24.4.2010

Hetki Waaleanpunaista Elämää

Hetki Waaleanpunaista Elämää
Tsadaa.. Sitkeys palkitaan. Vihdoin sain printattua ekan arkillisen tekstejä ja pieniä aforismeja. Jo pidemmän aikaa olen haaveillut painavani pieniä lauseita ja puutarhajuttuja kankaalle mutta eipä se niin helppoa ollutkaan. Netin hakukone on ollu kovilla kun herkeämättä olen etsiskellyt ko. tekniikkaan ohjetta. En sitten tiedä onko taidoissa vikaa vai eikö tosiaan mistään löydy selkeää ohjetta tekstin printtaamiseen. Kaiken maailman printtikirjat olen kahlannut kannesta kanteen ja kysellyt tutuilta mutta ei tulosta. Vihdoin viimein marssin kirjakauppan ja löysin DECAdry PC Papersin. (Nyt tuntuu etten voi elää ilman Decadrytä) ,niinkuin ostaritv:ssa tuhannet ja tuhannet tyytyväiset asiakkaat toistelevat vakuuttavasti :)
Wilhelmiinan kangaspalat leikkelin sopivaan kokoon ja Sateenkaarentaa-nettipuodista tilasin vanhan roosanväristä pitsinauhaa. Ohut satiininauha löytyi Inkeroisten Vekkuliinasta. Vekkuliinassa muuten saa aivan uskomattoman hyvää palvelua, sellaista voi etsiä oikein toden teolla näistä isommista kangaskaupoista. Vielä kun kehaisee heidän nauha- ja pitsivalikoimaa niin voin kääräistä provikat itselleni:))

   
Risulintu

Naapurin Väiski kaatoi männäviikolla pihaltaan usseemman koivun. No, meitin isäntä oli tehnyt jo päivällä diilin risuista. Niinpä maanantai-illan päättteeksi oli edessä risusavottaa. Mikäs siinä, tykkään kovasti moisesta hommasta ja taas on hetkeksi risua jemmassa. Ekana täytyi kokeilla Risusydämen ohjeen mukaan risulinnun tekoa. Laihanlainen reppanakanahan sieltä putkahti. Tarttee vielä harjoitella. Lintusen rotu ei ole ihan vielä selvillä. Liekö sekoitus kurkea, kettua, kuovia ja ankkaa?? Ei se mitään, pihalle mahtuu.

14 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Kauniin tyynyn olet tehnyt! Ja tykkään minä linnustakin!

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Upea tyyny! Eihän tuossa linnussakaan ole mitään vikaa!

Mukavaa viikonloppua!

keijukainen kirjoitti...

Hei Kaisa, minä en ymmärrä yhtikäs mitään tuosta painamishommasta. Ja jotenkin se kuulostaa niin koukeroiselle, että en taida halutakaan ymmärtää....heh. Mutta onneksi sinä osaat, olet tehnyt kaunista:)

Ja hei, lintu näyttää aivan kurjelta. Söpöliini, voi kunpa olisi itselläkin taas intoa tarttua risuihin. Viime keväänähän se alkoi jo lupaavasti (todella), mutta sainpa silloin yhden ikkunan valmiiksi....

-T kirjoitti...

Kivannäköistä tuo teksti kankaalla! Olisi kyllä kiva opetella ja oppia ja tehdä tuollaisia juttuja myös :)

Siun kätösissä risut taipuu aina niin näppärästi :)

PikkuBertta kirjoitti...

Taidanpa kokeilla minäkin tuota tekstinpainantaa.Minäkin olen etsiskellyt netit ja kirjat ja Donnosta tilasin jo sabluunatkin,mut en tykkää yhtään kirjaimien mallista.
Mistä olet saanut tekstit,fontit.

Aurinkoa sunnuntaille:)

Pajupirttin Kaisa kirjoitti...

Kiitos Vekarus ja Ulla-Kristiina , no lintu mikä lintu,heh. lupaan, että ne paranee vanhetessaan.
Keijukaiselle, -T:lle ja PikkuBertalle ystävänhaleja ja mitäs tykkäisitte jos laittaisin ihan perusteelliset ohjeet tekstien painamiseen. Tai ainakin sen miten itse onnistuin tekeleissä.Tuossa ostamassani paprunipussa kun ei ollut kuin muutamalla lauseella ohjeet. Sit vielä kun ei näissä tietsikkajutuissa ole kaikki hanskassa niin eihän siitä meinannut aluksi tulla mitään.
Nautitaan sunnuntaiauringosta. Teitä kaikkia lämmöllä ajatellen,
Kaisa

Ruostevilla kirjoitti...

Voi mistä sais paljon risuja???
Kannatan tekstiohjeiden julkaisua, ole kiltti?
Kiva, että teiilä on aurinkoa :) eilen tsekkasin Euroopan lämpötiloja ja olitte kovasti ajatuksissani...

Anonyymi kirjoitti...

olen pitkään lueskellut blogiasi...itsekin risu ja paju juttuihin hurahtaneena!!! saisiko sinulta ohjetta pajusiilin tekoon....olen tehnyt seisovia siiliä mutta sinun siilisi on luonnollisemman mallinen....
T:kirsi

Wilhelmiina kirjoitti...

Heissan :)

Kyllä sait taas aikaan tilkuistani vaikka mitä :) Näin ne taipuu vaikka mihin , tuli oikein kaunis carpe diem tyynyn.
Käytitkö sitä silityspaperia vain jotain painantaa tekstin tekoon?

Ihana risulintu , oikein kaunis -katselin yhden puutarhaliikkeen valikoimaa ja risuista tehdyt oli aikas arvokkaita joten pidä hyvä huoli teitin linnusta .
kaunista viikkoa!

Miia kirjoitti...

Heh, luin että laihialainen reppanakana :D Kivan näkönen tyyny!

LENNU kirjoitti...

Heipsan Kaisa!
Työssä kiirettä ja vähän väsymistäkin itsellä, siksi postaukset ja kyläilyt jääneet.
Minä olen ollut samoissa hommissa viikko sitten, isäntä kaatoi ison koivun ja tein kolme risulintua, jotka pötköttävät pusikon juurella, en tiedä miten saan ne pysymään pystyssä, heh heh, laittaiskohan ne kiikkumaan ruostuneisiin tikapuihin vai mihin.

Ihanaa kesä tulee pikkuhiljaa, lumet ovat lähteneet pihasta ja haravakin on heilunut isännän kädessä. Mun käsi ei enää kestä sitä touhua leikkauksen jälkeen.

Aurinkoa päiviinne teille kaikille sinne pirttiin.

Susanne kirjoitti...

Kaunis tyyny ja minusta risulintukin on upea!
Oikein ihanaa vappuviikkoa!

Sirkka kirjoitti...

Dadaa...upeaa, kaunis kuvakollaasi kert kaikkiaan!

Samoin en lakkaa ihmettelemästä taitojasi ...ihmeissäni ja haltioissani täällä nytkin lintua tuijottelin...sinulla on kädentaitoja vaikka muille jakaa..

meillä täällä västäräkki...eikös niin ollut et västäräkistä vähäsen..kesään!

Nyt vapun lähestyessä..kaikkea hyvää ja onnen ja ilon tunnetta sinulle Kaisa tahdon toivottaa ja tietenkin kaikille rakkaillesi!

Rahkasammal kirjoitti...

Katsoppas, kevään ensimmäinen kurki on löytänyt pysähdyspaikan, vähän on raukka muutosta rasittunut ja laihtunut, mutta voi olla vielä niin nuorikin, että siksi on noin hoikka!:)