3.10.2010

Paperinarut sekaisin

Iiks miten voi paperinaru mennä sikin sokin. Ostin Kissanviiksestä vyyhdit valkoista ja ruskeaa paperinarua ja ajattelin ryhtyä valoryijypuuhiin. Nämä vyyhdit täytyy ensin keriä  silloin niitä on nopeampi leikellä sopivan mittaisiksi pätkiksi. Noo.. annas olla kun muutamat pyörähdykset on tehty koikkelehtii lanka ihan väärältä puolelta vyyhtiä. Täysi kaaos on taas edessä. En ymmärrä miten meikäläinen voi saada kaiken solmuun. Jopa puutarhaletku on välillä niin ympyröissä, että sakset tai puukko on silloin tarpeen. Tässä paperinaruhärdellissä ei muu auttanut kuin katkaista se seuraavassa jumituksessa. Lopputulos oli se, että minulla oli yli kymmenen pientä ruskeaa kerää. : `)
Valkoista keriessä asettelin vyyhdin tuolin selkänojalle ja tuloksena oli yksi ISO kerä. Aina sitä oppii.


Ruskean paperinarusydämen pohjana on kanaverkkoa. Tämän sitominen  on mukavaa sormijumppaa
telkkaria katsellessa. Välillä tosin tulee vedettyä niin tiukalle, että lanka katkeaa.
Aikaisemmissa postauksissa on kuvia valoryijyistä joita olen tehnyt viime vuonna . Niihin olen laittanut pienet led-valot takapuolelta  verkon reikien läpi nukkapuolelle.Jätin suosiolla ne laittamatta ettei liian talviseksi tämä tunnelma menisi.

Kiitos jälleen kommenteista.
Kaisa

15 kommenttia:

keijukainen kirjoitti...

"Vihreänä kateudesta" katselen aikaansaannoksiasi, olet niin taitava. Ja miten ihmeessä aina keksitkin käyttää toinen toistaan kauniimpia materiaaleja? Ihanaista alkavaa viikkoa sinulle!

Päivi kirjoitti...

Odottelinkin innolla mitä kivaa paperinarusta teet kun näin ne käsissäsi Kissanviiksessä. Ja upeaa jälkeä taasen kerran!
T. Päivi

Krisse kirjoitti...

Mulla askartelijalla on verkko ja nyöri ostettu viime vuonna näihin aikoihin. Tarkoitus ois pojan perheelle se väsätä..saapas nähdä tuleeko tänä vuonna jo valmiiksi...:-))

Mai kirjoitti...

Virittelen, värittelen, askarteluajatuksia kehittelen...
Sitä ennen taas putsaan, rasvaan, paikkailen Artun tassuja ja kainaloita...
Kiitos taas blogisi tuottamasta mielihyvästä ja silmänilosta!

piitis kirjoitti...

Ihana suklainen paperinarusydän.
Katselin ed.post. ahkera kädentaitaja olet ja kaunista olet saanut aikaan.

Antoisia askarruspäiviä Kaiselle!

toivoopi ^__^Piitis

aimarii kirjoitti...

Eikö ooki vain mukavaa, kun huomaa vahingosta oppineensa?
Papaerinarusydän on huisin nätti! Kävin kurkistamssa linkin takaa jouluisen näköistäkin sydäntä.
Taidan ottaa taas vinkin näistä askarteluistasi. Joskus saan jotain onnistumaan, vaikka olen täys tumpelo askarteluasioissa.

Risusydän kirjoitti...

Upea tuli sydämestä, vaikka narut olivatkin pikkukerillä ;)
Ja laita vaan ne ledit, tulee se talvi kuitenkin...päästään lumitöihin.
Sitä ennen kuitenkin oikein aurinkoisia lokakuun päiviä Pajupirtin väelle ♥
Marja

Nina kirjoitti...

Ihanainen sydän tuli paperinarusta!
Paperinaurua en ole liiemmin kokeillut muuta kuin kerran innosttuin jollakin kurssilla kutomaan kangaspuilla semmoisen tötterön, jonka toiseen päähän jätettiin narut pitkiksi ja availtiin silmuille, jolloin siitä syntyi sellainen paperinarupuu. Vähän vaikea selittää näin kirjoittaen hih! :-D

Niin kaunis on tuo otsikkokuvasi sykyinen kori, aivan ihastuttava. Luonnosta saa kyllä monenmoista antia ihan koristeiksi astikka.

