1.4.09

Pajusiilit keväthuumassa

 
Eilen oli kaunis, aurinkoinen kevätpäivä ja päätin töiden jälkeen jäädä pihatöihin.Yöllinen tuulimyräkkä oli kaatanut suuren Tuijaruukun rappusilta, kranssi oli vinksinvonksin, oksan- ja risunpätkää oli joka puolella. Lumi oli sulanut jo yhden tuulisen päivän aikana reilusti. Lumikellojen, krookusten, skillojen sipulit ja se yksi narsissi oli nostanut päänsä kukkapenkistä. Ihanaa, taas se alkaa. Joka aamuinen pihakierros on tehtävä ja tarkastettava kuinka paljon on ilmestynyt uusia kukan alkuja. Iloinen tuhina alkoi kuulua Tuijan alta ja onnekseni huomasin vanhan siilipariskunnan heränneen kevätpuuhiinsa. Jo ainakin viisi vuotta ne ovat kesäisin ilostuttaneet puutarhaamme aherruksillaan. Jälkeläisiä tosin ei vielä ole ilmestynyt mutta tiedä häntä mitä tämä kevät tuo tullessaan. Iloisia aprillipäivän kujeita kaikille. Aprilliii, syö silliii, jua kuravettä päälle... ;) Hyvät blogiystävätTämä ei ole aprillia - 10.000 kävijää on vieraillut blogissani tänään 1.4. Kiitos teille kaikille mielenkiinnostanne.On ollut ilo vierailla myös teidän luonanne.Jatketaan....

19 kommenttia:

  1. No minä jo aattelin, että ei nyt oikeat siilit vielä ole heränneet - ja Isännyys tuossa juuri hyppyytti minua katsomaan töyhtöhyyppää mukamas, voi mua.

    VastaaPoista
  2. Iloista aprillipäivää sinullekin!
    Onneksi olen yksin kotona tänään, ei ole niin suurta vaaraa joutua jekutuksen kohteeksi (;
    Nuo siilit on kyllä hienoja !

    VastaaPoista
  3. Jännittäviä aikoja elämme, mukavaa että siilit sieltä löytyivät kinosten alta. Toistaiseksi minua ei ole vielä huijattu, yleensä menen joka lankaan :)

    VastaaPoista
  4. Hei Kaisa!
    Syö sillii sieki ja jua kuravettä piälle.

    Ihanat siilit teidän pihassa, pajutyösi ovat kyllä mahtavia. Minulla on tiedossa vkonloppuna risusavotta ja niistä askarruksia (jos sää sallii), ei viitsi lumimyräkässä paljon pihalla risuja vääntää.
    Minulla ei tule kuin narsissia keväisin, myyrät juhlivat kaikilla muilla sipuleilla. Ehkä voi helmihyasinttia vielä jokunen töpsy olla. Saas nähdä.

    Kivaa aprilla lämmöllä Lennu

    VastaaPoista
  5. Söpöt siilit ja kaikenlaista juttua ja tarinaa on liikkeellä näin aprillipäivänä :)

    VastaaPoista
  6. No nyt suurensin heti tuon kuvan!! WAUTSI, kiva pariskunta siellä tuija-puun juurella majailee... :) Ihanan keväinen tuo kirjoituksesi, niin se on että tämä vuodenaika on sitä jolloin joka päivä täytyy kiertää puutarha ja ihmetellä kaikkea uutta mitä mahtaneekaan olla puhjennut esiin.. :)

    VastaaPoista
  7. no justiinsa , niin ihanat siilit että..sinä se todella osaat..

    kevät terveisin Krisse

    VastaaPoista
  8. Hyvää aprillipäivää myös täältä! Tietääkseni en ole kovin suuriin jekkuihin ainakaan minä mennyt ;). Vielä ;). Nuo siilit ovat kyllä ihanat. Heti alkoi raksutus kuulua päänupista että miten nuo on tehty... Muutenkin olet tehnyt tosi ihania risujuttuja tuolla edellä. Poikkean täällä kyllä lähes päivittäin, mutta kun ei muka meinaa ehtiä kommentoimaan aina, meneehän tähän toki sekunti jos toinenkin =). Mutta tiedoksi että ihastuneita huokauksia täällä silti töillesi huokaillaan! Mukavaa huhtikuum jatkoa! Lähden nyt lenkille mustarastaan lauleleman taustamusiikin tahdissa! Kuului olevan jo melodiat ilmassa!

