31.1.09


JÄÄHASTE KAIKILLE IHANILLE TYPYKÖILLE ON PÄÄTTYNYT



Kaikille Ihanille Typyköille, jotka olette ottaneet HAASTEEN vastaan, oikein paljon kiitoksia.
Olen todella yllättynyt kuinka monta ,toinen toistaan viehättävää, jääteosta olette saaneet loihdittua. Toivottavasti olette saaneet uutta puhtia jääaskarteluihin ja vinkkejä toisten töistä.
Minä ainakin olen nauttinut upeiden kuvien ja tunnelmien katselusta. Sasukin oli vielä viime hetkellä värkännyt herkän jäisen tuulikellon, käykää toki kurkkaamassa. Sekin ehti geimeihin mukaan.
Vaikein tehtävä on itse arvonta. Kaikki työt on niin ihania, että täytyisi antaa palkinto kaikille osallistujille. Nyt ei auta muu kuin kirjoittaa nimet paperille ja silmät kiinni ...............
Kili, kili.... lappuset kilisee lasipurkissa ja onnetartyttöni hypistelee lappusta jossa lukee..........
*** RISUSYDÄN ***
Lämpimät pakkaspäivän ONNITTELUT sinulle ja runsaasti kiitoksia ja lämpöisiä heleja kaikille blogiystävilleni.
Pääsiäinen lähestyy pikavuhdilla ja katsotaan kuka silloin keksii innostavan haastemateriaalin.
Ehdotuksia uutterat näprääjät! KIITOS!





30.1.09

Talvitunnelmia

Lumihiutaleita hiljalleen, sataa maahan lumivalkoiseenTammikuun viimeistä viikonloppua viedään. Huomenna on Typyköiden Jäähaasteen viimeinen päivä . Arvonnan suoritan sunnuntaina aamupäivällä.Jotenkin on niin ikävä ajatella, että arvonnassa voittaa vain yksi vaikka jokaisella on tosi ihania ja kekseliäitä jääjuttuja tehtynä.
Olen yllättynyt haasteen saamaan suureen suosioon.Sekä siihen miten monilla eri esineillä ja koristuksilla saa kaunista aikaan. Sitä on alkanut katselemaan vaikka ketsuppipulloa tai huuhteluainepurnukkaa "sillä silmällä".
Kierrätyskeskuksen tytötkin on jo tuttuja ja sieltähän saa mainioita kakkoskakkuvuokia sun muita kodintavaroita edullisesti. Piparkakkumuotitkin on somasti ruostuneet risupuussani noin puolen vuoden verran. Nekin on kierrätyskeskuksesta. Täytyy vielä kehua upeimmasta löydöstäni jonka ostin kesällä. Rasinmäen puuvillamatto 180x230 jökötti yhtenä päivänä rullalla mattohyllyllä.Sini-vihreän ystävänä silmät ensin ymmyrkäisenä katselin ilmestystä kunnes tajusin.Just meidän olkkarin matto, eikun mökille ja meriveteen pesulle. Kyllä kannatti käydä.
Hintakaan ei ollut pilvissä(45€) kun matto on kuin uusi.
Toivotan kaikille haasteeseeni osallistuneille Typyköille onnea arvontaan ja leppoisaa viikonloppua täältä talvisesta etelästä.









27.1.09

Äiti ikävissään

 

Blogini ylläpidossa on ollut pientä taukoa sillä vanhin tyttäreni teki huiman ja eksoottisen ratkaisun elämässään. Hän otti ja lähti Malesiaan puoleksi vuodeksi au-pairin hommia tekemään. Äidillä kestää hetkisen tajuta koko tilannetta mutta yllättävän hyvin olen asiaan suhtautunut.Lento Milanoon alkoi eilen aamulla kello 8.05. Seuraava välilasku oli Abu Dhabissa ja tänään 10.30 tuli tekstari, että täällä ollaan Kuala Lumpurissa.Väsyttää ja on nälkä. Hieno ratkaisu nuorelta ihmiseltä. Elämässä pitää mennä silloin kun on menovettä taskussa.Aika menee kuitenkin niin nopsasti, että tuotapikaa on kesä. Tytölle toivon tsemppiä ja kokemuksia maailmalla. Typyköiden Jäähaastetta piisaa vielä muutaman päivän verran.Kerkiätte kyllä vielä uudet jäätäjät jäädyttelemään loppuviikon pakkasissa. Jos vain inspistä löytyy. Postauksesta löytyy toinen toistaan hauskempia JÄÄTEOKSIA

