30.4.10

Walpurin kevätlaukka

Tirli lei lei tralla lalla lei lei...
Kevät oon vallatooon..
Wallatonta vappukarkeloa ihan jokaiselle!
Lähden shimalle.
Nauttikaa.

  
Risuhevonen

Risupuuhastelujen rippeistä laukkasi ilmoille Wallaton Walpuri-hepo. Neidon pattipolvetkaan ei menoa haittaa. Istahda riuskan neidon selkään ja anna mennä täysillä kohti kesää.

  Menossa mukana Pajupirtin emäntä

24.4.10

Hetki Waaleanpunaista Elämää

 
Hetki Waaleanpunaista Elämää
Tsadaa.. Sitkeys palkitaan. Vihdoin sain printattua ekan arkillisen tekstejä ja pieniä aforismeja. Jo pidemmän aikaa olen haaveillut painavani pieniä lauseita ja puutarhajuttuja kankaalle mutta eipä se niin helppoa ollutkaan. Netin hakukone on ollu kovilla kun herkeämättä olen etsiskellyt ko. tekniikkaan ohjetta. En sitten tiedä onko taidoissa vikaa vai eikö tosiaan mistään löydy selkeää ohjetta tekstin printtaamiseen. Kaiken maailman printtikirjat olen kahlannut kannesta kanteen ja kysellyt tutuilta mutta ei tulosta. Vihdoin viimein marssin kirjakauppan ja löysin DECAdry PC Papersin. (Nyt tuntuu etten voi elää ilman Decadrytä) ,niinkuin ostaritv:ssa tuhannet ja tuhannet tyytyväiset asiakkaat toistelevat vakuuttavasti :)
 
Wilhelmiinan kangaspalat leikkelin sopivaan kokoon ja Sateenkaarentaa-nettipuodista tilasin vanhan roosanväristä pitsinauhaa. Ohut satiininauha löytyi Inkeroisten Vekkuliinasta. Vekkuliinassa muuten saa aivan uskomattoman hyvää palvelua, sellaista voi etsiä oikein toden teolla näistä isommista kangaskaupoista. Vielä kun kehaisee heidän nauha- ja pitsivalikoimaa niin voin kääräistä provikat itselleni:))


   
Risulintu

Naapurin Väiski kaatoi männäviikolla pihaltaan usseemman koivun. No, meitin isäntä oli tehnyt jo päivällä diilin risuista. Niinpä maanantai-illan päättteeksi oli edessä risusavottaa. Mikäs siinä, tykkään kovasti moisesta hommasta ja taas on hetkeksi risua jemmassa. Ekana täytyi kokeilla Risusydämen ohjeen mukaan risulinnun tekoa. Laihanlainen reppanakanahan sieltä putkahti. Tarttee vielä harjoitella. Lintusen rotu ei ole ihan vielä selvillä. Liekö sekoitus kurkea, kettua, kuovia ja ankkaa?? Ei se mitään, pihalle mahtuu.

17.4.10

Tilda MeriHeppu ja Barbit

 

Akvaariokaloilla oli eilen ihmettelemistä kun minun ihkaelävä Tildakaavoilla loihtima merihevonen ilmestyi lasin taakse tillistelemään. Barbiperhe kävi vuoronperään kurkkimassa hepan takana ja hiukan nyppimässä  ruutua kuin saadakseen otuksen hereille. Tämä hemmo vaan ylväästi jökötti paikallaan eikä välittänyt moisista pyrstönheiluttajista.



Sain Wilhelmiinalta ison laatikollisen kangaspaloja ja niiden inspiroimana surauttelin tuon söpöläisen. Wilhelmiinalle kiitokset mahtavasta lähetyksestä. Tuo Heppu syntyi tosi pienestä tilkusta joten kannattaa säilyttää kaikkein pienimmätkin tilkkuset. Tämä Tilda-kirja on norjankielinen mutta suomeksi se on ilmestynyt nimellä Sisusta Tildan tapaan.

 
Nuppuisten sinivuokkojen lailla toivotan kevään tuoksuja
punarinnan ♫♫ laulujen voimalla.

Kaisa

9.4.10

♥ Muumiperhe ostoksilla ♥

Kevään keikkuessa kohti lämpimiä ilmoja heräsi myös meidän pihan Muumipariskunta talviunilta. Lunta on vielä tuvan rappujen edusta täynnä mutta se ei haitannut. Mamma kietaisi essun eteensä ja otti väskyn käsvarrelle. Hän hoputti Papan jalkeille ja niin lähti pariskunta jauhon ostoon myllylle.


 
Pajupirtin isäntä on jälleen ahkeroinut huovutustöiden kimpussa.Muumiperhe on minun toiveeni ja aika näköiset tuo kuoma onnistunut pistelemään. Ainoastaan essu ja käsilaukku on minun tekemät.