    VastaaPoista
  9. No huh, minä sain kuravettä juodakseni eli täydestä meni! Huokaisin jo ihan kateellisena että voi ku ihanaa kun olis siilejä pihapiirissä, mutta meillä ne taitavat kiertää kaukaa tämän tontin kesäisin...

    Onnittelut nollarajan rikkomisesta! Puuhasteluistasi saa aina hyvän mielen ja inspiraation!

    VastaaPoista
  10. No voihan jestas taas sentään...ei voi muuta kun ihmetellä...
    mahtavia aikaansaannoksiasi, siilit.

    Itse tulin pihalta just haravan kanssa heilumasta, siistin hiukan paikkoja ja totta totisesti sieltä pilkistää jo vaikka mitä, kukassa ei ole kuin muutama lumikello...
    kevät on minusta kauneinta aikaa.
    Itse en tee mitään pääsiäisaskarteluja, ulkoiluun menee aikaa ja leipomiseen ja niiden syömiseen annan aikaa itselleni aikaan olla...

    Halauksen kera toivotan sinulle oikein mukavaa torstaita.

    VastaaPoista
  11. Onnea kymppitonnista Kaisa!
    Aprillipäivä jo meni, eikä tullut aprillattuakaan, vältyttiin siis kuraveden juonnilta ;))
    Mutta palmusunnuntai on kohta virpojineen ja siis pääsiäsitunnelmissa mennään.

    Ihanat nuo siilisi! Todella!

    VastaaPoista
  12. Keväiset terveiset Toukokalliolta ja Onnittelut 10 000 kävijämäärästä! Se on todella hieno saavutus. Aivan ihanan suloisia nuo siilit. Meillä ei ole vielä siilejä näkynyt.. :)
    Lämpöistä viikonloppua!

    VastaaPoista
  13. Onnitteluja kymppitonnista :) Hauskat ovat siilivanhukset ja nuo risusydämet sun muutkin oikein kivalle näyttävät.:)

    VastaaPoista
  14. Aaprillit on vietetty ja huhtikuun päivät heleimmillään. Kiuru jo lauleli aamusella ja aurinko vilkutteli säteillään pilvireunan takaa. Kiitos kaikille hyvät Ystäväiseni kommenteista.
    Viikonloppu tulossa ja kuopsutus alkaa. Risutöitä voi jo tehdä ulkosalla, kivaa.
    Piristävää viikonloppua kaikille.

    VastaaPoista
  15. Onpa suloiset siilit!

    Kaunista Wiikonloppua.


    Kirsi

    VastaaPoista
  16. Ihanat nuo siilit, kesällä niitä näkyy Rahkasammaleessakin! Mukava kun panit kuvan sivulle!
    Itsekseni tässä kökötän, joten aprillipilat sivuuttivat minut, mitä nyt vuodatus pilaili ;D
    Ulkona ei sada, pitääkin pistäytyä ulkona ja vois vähän katsastaa miten lumet ovat sulanneet, sitä laatua on täällä vielä paljon!
    Aurinkoista viikonloppua sinulle ja mukavia löytöjä pihalta ja puutarhasta!:)

    VastaaPoista
  17. Hei siilien Emo!
    Fontista kyselit, se löytyy Picasan kuvankäsittelyohjelmasta kohdasta ABC. Nimeä en muista.
    Terkuin Lennu

    VastaaPoista
  18. Suloisia siilipalleroita! :)
    Onko sulla "tyhmänkielistä2 ohjetta tuommoisiin. Olisipa kiva kokeilla itse väkerrellä... Ainakin meidän poitsuloilla olisi hauskaa! :)

    VastaaPoista
  19. Iso Kiitos siiliohjeesta!
    Olet Kultainen!
    Sinua halaan. :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistä♥ Skicka en kommentar♥Leave a message♥