Syksyn iloa ja valoa Pajurpittiin! :)

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Keijukainen*- ei tarvitse vihertää. Tämä on niin yksinkertainen tekele ettei sen helpompaa voi olla. Pelkkiä solmuja, vaikka välillä saan sen yhdenkin solmun umpisolmuun.
Sinunkin kannattaa kokeilla vaikka pikkusydäntä. Kanaverkosta leikkelet sydämen muotoisen palan ja siihen vaan paperilankoja, sellaista hyvintaipuvaa , askartelukaupasta.Leikkelet narusta 15 cm pitkiä pätkiä, solmit kaksi narua kerrallaan yhteen solmuun kanaverkoon. Ei tarvi edes tiheään laittaa kun siitä tulee tuuhea. Kokeile:)
Päivi ja pikku-prinsessat***innolla odottelen mitä itse saatte aikaan.Päivi, ryhdy sinäkin kaakon Blogariksi. Olisi kiva lueskella mitä ihanuuksia olette saaneet aikaan.
Perustetaan sit vaikka kaakon blogarytmit mimmiliiga:)
Krisselle* tsemejä vaan solmuiluun.Näitähän tekee jo unissaankin. Peittokin on joskus aamuisin niin solmussa että menee hetki ennenkuin pääsee irti Sulkalahdesta(esikoiseni nimitys Höyhensaarille).
Mai ja Arttu**, teillä sitä riittää vauhtia. Koita Arska hillitä sitä menoa. Kiitosta vaan.
Kokeile sinäkin, tää on kivaa.
Heissuli vei Piitis*, suklaasydän ihan totta. Kas kun ei tullut hokattua.Tää on just suklaan väristää narua.Valkoinen pitkä pötkylä on tulossa paraikaa. Olkoon se sit valkosuklaata, saman väristä kun on:)
Aimarii*, anna mennä täysillä. Vaikka vähän kerrallaan, siitä tulee himo. On kuin se suklaa, vie kielen mennessään.
Risusydän* vai vielä lumitöihin. No viime marraskuun alussahan satoi 20 cm lunta.Mut nää kesäkelithän on ihania, niin lämmintäkin vielä.Terkkuja vaan teille kaikille Risusyämmil ♥
Nina* jus tajuun kyllä millaista tarkoitat. Se on varmaan hauska. Sit se vaan rullataan töttörölle ja se on valmis? Onko se ruukussa vai tönöttääkö itsekseen pystyssä?
Kiitos mukavista kommeiteista ihanat mimmit. Tulee niin iloinen mieli kun kuulee teidänkin kuulumisia.Kiitos!

Tansku kirjoitti...

Kyllä olet ollut taas kätevä käsistäsi,noita katselee mielellään:)Upeita kuvia ja aikaan saannoksia!

Marge kirjoitti...

Heissan Kaisa!

Ja kiitos ihanasta viestistäsi blogissani!:)

Oi, mitä kaikkea ihanaa olet taas puuhannut ja näperrellyt!!! Aivan loistavia juttuja!!
Niin kauniita kaikki, sellaista tulee vain Kaisan taitavissa käsissä!!

Suloista tulevaa viikonloppua sinulle toivotteleepi Maazzz;D

sateenkaarentaa Ilona kirjoitti...

Halaukset näin aamusta, oli ihana lukea viestisi ja samoin täällä voisin hyyrystellä ikuisuuden ihastelemassa!
Ilona

mate kirjoitti...

Löysin sattumalta blokiisi. Kaikkea ihanaa täällä.:D

LENNU kirjoitti...

Heipsan Kaisuli!
Kiertelin katselemassa ihania juttujasi. Oikeita inspiraation lähteitä. Tilasin itselleni betonikirjan, ajattelin tehdä kesällä jotain, mutta olen ollut käsisairas koko pitkän kesän. 1/2 vuotta saikulla ja maanantaina menen töihin...en saanut aikaiseksi tehdä mitään betonista. Siis nyt tulee tyhmä kysymys - vai onko tyhmiä kysymyksiä olemassakaan - voiko betonitöitä tehdä sisällä, onko ne isoissa pusseissa - siis valmiit betoniainekset? Ja kuivuuko ne jos niitä ei käytä pitkään aikaan? Tai onko askartelubetonia olemassakaan, pieniä eriä pienille töille?
Voishan sitä jotain väsätä syysiltojen pimetessä.
Mukavaa viikonloppua sulle ja koko poppoolle!!!!!

Pajupirtin Kaisa kirjoitti...

Tansku*, Marge*, Ilona*ja Mate*- kiitos viesteistä on onni omistaa hyviä ystäviä.Mate, tervetuloa joukkoon iloiseen.Tulen vastavierailulle.
Lennu, sinä repsukka, malta nyt sen käden kanssa.Ota se parempi puolisko mukaan betonihommiin, habaa tarvitaan.
Noo voihan niitä hommia olkkarin lattiallakin tehdä;) heh, se on vielä kokeilematta:DD. Kunhan vatkutat (tai mies)mössökän ulkosalla tai verstaalla.Kuivabetonia on25kg:n säkeissä , Starkissa 4,95€ säkki.Joten ei ole järin kallista.En usko että sitä löytyy askartelukokoista pussia. Mutta jos innostut jutusta menee säkki suitsait tyhjäksi.
Valmiiden töitten tulee saada kuivua rauhassa muovin alla joten siirtelyyn ei ole mahdollisuutta. Tai jos teet ne esim tarjottimen päälle niin niitähän voi siirrellä vaikka miten:) Suojaa kuitenkin tekopaikka vaikka isolla muovilla.
Vuorenkilven lehdet on mainioita muottilehtiä, raparperia ei taida enää löytää kovin hyvää muottiainesta. Muista tuuletus!!
Askartelemisiin!!
Lähden tästä kehystyspuuhiin. Ajopuut odottelee kuistilla.