 
Muumimamma huhuilee keväälle

 
Huopakärpänen on puraissut myös junioriamme.Muuli syntyi muutaman peukaloonpiston tuoksinassa.

 
Isännän koiratarhan uusin kasvatti on leppoisa Vihikoira

 
Myös esikoisemme avokki on saatu innostumaan huovutuksesta. Pääsiäispyhänä hän huovutteli hain mutta kuvat jäi ottamatta siinä tohinassa." Annas mulle neula ja huopaa nyt mä teen haukan." oli seuraava kommentti. Ihan siitä tuli oikea tuima petolintu kiitämässä kohti saalista. Tosin meillä oli hauskaa kun lintu sai kunnon reesnevin kulmakarvat otsalleen. Jalat syntyy kuulemma ensikerralla.


Pajupirtin huopaperheen terveiset välittää
Kaisa

5.4.10

Villiviinin villit kiharat ja vuokrayksiö

Kevät on jo lähes hiirenkorvalla, tai ainakin maljakossa olevat koivunoksat vihertää. Vielä viikko sitten en olisi ikinä uskonut, että pääsiäisenä saan narsissit istutettua kukkapenkkiin. Tämä lähes villi , etelänpuoleinen kukkamaa on odotellut jo pitkään inspiraatiotani uudistuksen suhteen. Keijunkukat leviää uskomattoman nopeasti mutta kukkiessaan ne on todella herttaisia. Sinivuokoissa ei vielä näy nuppuja ja vasta muutama skilla on nostanut alkunsa maan pinnalle. Multa ei ,yllättävä kyllä, ollut enää jäässä ja niin sainkin pääsiäiskukat lykättyä penkkiin. Siinä ne sojottaa ylväästi rivissä ja minä nautin.
Raivasin kaikki rojut ja havunneulaset pois penkistä ja samalla leikkelin villiviinin lonkeroita vähän järjestykseen. Arvaatte varmaan, että ei ne jämät päätyneet kompostiin vaan kranssiksi. Lisäksi leikkelin villiviinin kiinnityslonkeroita irti köynnöstuesta ja pyörittelin niitä kämmenellä. Kuivista "tuomarinkiharoista"
tuli sähäkkä pikkupallo jossa sisällä on huovutusvillapallo ja ruskealla rullalangalla sidoin sen kiinni.
Toisen Pääsiäispäivän tunnelmaa villiviinikranssin ja Tiimarin hauskojen vaneritipujen kera.

Vuokrattavana viihtyisä kuusikulmainen juppiyksiö.
Vuokratakuuna linnunlaulua ja iloista viserrystäkoko kesäksi.
(Kului 5 minuuttia ja eka pariskunta kävi jo ovella)

Pajupirtissä on pääsiäispyhinä puuhasteltu ahkerasti iskän Snikkerissä.Meille tilattiin viime syksynä polttopuukuorma läheiseltä lavafirmalta. Mainion mittaiset laudanpätkät on helppo pinota liiteriin ja eipä tule rojua sisälle. Toki koivuhalot tuovat oman kesätuoksun mutta kyllä näitäkin kelpaa poltella.
Pätkien joukosta löytyi tarpeet linnunpönttöihin.
Lankalauantaina keräsin sopivia puita ja etsin oman pistosahani esille.Pönttökirja esille ja mitat muistiin.
Surruttelin lautoja poikki ja tietenkin akku hyytyi heti. Eikun lataukseen. Onneksi sain sahattua kaiken olellisen. Seuraavaksi etsiskelin sopivia nauloja. Sähkösinkitty, kuumasinkitty, duckertnaula, pahvinaula, kestopuuruuvi,ruuvi sitä ja tätä, ota siitä nyt selvää.Taapersin miljoonalootalle ja kaivoin sieltä sopivat , ulkokäyttöön soveltuvat naulat, ne sellaset harmaat mitkälie.Liian pitkiä tietysti, ei se mitään, mun tuuria.
Äkkiä koitin saada valmista aikaan. Onnistuihan se lopulta ja viimeisellä iskulla halkesi koko etuseinä.         Voi peräkärri!
Ei ole mun päivä tänään. Isääääää, apuuun.
No Pajupirtin Ukko-Pekka ryhtyi tositoimiin. Kaivoi oikeat työkalut ja sirkkelillä pätki laudat oikeaan mittaan. Miehen pönttösulkeiset toivat tulosta. Seitsemän sievääkin sievempää taloa oli valmis .
Nyt vai asukkaat sisään!

Lämpöiset kiitokset ihanista pääsiäistoivotuksista ja Risusydämelle kunnon rutistus.
Lomalainen lähtee nyt risusavotalle.
Kaisa