7.12.2011

♥Mustikkasydämiä♥ kipsitähtiä ja nougat-pitsiä

 Sillä aikaa kun runsas mustikkasato hytisee pakastimessa on aika rustata mustikkakranssi. Ei, ei ei, en tarkoita, että ryhtyisitte tällä kertaa  pujottelemaan jäätyneitä mustikoita rautalankaan, vaan, varvuista tehdään vehreä joulukoriste.
 Tarvitaan wanha metallihenkari (kranssipohjaksi), risuja (henkarin päällystämiseen), pussillinen mustikanvarpuja, rautalankaa, koristeita ja nauhoja.
Taivuttele halutun muotoinen kranssipohja. Päällystä se risuilla. Katko mustikanvarpuja lyhyiksi pätkiksi ja tee pieniä nippuja jotka sidot rautalangalla pohjaan. Niput asetellaan vuoroin oikealle, vuoroin vasemmalle päin sojottamaan. Sydän kannattaa aloittaa siitä yläkeskikohdasta jolloin muodosta tulee symmetrinen. Jatka niputtamista kunnes pohjarautalanka on piilossa. Koristele
Omaan mustikkadydämeeni tein kipsijauheesta tähtiä. Vedestä ja kipsijauheesta sekoitellaan sopivan paksu  taikina. Kaulitaan se levyksi ja levitetään pitsiliina levylle. Kaulastaan muutama veto kaulimella pitsiliinan päältä ja otetaan piprumuotilla koristeita. Annetaan kuivua ja kovettua rauhassa.

                                                     Mustikanvarpusydän

                                                    Kipsitähdet

                                                    Ruostekulkuset, nougatpitsit

 Joulutunnelmissa tonttumuori Kaisa

6 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Ihana on tuo mustikanvarpukranssi. Itse kävin kanssa varpuja hakemassa ja kransseja niistä olen suunnitellut, mutta tuo sydän on kyllä tosi kaunis ja aivan ihana pitsirusetti koristeena. Olet kyllä valtavan taitava!!!
Ihanaa joulunodotusta sinulle!!!

aimarii kirjoitti...

Valtavan sievä. Olisinpa itsekin muistanut nuo mustikan varvut, nyt ne on paksun lumen alla! Mukavaa joulunalusaikaa.

Miia kirjoitti...

Oi, kuinka ihana :)

Monica kirjoitti...

Aivan ihanat taas :)

Terkkuja
Monica

mate kirjoitti...

Onpa tunnelmallinen mustikkakranssi.:)

Marsa - Sininen Kuisti kirjoitti...

Voi miten ihastuttavia kransseja ja muita ole tehnyt!!! Mustikanvarvut näyttävät upeilta, täytyypä vaikka ensi vuonna kokeilla... nyt kun olen itsekin saanut kranssikärpäsen pureman :-) Kommentoit blogissani, että suosittelet tekemään kranssipohjat itse. Kurssilla teimme pajusta sellaiset pyöreät kehikot - tarkoitit varmaankin jotain muuta? Kiva, jos ehdit kertoa! Nimim. janoan näköjään lisätietoa kransseista :-)