10.4.2011

Helmikanan pääsiäismunia

Pääsiäisaskarteluja 1. osa
Tarvikkeet; kananmuna, pellavalankaa, liimaa, askartelumaalia, helmiä, huovutusvillaa
Puhalla kananmunan sisus ulos ja huuhtele sisäosa vedellä. Kuivaa kuori ja uita pellavalankaa liima/vesiseoksessa. Kierittele liimainen lanka munankuoren ympärille ja anna kuivua.Maalaa askartelumaalilla ja tiputtele pikkiriikkisiä helmiä sinne tänne.
PupuJussin tarpeet; lankaa, huovutusvillaa ja helmiä. Tee kaksi erikokoista tupsua pörrölangasta. Kiinnitä ne toisiinsa langalla. Tee silmät Jussille helmistä ja huovuta korvat.
♥♥♥♥♥♥♥
Kertomus kuinka voi käydä keväthuumassa.
Männäviikolla kahmaisin sylillisen notkeita koivunrisuja autotallin vierustalta. Puhkuin intoa päästä toteuttamaan uutukainen pääsiäisversio risuista. Oksat olivat pikkuisen lumikökkäreisiä ja lehtiä varisi matkan varrelle kun kanniskelin kökköä olkkarin lattialle. Levitin ruutuviltin lempipaikalle telkkarin eteen ja humpsautin risut viltille. Tallentimelta valkkasin lempiotoksen (Santanan konserttitaltioinnin) ja nautinto oli valmis toteutettavaksi. Innokas tappijalka Kustaa Lentäjänpoika oli fiiliksellä mukana risuhommissa, nuoleskeli lumikökkäreitä risuista ja tutustui risukasaan kovinkin innostuneesti. Luulin jo, että poika pilkkoo mulle sopivia oksanpätkiä valmiiksi;) nuuskuutti ja penkoi ja nuoli ja kaiveli risukasaa tohinalla.
Naksuttelin risunpätkiä ja mittailin rautalankaa, nuuh.. lekkelin lisää ja nuuuuhhh... mikä.. nuuuuh.. täällä... nuuuuh... hhhhaaaaiiiissseeee.....???? Ei kai vaan--- kissanpissa? nuuh yääääkk, ulos, ulosulos!! äkkiäää.
Salamana vedin viltin sykkyrälle ja heivasin koko ihanuuden ovesta ulos. Ojekomova, kuului telkkarista ja itse seisoin huoneen lattialla sormet suorassa ja silmät sikkuralla, hyvä ettei oksu tullu. Lattialuuttuu oli toimitettava HETI! Tuuletus ja valtava inho kaikkia irtolaiskissoja kohtaan sihisi sisällä.
Kun olin pessyt lattia ja rauhoittunut hiukan istahdin sohvalle ja nautiskelin Carlosin kitarasooloa. Päivän pelastus♥.Kustaa luikahti vierelle istumaan ja ihmetteli, että tässäks tää nyt sit olikin? Hetken kuuntelin rauhoitusmusaa ja kurtistin kulmia. Mistä tätä haisua oikein tulee kun vieläkin haisee? Katse pysähtyi tappijalkaan. Hento nuuhkaus ja eiiiiii. Pojan partakarvat, kuono ja kaula haisi niin kissanpissalle ettei pahemmasta väliä.Salamana koukkasin pojan kainaloon ja pesuhuoneeseen.Kourallinen koirashampoota ja vaahdotusta viisi minuuttia. Huuhtelua ja vastaanpyristelyä jatkui toinen viisminuuttinen. Josko nyt olisi liiemmät haisut poissa?
Mitä tästä opimme? Älä milloinkaan jätä ulos sitä mitä haluat säästää kissanpissalta.

Pidetään kissat  kotona ja omalla pihalla, jooko.
Keväisin tunnelmin
Kaisa

10 kommenttia:

Tytti kirjoitti...

Kauniita pääsiäismunia ja suloinen pupuliini,hieno idea :D

Anonyymi kirjoitti...

Ihanuuksia <3

Eija kirjoitti...

No hienot mukkelit ja pupuset sait kuitenkin aikaiseksi:)

Aava kirjoitti...

Oi voi noita risusiasi :( Mutta ihana idea tuo pääsiäismuna! Sen voisi toteuttaa pienten lastenkin kanssa, luulen ma. Ehkäpä askartelen siskonpoikien kanssa pääsiäisen tienoilla. Kiitos hienosta vinkistä! :)

Risusydämen Marja kirjoitti...

No, voihan kissanpissa sinun risujasi!! Minusta on suorastaan vastuutonta jättää kissat leikkaamatta ja antaa niiden kuljeskella maaliskuisilla riiustelureissuilla merkkaamassa ihmisten pihoilla ja kuisteilla!
Leikkaamattoman kissan pissa on todella karmean hajuista. Meillä ei onneksi enää käy niitä kuljeskelijoita, Onni on senverran tarkka omasta reviiristään, että pitää vieraat kissat loitolla, vaikka onkin leikattu, eikä ressukka ymmärrä edes tyttökisuista mitään.

Suloiset munat ja pupusen kuitenkin olet tehnyt....ja ensi kerralla parempi onni risujen kanssa ;)))
kevätiloa Pajupirttiin ♥
Marja

Liisa kirjoitti...

Kiva kun laitat aina ohjeet näille töillesi. Kauniita ovat munat. Mukava odotella pääsiäistä.

Piitis kirjoitti...

Voi mitä ihanuuksia olet taas saanut aikaan:)) Kiitos teko-ohjeesta.
Voihan risukasa ja kissat:(
Minulla on risut tuolla talon nurkalla kylläkin jätesäkissä, mutta täytyy tarkastaa ennenkuin sisälle kannan ja kiitos siitäkin vinkistä.

Mukavaa viikkoa!

^_^Piitis

Nina kirjoitti...

Voi itkut nuitten kissojen kanssa!
Minkäs tekee...
Voin kuvitella raivosi.

No, mutta suloisen munan on helmikananen pyöräyttänyt! Kiva idea jälleen Pajupirtistä!
Pupukin on niin, niin soma! :)

Kevääniloja sinulle Kaisa ja karvaturreille rapsuja!

Sirkka kirjoitti...

No justiinsa..voi ei sanon minä, kissat meilläkin viuhahtaa tuon tuostakin ja aina yhtä kartiokuusta ihailee ja merkin jättää...en tiedä kenen kissat..
mutta pääsiäismunasi kera pupun ovat kaunista katseltavaa ja laulan oispa ain pääsiäinen, hih:)
Täältä halit sinulle ja Roosalle nuuh ja paljon kutirapsutuksia:)

Tansku kirjoitti...

Hienoja pääsiäismunia kollaasina:),täällä kans kissat pissivät jokapaikkaan ja sitten kun oma kisu mennöö sinne möyrimään,niin ompa mojovat hajut:(,kyllä pitäs jokaisen leikkauttaa kissansa,joilla vain on,joka nurkassa sitten haisee todella pahalta,eivät ihmiset välitä mistään,hälläväli touhua!