, kera pikkuprinssien, patikoimassa pitkospuilla luontoreitillä. Evästelimme tietysti kun pienet miehet sitä niin kovin odottivat. Löysimme karpaloita, hämähäkkejä, hiljaisuutta ja hyviä keppejä😂. Kuunneltiin lintutornissa lintujen ääniä joita vähän kuului. Hanhiparvia lensi yli ja niissä oli ihmeteltävää. Voi jos olisit lähempänä olisit varmasti meidän mukana. Mukavaa viikonloppua

   Poista
 5. Näyttää kauniin erikoiselta ja tunnelmalliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sartsa 💛. Nämä pimeät syksyiset illat jotenkin saa ajattelemaan "valoisammin". Tuntuu, että kaupat on pullollaan erilaisia valoketjuja paristoilla ja verkkovirralla. Mutta taitaa olla kaikkein suosituimmat ihan perinteiset kynttilät.Vaikka kyllähän noihin ledkynttilöihin alkaa jo tottumaan ja onhan ne paljon helppotöisempiä kun perinteiset. Paloturvallisuus on kuitenkin muistettava.Tunnelmallista viikonloppua sinulle.

   Poista
 6. Kuule minä olen samaa maata kuin sinä eli samasta puusta veistetty kenties ❓ 🤔 😀
  Minä kerään myös kaiken tällaisen talteen.
  Hieno naulakko pidän todella paljon ❤

  VastaaPoista
 7. Kiitos Nila, kiva kun meitä puistaveistettyjä on muitakin, läppy sille🙌. Ihaninta on kulkea metsissä ja rannoilla sekä bongailla kaikkea kaunista.Mukavaa viikonloppua ja muista levätä, teillähän on ollut ihan mahdottoman rankka puutarhaprojekti.

  VastaaPoista
 8. Niin ihana idea. <3
  Meri voi lahjoittaa ihania lahjoja, aaltojen silittemiä ajopuita.
  Niistä on moneksi.
  Pitääpä itsekin katsastaa mökillä minun "puut", josko niistä voisin jotakin pientä väsätä sinun idean jälkeen!

  VastaaPoista
 9. Kiitos Kaisu, sekä meri että järvi antavat aarteitaan meille vähän höperöille keräilijöille. Meillä on tämä meri täällä jonka laineet ja myrskyt heittelee rantaa vaikka mitä. Paras mitä olen löytänyt on vanha rikkiäinen vene joka on ajelehtinut rantaa. Ihmiskohtaloista ei ole tietoa.
  Sitä vene vanhusta en tosin lähtenyt kotio raahaamaan:) Innostavia askarteluja sinulle aarteittesi parissa.

  VastaaPoista

Kiitos viestistä♥ Skicka en kommentar♥Leave a message♥