23.1.09

Kristallipipareita

 

Täytyy nyt vielä tunnelmoida valoilla kun on pimeetä.Jotenkin sitä tulee laiskemmaksi kun kaikki jouluhässkät on ohi eikä ylimääräistä virtaa ole jäljellä. Kynttilöitä tulee polteltua pitkin vuotta mutta ulkoa keräilin jo tuijista valot pois. Tuovat niin mieleen joulukuusen ettei niitä viitsi enää katsella. Sen ajatuksen kovin mielellään kääntää jo kevääseen ja valoisampaan aikaan.
leppoisaa viikonloppua kaikille ystäville.

18.1.09

Piikkilankasydän


 
 
Vanha ruostunut piikkilanka-aita on saanut uusiokäyttöä.
Kesäpaikkatuliaisina saamani piikkilankavihkura on vihdoin
uudessa muodossan. Se oli jo tullessaan niin sievästi pyöritelty kiepille etten hennonnut siihen mitenkään koskea. Matti on taitava kerijä, huomaan.
Muotoilu ei ollut ihan helppoa. Hauras lanka katkeili monta kertaa mutta haitanneeko tuo. Helpompi oli muotoilla noin
20-30 cm:n pätkiä kuin koko vyyhtiä.Vielä kun katkaisi langan siitä piikkihässäkän kohdalta ei katkoskohtaa edes huomaa.
Sydän oli sellaisenaan ihan kivanoloinen mutta halusin sen sisälle. Laitoin vielä pikkiriikkiset led-valot kiertämään sitä.Olkkarin seinältä löytyi tyhjä paikka. Mahdolliset ruostetahratkaan ei haittaa onhan remppa tulossa tuota pikaa.

13.1.09

Heinänalleni Reino

 

Kolmevuotias heinänelleni Reino Heinistö kannustaa blogituttavia ja muitakin JÄÄHAASTEESEEN. Kelit on mitkä on mutta ei välitetä. Pakastimethan on keksitty. Loppuviikolle on luvattu kylmenevää ja sillonhan on tuo luonnon oma kylmäkalle käytössä.Monet on kyselleet jäähaasteen kestoa.Kellään ei ole kiirettä vaan koko tammikuu on aikaa ideoida ja värkkäillä taidetta.. Innokkaita on jo ilmoittautunut 14 kpl. Käykää ihastelemassa tuloksia 5.1.09 postauksesta. Kaikkien työt ei vielä ole valmiita mutta malttakaa vaan käydä uutterasti kurkistelemassa, kyllä ne aikanaan valmistvat. Reino on muuten kokenut kovia kuistin tiaisten käsittelyssä. Nenä on revitty poskelle, milloin silmät sojottaa ylös ja alas tai kierrätyskeskuksesta löytämäni ihanat autosukat nypitty jaloista. Mutta Reino kestää niinkuin miehen pitääkin.

9.1.09

JÄÄHAASTE jatkuu

 

 Jääenkelin tekoon tarvitset : muovimukin, ilmapallon ,metallivannetta, peltisakset ja intoa.

