29.10.17

Betonijakkara pikkumiehelle


 Vielä ehdin lokakuussa valuhommiin sillä pikkupenkki suvun toistaiseksi nuorimmalle on ollut mietteissä jo pitkään. Kesän sateet ja kylmät kelit ei houkutelut askarteluun tipan tippaa. Ainoastaan arvelutti raparperinlehtien saatavuus. Kompostian takana kasvaa ainoa, purkutalon pihalta pelastettu, raparperin taimi. Se viihtyy siellä, katseilta suojassa loistavasti. Kesän suurimmasta lehdestä olisi pitänyt ottaa kuva sillä se olisi peittänyt pihan pienen kesäkalusteiden pöydän lähes kokonaan. Meinasin tehdä siitä suurensuuren laatan mutta etanayhdyskunta nakersi sen täyteen reikiä.


Snikkerbuua (työhuone) on mainio vaihtoehto kylmille ja sateisille ilmoille. Tein valuhommat siellä. 
Penkin jalat on valettu muovisiin jäätskipikareihin. Muutama naula on tökitty tartuntapinnaksi jalan yläreunaan. Nämä jalat olin tehnyt etukäteen. Pesuvatin pohjalle laitoin muutaman raparperinlehden ja noin 7-8 cm:ä betonia (S30). Välissä on muutama pala kanaverkkoa. Jalat upotetaan paikoilleen ja annetaan kuivua muutama päivä. Suihkuttelin vedellä muutaman kerran halkeilun välttämiseksi.

 
Vaahteraruskakin on ollut surkea. Löysin sentään muutaman oranssinvärisen lehden sen valtavan ruskeasävyisen kasan uumenista. Loppuviikon lumisade kuitenkin peitti kaikki haravoimatta jääneet ja jouduin tyytymään muutamaan kastelukannuun jemmattuun lehteen. Olivat onneksi pysyneet tuoreena ja sain tekaistua muutaman ruusun piristämään kuistia.


Ruskatunnelmissa
Kaisa

10 kommenttia:

 1. Aivan ihana pieni jakkara! Kauniisti näkyy raparperilehden taitokset pinnassa.
  Betonityöt ovat kauniita, mutta inspiraatio on ollt hukassa niiden tekemiseen.
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Hanne.Raparperissa oli niin valtavat lehtisuonet, että mielestäni niistä jäi hauskat jäljet betoniin.Olen vähnyt jakkaroita joihin on laitettu puusta jalat mutta mun haaveissa oli laittaa siihen betonijalat.Kiitos samoin sinulle oikein mukavaa sunnuntaita ja joulun odotusta.

  VastaaPoista
 3. Kaisa, kivan jakkaran teit. 🤗
  Minä olen tehnyt heinäseipäästä jalat omiini ja sankon pohjaan valanut istuimen. Kivoja juttuja ovat! 😚

  VastaaPoista
 4. Kiitos Kaisu. Hyvä idea ne heinäseipäät.

  VastaaPoista
 5. Kaunis asetelma ja niin upea jakkara♥ Leppoisaa sunnutaita sinulle Kaisa♥

  VastaaPoista
 6. Oi kuinka kiva jakkara :) Mainio esine.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Tuta ja Väkertäjä, tämä tuli melkein itsestään. Raparperin suonikkaat lehdet tekee meinion kuvioinnin pintaan. Lisäksi olen koittanut vuorenkilven lehtiä sekä saniaisia pinnan kuvioinnissa.

  VastaaPoista
 8. Ai, että tuli ihana jakkara. Tuo pinta on siis niin kaunis. Ja tietysti nuo sinun väkertämäsi ruusut :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos Liisa, jakkaran istuin on kuin patinoitu. Raparperin lehdestä jäi osa kiinni betoniin mutta ei se haittaa. Sopii siihen mainiosti. Kannattaiskohan lakata?

  VastaaPoista
 10. Ihana jakkara! Betonitöitä olis niin kiva tehdä, mulla vaan ei kädet tykkää.

  VastaaPoista

Kiitos viestistä♥ Skicka en kommentar♥Leave a message♥