7.2.2012

Isoisoisän tekemät varsan länget ja tuohikokeiluja

  Pirtin puuhellassa on palanut tuli joka päivä ja ah, tuo pehmeä lämpö hellii, tuoksuu ja tuntuu hyvältä. Koivupuun tuoksu on mahtava ja puun lämpöarvokin on suht iso verrattuna muihin puulajeihin. Yhtenä päivänä tupsahti halkokopasta aivan sairaan ihana palanen tuohta. Se oli ihan pakko laittaa syrjään myöhempää käyttöä varten. Vaan ei kerinnyt tuo reppana odotella pitkään kun jo olin viivottimen ja saksien kanssa sitä mittailemassa ja leikkelemässä. Sentin levyisiä suiruja leikkelin niin monta kuin siitä riitti ja muistelin miten niitä koreja oikein punotaan. Aikas omituinen känkkärähän tuosta näytti syntyvän;)) Pieni hetelmäkori, heh♥, tykkään siitä sen vinksvonks-mallista huolimatta. Pitänee oikein kirjosta tsekkailla miten se olisi pitänyt tehdä.
Tuohiropponen 8:lle vinskulle

 Historian havinaa etsin kuvausrekvisiitaksi ja löytyihän sitä. Isoisoisäni Kasper Puuran veistelemät varsan länget sain mukaani toissa kesänä sukutilalla vierailun kotiintuomisina. Voin vain ihastella kädenjälkeä ja miettiä mitä kaikkea on ollut Paapalla mielessä noita tehdessä.

Lämmöllä historiansiivin
Kaisa

9 kommenttia:

 1. Hieno tuohiropponen!

  Ja nuo varsanlänget ovat aarre...☺

  VastaaPoista
 2. Miten ihana ja tunnelmallinen ropponen. Samoin länget, niissä on menenisyyden havinaa omasta menneisyydestäsi.

  VastaaPoista
 3. Söpönen kori, ja materiaali on ihana!
  Komiat varsanlänget ja arvokkaat! Meillä on mökillä hevosenlängistä tehty peilinkehys, tuli mökkikaupan mukana, joten historiasta en valitettavasti tiedä.

  VastaaPoista
 4. Varsanlänget on kyllä makeet. Toivottavasti ne on sulla esillä jossain, ovat niin kauniit. Ja ihan hauskan korin olet punonut. Tuohityöt on kivoja, mutta siitä on kyllä ihan kamalan paljon aikaa, kun viimeski olen tuohta punonut. Pitäis viritellä sitäkin taitoa jossain vaiheessa. Hitsi, elämässä on ihan liian paljon kivoja juttuja, joita haluaisi tehdä, mutta liian vähän aikaan, niin, ja välillä se inpiraatiokin on hieman hukassa. Terkkuja Kuopiosta =o)

  VastaaPoista
 5. Mitä kaikkea olet taas aikaansaanut, ihania inspiraatioita kun kädet jää vapaaksi.
  Ilona

  VastaaPoista
 6. Todella sievä ja söpö ropponen.

  VastaaPoista
 7. Nätti tuohiropponen, varmaan olisi mielenkiintoista punoa tuohestakin... Samalla tekniikalla varmaan punotaan, kuin muovipäreestäkin (tai virallisesti synteettisestä nauhasta) Minä olen tänään miettinyt Mattopiiskan punomista.. sellaista Naisten mallia ei painavaa mutta nättikin saa olla. Olen jo keksinyt mallin... toteutus sitten viekin oman aikansa ;D

  VastaaPoista
 8. Ihana tuohikori. Nyt vain länkiä tuunaamaan niin saa peilin kehyksen.Omistan kans isäni tekemän länkipeilin, vaan se on jossain "jemma" nimisessä piilopaikassa:)

  VastaaPoista
 9. Oli pakko tulla poikkeamaan ja kertomaan, että Willa Sukkaa voi tulla toinen painos, kiitos ihanista sanoistasi silloin ja aina.
  Ilona

  VastaaPoista

Kiitos viestistä♥ Skicka en kommentar♥Leave a message♥