 

 
Jääenkelini
Hei kaikille innokkaille jääskentelijöille. Viime päivien pakkaset on inspiroinut monia näpertäjiä
vanhan ja perinteisen talvisen askartelumateriaalin käyttöön. Jo nyt on haasteeseeni sadellut
useta aivan uskomattoman kauniita jääteoksia.Lisää uusia ideoita kaivataa . Aina sitä jonkun toisen teoksista saa uutta idistä omiin kokeiluihin ja mikä ettei.
Omia kokeilujani tässä laita pari esille.Mietiskelin näin lomilla ollessani miten voisi tehdä enkelin.
Tiukka surina alkoi kuulua jostain syvältä sielun syövereistä. Vartalon muokkaus ei tuntunut
tuottavan tuskaa eikä liioin pää, mutta ne siivet.Millä ilveellä saisin hemmon lentämään.
Sit alkoi se ihmettely , että minkäs muotoset ne siivet oikeen onkaan.Noo nettiin siitä ja etsiskelemään siipiä. Voitte kuvitella kuinka monet ja kuin erimuotoisia siipiä löytyi.satoja.
Ei löytynyt kaapista siipimuottia , ei löytynyt. Surrr.. surrr ja blingggg. oisko autotallin unelmavarastossa, ei ollut.Sit vaan mieheltä kyselemään, sattuiskos teiltä töistä löytymään sellasta metallijutskaa millä laitetaan nippuun esimerkiks puita, eli -vannetta siis. Sekö se nimi oli.Metallivanne.(n.20mm) Iltasella muruseni tuli kassin kanssa ja sanoi, tätäkö tarkoitit?
Just sitä, jee, nyt se onnistuu.Sitten vaan muotoilemaan siipiä ja jäädyttelemään.
Päivän jäätymisen jälkeen alkoi armoton taistelu kylmiä sormia ja jäätyneitä hanskoja vastaan.
Suihkepullolla sain siivet jäätymään valmiiseen runkoon ja pään kiinnityskään ei tuottanut tuskaa. Suihkuttelin vielä jokusen kerran valmista enkuliani ja sit 
 

äkkiä kuvaamaan. Jes , se onnistui sittenkin.

5.1.09

JÄÄHAASTE kaikille ihanille Typyköille



****************************************

Nyt kaikki muu askartelu nurkkaan ja Talven
kunniaksi jäädyttelemään uusia ideoita.
Kaivele nurkista ja navetoista kaikkea mahdollista
muottimateriaalia ja loihdi oma jääkoristeesi.
Tuo aikaansaannoksesi esille omaan blogiisi ja
kerro muille innokkaille typyköille ohjeentynkää.
Laita vielä kommentti tähän postaukseen.

Katsotaan mitä kaikkea ihanuutta saadaan aikaan.
****************************************
Kokoan kuun lopulla kaikki jääteokset yhteen ja arvon
hyytävän kylmän palkinnon haasteeseen osallistuneiden
kesken. Jäätelöö kenties :) tai kylmää kyytiä ;)
Jotain kivaa kuitenkin.Nyt jäädyttämään......

Haasteen ovat vastaanottaneet
Sirkka
Marja-Leena
Reisku
Reisku2.
Laura
Selma
Aimarii
Krisse
Lennu
Pessi Pyryharakka

2.1.09

Pajupirtin eteinen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pajupirtin porstua on saanut uuden valaistuksen. Tuo outo suuri energialamppu on ilmestynyt pilvityynyjen takaa meitä ilahduttamaan. On hauska havaita kuinka ihmiset on iloisia ja puheliaita kun se armas aurinko vihdoinkin paistaa. Kaikki näyttääkin ihan erilaiselta . Jouluksi maalasin spreimaalilla koivunrankoja valkoiseksi.Laitoin valkoiset pikkuiset tallilyhdyt oksille tuikkimaan.Kuistilla ei muuta valoa sitten tarvinutkaan.Oksat istutin tekemääni n.80 cm:n -korkuiseen risupönttöön.Pajupallot on myös omatekemät ja ikää niillä on kolme vuotta. Seinällä on ainoa ostamani risutyö,Koiramäen pajutallista, jossa tuli vierailtua kaksi vuotta sitten.Todella ihana paikka, käykää jos vain on mahdollisuus. Nyt ajattelin ryhtyä suunnittelemaan jäähaastetta.Onhan mitä mainioin sää jääkoristeiden tekoon. Hytisyttävän huurteista ja aurinkoista viikonloppua.