9.2.2017

Järviruokoa kranssintekoon


Muutaman päivän loma alkoi auringonpaisteessa ja pirteässä pakkassäässä. Sulo lenkitettiin meren rannalla ja tuo veijari innostui jahtaamaan pitkiä ruokoja joiden päässä hapsotti kivoja tupsukoita. Jäiset kaislat kahisi pakkasessa kutsuvasti ja  innostivat minutkin keräämään kimpun koristeellisia kukintoja. Ensin ajattelin maalata niitä mutta kun rautalangasta kieritetty sydänpohja oli päällystetty
ruokotupsuilla en enää hennonnut niitä maalailla. Jätin kranssin ihan "luonnontilaan". Laitoin vain sideharsosta revityn rusetin koristeeksi, eikä se mielestäni muuta tarvitsekaan.


Hessun vanha liiterinovi on mitä mainioin paikka ruokokranssille.
 Tämä romuromanttinen ovi on saanut koristeeksi rautaisen
lintulyhtykoukun ja vanhoja lehmän parsikettinkejä.
Vielä kun vanha ovihaka löytyi Hepskukkuun varastoista on tämä
 kukkamaan koristus unelmien täyttymys.


Ai, onko jo narsisseja?
Tottakai ja yksi ruukku lähti matkaan Plantagenista.
Entäs pienet minitomaatit?
Sekin oli pakko ottaa mukaan,
niin keväisen olon se sai aikaan.


Auringonkeltaisinterveisin
Kaisa

4 kommenttia:

Kivisen Vilma kirjoitti...

Lintulyhtykoukku aivan ihana! En olisi tunnistanut järviruo'oksi. Kiva kranssi. Itse olisin tehnyt tuon rusetin jostain muusta materiaalista, mutta kivahan tuokin on.

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Kiitos Vilma! Olet ihan oikeassa, tosi karsee rusetti. Pähkäilin pitkään minkä siihen laittaisin kun ei ole tuota luonnonmatskua muuta kuin lumen alla. Tai olisihan tietysti lepän urpuja tms.talvimateriaalia.
Pitsiä en viitsinyt laittaa kun sekin oli liian "raju" hentoon ruokoon verrattuna.

Kivisen Vilma kirjoitti...

No, ei nyt sentään ihan karsee, mutta nätimpi jostain muusta materiaalista. Pitsikin voisi olla kiva, mutta ei ihan valkoinen.

Liisan kotona kirjoitti...

Ihana kranssi ja kyllä tuo rusetti sopii siihen oikein hyvin. Toinen tykkää toisesta ja toinen toisesta. Variseeko tuo yhtään? Voisin kokeilla joskus, jos kohdalle osuu, niin nätti se on. Hyvää ystävänpäivää Kaisa tv Liisa